Bell UH-1N Iroquois, Italeri 1:48

Previous topic - Next topic

chikavili

Kukam dosta u poslednje vreme na Italeri, pa sam resio da pocistim stek (ja sam jedan od onih koji prvo urade najgore poslove, a ono lepo ostave za kraj  ;D )
Ovog puta nisam planirao da kukam na Italeri, ali moram da kukam na sebe - naime, lepo ti ja napravim sablon za "krivljenje" lopatica rotora, iskrivim ih i onda shvatim da sam ih okrenuo naopako. U pokusaju da ispravim gresku, napravim jos vece s**nje i potpuno ih deformisem.
Tako da, ako neko ima viska lopatice rotora za UH-1N, neka se javi, placam posteno :D

Dekali su ukradeni od Kitty Hawk-a, posto sam bas hteo da uradim ovu varijantu (KH cuvam za neku drugu).

WSPS (Wire strike protection system) je scratch-built, ostalo je OOB

Referenca:

najjaci

Quote from: chikavili on Yesterday at 10:18:31...naime, lepo ti ja napravim sablon za "krivljenje" lopatica rotora, iskrivim ih i onda shvatim da sam ih okrenuo naopako. U pokusaju da ispravim gresku, napravim jos vece s**nje i potpuno ih deformisem...

Nisi uopste trebao ni da ih diras, i onako bi samo kolega Brankovic to zamjetio  :hahaha  :lol
LM. Lepo kao i uvek ChichaVile samo si mozda mogao umesto ovog belog vosa da iskoristis neki manje kontrastniji tj ne sasvam bijeli vec, sto bi Starosrbi rekli, Buff ili mozda cak i hrdja crvenkasti.
Fotke su ti super ispale za celu ovu seriju sto si izbacio sad. Jel si dodatno nasviravao kontrast i ostrinu ili je tako u originalu?
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

chikavili

Hvala hvala :)

Quote from: najjaci on Yesterday at 16:57:00LM. Lepo kao i uvek ChichaVile samo si mozda mogao umesto ovog belog vosa da iskoristis neki manje kontrastniji tj ne sasvam bijeli vec, sto bi Starosrbi rekli, Buff ili mozda cak i hrdja crvenkasti.
Fotke su ti super ispale za celu ovu seriju sto si izbacio sad. Jel si dodatno nasviravao kontrast i ostrinu ili je tako u originalu?
Sto se wash-a tice, nisam koristio beli nego neki sivi ali je izgleda dosta svetlo siv pa na kraju ispade kao beo.
Ni meni se ne svidja bas kako je ispalo, moracu malo da eksperimentisem sa wash-evima na tamnim bojama.

Sto se fotki tice, uvek radim post-processing fotografija, ali se trudim da zadrzim sto prirodniji izgled. Kontrast uglavnom ne diram. Najvise shadows i highlights, kako bih izvukao detalje koji se mozda malo izgube u senci ili na najsvetlijim delovima. Kod ovako tamnih "subjekata" na beloj pozadini, to je uglavnom neophodno.
Kada bih vise vremena posvetio postavljanju svetla pre svake makete ili cak samo promene ugla, nego na sklapanje iste, verovatno mi ne bi ni trebao post-processing :D