Litaki Orao 241 lba

Previous topic - Next topic

YU-DFY

Sta reci o ovoj maketi? G-din Sljivic je uradio detaljnu recenziju koju imate na forumu. Recenzija je poprilicno pozitivno uradjena i moze se steci pogresan utisak o kvalitetu ove makete. Bilo je i diskusije oko cene koja je po meni preterana i ne pokriva nikako kvalitet ove makete.
Ja sam se namucio poprilicno sa ovom maketom. Pocev od polutki trupa koje se ne uklapaju najbolje. Pojavi se stepenik od 0.6 mm. To sam ispravio ubacivanjem delova sprua u donji deo trupa. Usisnici su posebna prica. Zakomplikovali su rasklop bez ikakve potrebe. A tek krila su vrh. Donjaka i gornjaka imaju prosto neverovatan sklop, tako da se pojavi nepostojeci panel koji ide po sredini elerona i flapsova. To mora da se gituje i sredjuje. Ja sam gitovao super lepkom i nisam to najbolje izveo a nije se moglo videti dok nisam naneo prvi sloj boje, pa onda opet gituj i smirglaj. Vertikalni stabilizator je imao zazor sa trupom pa je i to moralo da se sredi. Desno krilo mi nije bas lepo naleglo na usisnik vazduha pa sam i to morao da sredjujem. Stajni trap me je isto namucio. Sastavnica je katastrofa i ne prikazuje kako sastaviti stajni trap. A I prekomplikovali su ga do bola. Na kraju mi je kanuo super lepak na ofarbanu maketubdok sam ojacavao stajni trap i onda sam i to morao da sredjujem i ponovo farbam.
Muka ziva oko ovog Orla ali sta da se radi kad nema boljeg u ovoj razmeri. Kupio sam i dvoseda ali mislim da realno nisu vredni tih novaca A sa druge strane se moraju imati u kolekciji.

YU-DFY

najjaci

Lepo je sto si obajsnio i lose strane ove makete jer i nas ostale ceka u steku, pa boze zdravlje...
No, na pojedine mane iste su ljudi vec ukazivali na forumu. Konkretno mislim na spoj gornjaka i donjaka kao i na spoj trupa i razliku u sirini polutki. S obzirom da si iskusan mislim si takve stvari mogao da predvidis i porazmislis koje bi bilo najbolje resenje u tvojoj situaciji. E sad sto se tice superlepka koji je kanuo ne bih tu bas mnogo krivio proizvodjaca ali razumem sta si hteo da kazes. Za kraj nemoj misliti da je ovo negativan komentar. Naprotiv. Mislim da si uspeo bas fino da izadjes na kraj sa svim nedacama koje su te zadesile i odradis lep komad za vitrinu.
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi