XXVII Spiner kup,Kraljevo 28.9.2025

Previous topic - Next topic

nebkv

MAKETARSKI KLUB "SPINER" KRALJEVO
U nedelju 28.9.2025 godine biće održan XXVII Spiner Kup
Satnica takmičenja:
• 09-12h Prijava maketa
• 12h Otvaranje takmičenja
• 12-15h Ocenjivanje maketa
• 17h Dodela priznanja
Ručak je u 14h

Ove godine proslavljamo 30 godina od osnivanja kluba :)

Takodje jedna od specijalnih kategorija bice posvecena avionu Brege 19 i njegovoj stogodisnjici od uvodjenja u nase vazduhoplovstvo(1925-2025)

Vise detalja uskoro :caooo

Aleksa.Vik

Kategorije za XXVII Spiner kup. Link za online prijavu ce biti okacen u septembru.

Aleksa.Vik

Pozdrav svima  :super

U narednim danima ću okačiti online prijavu za takmičenje.
Dodata je još jedna kategorija, S28 - svemirski program / space program, nalazi se u formi za prijavu.

Pozdrav

Aleksa.Vik

Cao svima, link za prijavu maketa je otvoren: https://forms.gle/dAoC5kSAhRRX1Jxy6

Nakon popunjene prijave, dobicete email obavestenje da ste uspesno prijavili maketu.

Ukoliko imate nekih poteskoca ili link ne radi, mozete da pisete na email: aleksa.viktorovic@gmail.com

Nikola Topalov

Pozdrav,

Hteo sam da pitam da li postoji mogućnost zakupa štanda i izlaganja proizvoda?

Nikola

www.shelfforce.com

Aleksa.Vik

Cao, mislim da to nije problem, ali hajde da potvrdim sa drugima. Mozes li da mi pises na mail aleksa.viktorovic@gmail.com, a ja cu proveriti vec. Pozdrav

nesha

Нешто размишљам, око пријаве у  категорије: самоходна хаубица, где иде-артиљерија или оклоп?  Оклопљена јесте, али је позадинско оруђе. Више звучи на артиљерију. Шта ви мислите? :think

nesha

Питање за организаторе;
Желим да пријавим самоходну хаубицу. Молим да ми се да јасно тумачење: да ли самоходна хаубица иде у категорију артиљерија или у категорију гусеничари?
Поздрав

nebkv

Meni to vise vuce na oklop,gusenicari
Tenak je tenak😁

nesha

Quote from: nebkv on 25-09-2025, 20:32:45Meni to vise vuce na oklop,gusenicari
Tenak je tenak😁
само ти личи.  ;D ко што и мени балон вуче на авион- оба лете ;D
Формацијски је артиљерија. Проверио сам дебело  0:)

Fredi

Meni opet više vuče na artiljerijsko orudje, možda bi pravilnik takmičenja to pojasnio.

Scale District

U ovom slučaju podržavam mišljenje druga Neše jer samohodna artiljerija je - artiljerija i ništa više.

Bilo bi lepo da se napravi novi pravilnik koji će da važi za sva takmičenja ubuduće.

On bi trebalo da sadrži jasno definisane kategorije, a ne varijantu "mućkalice"... Pod tim podrazumevam da bi trebalo da postoje zasebne kategorije za klasičnu (vučnu) artiljeriju i za samohodnu artiljeriju, pa čak možda podeliti i to na točkaše i guseničare pošto takve kategorije već postoje kod druge vrste vozila...

Što više (logičnih) kategorija više zabave i medalja 🍻🍻

iguanac

One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

nebkv

Da,kao i ranijih godina u zgradi skupstine grada(trg jovana sarica)
U pravu ste da treba definisati preciznije nekim dogovorom
Ja licno mislim da moze da se bira kategorija
Imamo dosta vozila tockasa i gusenicara koji imaju specificne namene pa im je ipak pogon prvi specifican opis
E sad ako ima kategorija artiljerija,pvo,inzinjerija i slicno onda po meni postoji mogucnost izbora
Na primer obrnut slucaj,do skoro kod helikoptera u 1/144,mogu u S1 ali i u S7
Ali evo od ove godine je krenula podela helikoptera u 1/72 i 1/48 pa to vec nema smisla