Vietnam part 7-A-7D 354 TFW USAF, HobbyBoss 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

Nakon duuuuge pauze sam nastavio svoju seriju iz rata u Vijetnamu. Kao sto sam juce rekao, ideja je bila jedan dupli rad sa dva A-7, po jedan NAVY i USAF, ali kako sam prekasno shvatio greske u dealima za A-7E ceo projekat mi je odjednom postao naporan... Elem, ovaj A-7D ispada jedini nastavljac serije... A-7D su u Vijetnam stigli kao zamena za vremesne A-1 Skyraider a samim tim i za dejstvovanje u tzv Sandy operacijama spasavanja posada oborenih letelica. 18.novembra 1972 godine za komandama ovog A-7 je leteo major Kolin Klark, u najduzoj spasilackoj misiji koja je trajala punih 9 casova a radi spasavanja posade oborenog F-105. Iako je i ovaj A-7 bio ostecen Klark je uspeo da izvrsi misju, posada je spasena a ovaj avion je nakon rata u Vijetnamu nastavio sluzbu u ANG jedinicama da bi nakon toga dobio svoje zasluzeno mesto u muzeju. Maketa je HobbyBoss, i dsta je lepa za rad. Boje Gunze, dekali Wolfpak

Pravi

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

E ovaj je Slobo bolji od onog mornarickog.Da ne stajem na "muku"ali nije samo do atraktivnosti Sea kamuflaze.Oba su super-ovaj je nesto bolji.Bar meni. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

VladimirBrankovic

Sladak je. Moram priznati da se i meni vše 'đa ovaj od prethodnog, ali verujem da zajedno izgledaju najimpresivnije, što me podseti, što nisi bacio jednu zajedničku fotku, kad si ih već paralelno radio?