Revell Mdd F-4e (early) Phantom II 1/72 Israel,1973. Yom kippur

Previous topic - Next topic

milan78

Pozdrav svima,jedan fantom od mene,dobro poznata maketa od revella sa nekim izmenama da bi pratio verziju i oznake.Krila,horizontalci i usta topa se razlikuju od kasnije verzije pa sam to zamenio drugim delovima a usta topa pravio od tamiya epoxy gita i oblikovao po susenju.Dodao sam quickboost sedista,reskit tockove,eduard aim-7 rakete,bombe iz hasegawinog seta,nesto rbf zastavica koje su ostale od pre i eduard pe merdevine.Bojeno uglavnom AK interactive za izraelsku avijaciju,osim zelene koja je Xtracolor enamel za Iaf.Dekali su vecina iz viskova,neke oznake su od nekog Aliexpress seta za idf fantome a stensili su CTA decals.Vedering Ammo mig oilbrushers,Flory wash,Ak olovke itd...
Sam avion je iz 119. skvadrona,tzv Slepi misevi,koji je 13.septembra oborio sirijski mig-21 koji su to jutro jurili dva izraelska rf-4e.Kuriozitet je da jednim od ta dva rf-4 je pilotirao isti kapetan koji je sa ovim f-4e sa brojem 125 oborio tog popodneva taj mig 21.Pilotirao je kapetan Moshe Melnik a navigator je bio Haim Barkan.Inace ova jedinica je prve fantome dobila 1971.godine i bili su treca jedinica opremljena njima.
Slike...

Instagram-Peacockscaleworx

Jovac

Tomcat

Ooooodlican Fantom, lepo ti idu, ne znas koji je lepsi od kog, a zelena je pun  pogodak. Bravo jos jednom!
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

VladimirBrankovic

Top... Baš top... Daj ih sve na jednu fotku...
Kako se sastavlja?

milan78

Hvala vam svima!!!Znaci mi!
@VladimirBrankovic Pa sklapa se sasvim lepo bez nekih jacih gluposti,kao i svaki fantom osim Fine moldsa,spoj na ledjima treba da se sredi i oni kruzni paneli urezu i malo vise paznje sa usisnicima.Ostalo je lagano.Kokpit je prelep,jedina kritika su staklici koji samo mogu da se postave otvoreni,za zatvoreno trebaju neka druga resenja koja iziskuju puno drame sto izbegavam po defaultu.Slike mozda neki dan ako me ne bude mrzelo jer ne mogu onako bzvz samo da ih postavim i slikam.
Instagram-Peacockscaleworx

Janjic

Miki, prava poslastica.
Mada, meni je bitno da ideš naprijed! A ovaj komad plastike sa malo boje. Nekad dobar, nekad nije... ko ga šlivi, neka si ti nama tu  stari moj :cheers

凸(¬‿¬)凸