Daimler Dingo Mk.I 1/72 S model

Previous topic - Next topic

spatz

I dalje smo tu na Britanskom ostrvu i njihovim AFV.Kako sam otvrio ali ekspresovu pećinu i mogu reći profesionalnom isporukom nabavilo se podosta od braće kineza i S modela.Prvi u nizu bio mi je ovaj mališa i jedna egzotika.O maketi:Na prvi pogled veoma jednostavna sa finim detaljima i to još 1+1 (s model je izbacio dosta interesantnih maketa u pakovanju po dva identična modela tako da možete sa prijateljem podeliti trošak).Međutim Mekata je primarno data da se radi zatvorena tako da ko hoće da je radi oob neće imati mnogo posla osim par detalja koje treba ukloniti i par dodati.Na zadnjim blatobranima morao sam odstraniti par miosterioznih kockica koje su suvišne, dodati stabilizatore vešanja i zamenti nosač poklopca krova jer je dat u eceraju te deluje kao ploča a trebalo bi da ima okrugli oblik cevi.E kako sam se odlučio da ga radim sa otvorenim prostorom za vozača usledila je generalna dorada i punjenje.Kompletno je urađen prostor za vozača koji bdw sedi ukoso i izviđača.U setu se dobija i jedan misteriozni sprue sa li enfild puškom kasnijim britanskim šlemom i još nekim neidentifikovanim delovima.Dodao sam na kutiji spremnika šarke, kuke za vuču i na blatobranima alke za kačenje.Kako mi je bilo malo navedenih detalja a na Aliju sam naleteo na rezinsku posadu za Britance od firme "Oro resin model" e i njih pridružio par rančeva i zamotanu ciradu.Na bokovima motora treba dodati i po tri komada šarki za poklopac.E sad dekali:dekali koji su dati totalno su ošinuti od četiri varijanti koje su dali mogu se uraditi dve i to morate pronaći odgovarajuću šemu.Ja sam se opredelio za home front šemu scc1a scc2 pred slanje u WA. koji je pripadao 22. oklopnoj brigadi.Na netu se može pronaći fotka.Dosta posla zahteva mališa ali pored ace-a u 1/72 i matchbox-a u 1/76 čini interesantnu egzotiku.
Evo malo i fotografija.

najjaci

Super sto si se odlucio da radis otvorenu verziju i dodao figure. Takodje mi se svidja sto si dao par fotografoja u makro modu gde se subjekat nalazi u vecem delu kadra ali sam i dalje pri misljenju da bi trebao da okrenes telefon horizontalno kad slikas kako ti vecina slike ne bi odlazila na bespotrebnu pozadinu.
Inace od kako sam pre nesta vise od nedelju dana izbunario svoj polu zapocet LRDG set od Matchbox-a bas sam se zainteresovao za tematiku vozila u razmeri 1/76 i 1/72 i jedna od misli koja mi se ovh dana motala po glavi jeste bas ta da li je jos neko sem Matchbox-a izbacio Dinga u tom omjeru.
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

spatz

Quote from: najjaci on 18-04-2025, 22:01:24Super sto si se odlucio da radis otvorenu verziju i dodao figure. Takodje mi se svidja sto si dao par fotografoja u makro modu gde se subjekat nalazi u vecem delu kadra ali sam i dalje pri misljenju da bi trebao da okrenes telefon horizontalno kad slikas kako ti vecina slike ne bi odlazila na bespotrebnu pozadinu.
Inace od kako sam pre nesta vise od nedelju dana izbunario svoj polu zapocet LRDG set od Matchbox-a bas sam se zainteresovao za tematiku vozila u razmeri 1/76 i 1/72 i jedna od misli koja mi se ovh dana motala po glavi jeste bas ta da li je jos neko sem Matchbox-a izbacio Dinga u tom omjeru.
Nisam baš vičan fotografisanju, hvala na savetu isprobaću na sledećem projektu. Da matcbox daje Dinga u setu Monty carravan sa aec kamionom koji je bio pokretni štab generala Montgomerija ali je u 76ci.Želeo sam uraditi taj lrdg ali me razmera zakočila... 😁