Yak-141, ArtModel, 1/72

Previous topic - Next topic

Posaydal

O maketi vec dovoljno receno. Ko je zna, iskreno mi je zao, ko je ne zna, bolje da je i ne upoznaje.  :)
Zapoceta pre 7-8 godina i jedva zavrsena. U medjuvremenu sam napravio pauzicu sa hobijem, pa 5 godina nije bila pipnuta. Jedva je zavrsio, nakon kraceg leta sa stola i neuspesnog sletanja na pod, malo falilo da leti u kantu. Raspala se cela, jedva sam je popravio, ali je kriterijum za dobro sklopljenu maketu posledicno znacajno opao. :)
Da ne duzim, fotke :)

VladimirBrankovic

Prava egzotika. Verujem da si prošao kroz pakao. Gde bre baš tu maketu za povratak u hobi hahahaha.

Šalu na stranu, jedna stvar mi se jako dopada: nisi voševao rakete. To je ispravna odluka. Bombe mogu, ali rakete su čiste kao suza i  takve moraju da budu na maketi. Kapa dole.

dragan_mig31

Jako zaj***na maketa za rad.Svaka cast s
Sto si se uopste resio da to radis.

@vladimire nije bas to tako.Rakete nemoraju da budu ciste kao suza i nisu uvek takve.To je samo kad je raketa nova i dekonzervirana.Kad je raketa mo duze u eksploataciji i istice resurs onda i te kako mogu da su zarpljanje i ofucane.

chikavili

Quote from: dragan_mig31 on 01-05-2025, 21:10:35@vladimire nije bas to tako.Rakete nemoraju da budu ciste kao suza i nisu uvek takve.To je samo kad je raketa nova i dekonzervirana.Kad je raketa mo duze u eksploataciji i istice resurs onda i te kako mogu da su zarpljanje i ofucane.
Naravno da ne moraju bas uvek da budu ciste, ali u velikoj vecini slucajeva jesu, nebitno da li su nove ili ne. Kada rakete nisu u upotrebi, uglavnom su uvek spakovane u sanduke i u ubojnim skladistima i po potrebi se izvlace.
U slucaju borbenih aktivnosti (rata, vojnih akcija, vezbi i slicno), pogotovo produzenih, moze doci do prljanja raketa.
Iz licnog iskustva... to je bas retko.