F4F-3 Wildcat, Eduard. 1:48

Previous topic - Next topic

chikavili

Maketa koju sam radio posle Dauntless-a i posto me krenulo, resio sam da ostanem na Pacifiku. Eduardov kit je bio daleeeeko zahvalniji i zabavniji za rad od Italerija (Dauntless). Resio sam da ovog puta budem umereniji sa vederingom s obzirom na ovako lep kit sa finim detaljima. Kao i obicno sa Eduardom, minimalno gitovanje i smirglanje sastava. U svakom slucaju, pravo uzivanje za rad.

VladimirBrankovic

Presladak je. Iskreno, priznajem, ljubomoran sam što imate tako dobre opcije u 1/48.Jeste da Eduard polako puni ponudu i sa 72ma, ali je to i dalje daleko manje... Svakako, lepo urađena igračka. Inače, da li si oljuštoo rondelw na krilima? Nemaš ni malo silveringa, ali mi deluje da si ostavio film.

chikavili

Quote from: VladimirBrankovic on 15-04-2025, 10:19:21Inače, da li si oljuštoo rondelw na krilima? Nemaš ni malo silveringa, ali mi deluje da si ostavio film.
Nisam ljustio film. Razmisljao sam, ali kada sam video da su bas dobro "legle", odlucio sam da ne skidam, da nesto ne zeznem.

E da, zaboravih da pomenem, na repu nije dekal, vec farba.

VladimirBrankovic

Quote from: chikavili on 15-04-2025, 10:22:42
Quote from: VladimirBrankovic on 15-04-2025, 10:19:21Inače, da li si oljuštoo rondelw na krilima? Nemaš ni malo silveringa, ali mi deluje da si ostavio film.
Nisam ljustio film. Razmisljao sam, ali kada sam video da su bas dobro "legle", odlucio sam da ne skidam, da nesto ne zeznem.

E da, zaboravih da pomenem, na repu nije dekal, vec farba.
Da, vidi se da si trake na repu farbao. Dobro je ispalo, bolje nego dekali svakako.
Što se tiče ljuštenja filma. Nekolikk puta sam radio sa takvim dekalma i, mogu ti reći, kad god sam bio strpljiv i uradio sve po PS-u nije bilo apsolutno nikakvih problema. Besprekorno se skinuo film, a dekal ostao netaknut.
Pre lepljenja dekala na površinu nanese Mark Seter, pa dobro utabaš dekal, ostaviš ga 12 sati, posle toga Mark softener, opet utabaš, ostaviš još 12 sati, posle toga polako ljuštiš i nemaš brige, neće se upropastiti sigurno....