Panzerkampfwagen III

Previous topic - Next topic

Ćomi

Evo,da ne pomislite da nisam vise medju vama :)
Stisle obaveze pa je vremena malo...

Probao sam na ovome da upotrebim saznanja stecena od vas u zadnje vreme(Sandman,Razzoxx-hvala) da od stirodura,akrilnog gita napravim postolje...Koliko je uspelo presudite...Sada,na slikama vidim da ima tu stvari za popraviti ali,neka sledece bude bolje ;)

Maketa je Zvezdina i svestan sam da je nisam najtacnije sastavio,da sam izostavio neke bitne detalje imajucu probleme sa,za mene bar jako konfuznom 3d sastavnicom,viskovima delova...Da sam malo iskusniji verovatno bih imao primedbe i na uklapanja,razlicit nivo detalja na ramovima...Ali,posto nisam...

Nisam se puno ni oko referenci potrudio,tu lezi razlog tako ociglednim propustima ali,rekoh da sam u guzvi pa mi je ovo sluzilo kao odmor...

Bilo kako bilo,mislim da napretka u samoj izradi ima...Ja sam negde zadovoljan...
Bice i od mene valjda nesto ;D ;D
No signature.

Srdjan

Opaaaa ..... moj omiljeni tenak, u odlicnom izdanju... svaka cast za rad!!!!  ;)

Imam samo dva predloga... stavi sajlu pozadi ( valjda si je dobio uz maketu... a ako ne napravi od zicica) jos ce bolje da izgleda  ;) , i drugo dodaj jos jednog ili dva vojnika i bice vrh vrhova  D:)  D:)  D:)

Odlican je.  ;)

Ćomi

Uz ovu maketu sam dobio gomile "tockova",blatobrana i ostale gvozdjurije ali sajlu ne...Porucio sam preko Hannants-a,sve cekam da dodju ovih dana i sajle i gomile stvari jos...
No signature.

milanco

stvarno leo i pedantno odradjeno svaka cast :D
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Balder

Heh... Bas mi se svidja... Ali bih se slozio da treba jos par figura da se doda, da bi se scena malo dopunila...

airbamby

Druze meni se jako dopada cela kompozicija,maketa je jako lepo uradjena a i vojnik...
Postolje je posebna prica mozda bi mogao koju rec da kazes o samom postupku...
Jel ovo pravi pesak?Od cega si radio travu?
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

razoxx

veeeri najss man

hvala na hvala

samo dva predloga:
-Ove stene su mi malo bele...ako je to sastav stena ondak ok,malo bih ih drybrushovao u sivo/crno (u hobbyartu imas da kupis sjajan efekat kamena-samo se premaze i extra)

a drugo izlepi sa strane postolja traku a celu scenu izlakiraj lakom po zelji sa malo sand boje unutra (kap)...tako ces koloritno izjednaciti sve elemente koji se nalaze na sceni

nadam se da cu ovim biti od pomoci ,nije mi namera da nesto pametujem,no su fore ove bas efektne
pozz

tripko

Lepa scena, veoma zanimljivo kako si uradio kameni breg aj nam to malo pojasni.
Moja jedina zamerka sto si tenk stavio skroz napred, probaj da ga stavis u sredinu ili
ga samo malo za par cm pomeri nazad je ovako nema vizuelnu ravnotezu sem ako nesto nedodas
jos pored vojnika tipa kubewagen.

Poz

medico

bravo, meni se svidja .

scena ima dinamiku sa ovim pesadincem koji je u pokrety pa sve imam utisak da ce tenk da izadje iz kadra :) i dobar ti je odnos-balans travnjaka i stene, mozda da na travu namestish nesto opreme + razbacane kutije municije  ili slicno . Sto se tice postavke slazem se sa tripkom ...vec na prvoj fotki vidi se neravnoteza , tenk bi trebalo da je u sredinii ili blizu sredine .

Sandman

fino izgleda za prvu probu "nove" tehnike za postolja ;)

jedino shto bi mozda trebalo neki drajbrash na steni jer mi sama stena deluje nekako plastichno!?  :-\

mozda da si prvo stenu ofarbao u crno pa kasnije tanak sloj erbrashem neke sive ili sive+sand boje... ubilo bi crnu podlogu, a i dobio bi neku kao senku za kasniji drajbrash ;)

no dobro.. sve se da popraviti, samo napred ;)

djnik

Odlicno si odradio maketu i dioramicu Comi! Kao sto Sandman kaze, malo drajbrasa po steni tamnijom nijasnom sive i bice odlicno! Mozes da dodas jos dva tri vojnika kako trce iza jer su uvek isli iza tenka u grupi a i popunices dioramu.

Ćomi

A pa hvala na odzivu !

Negde sam namerno pomerio tenk toliko u napred da ne bi pogusio vojnike izduvnom gasovima ::)

Salu na stranu-zaista sam istripovao da kao napravim scenu gde je u centru paznje-nista...
Zamisao mi je bila da frontalno gledano imam tenk i stenu,i da mi oni budu u kontratezi...A da sredina bude praznjikava.Koliko slika WWII ste videli na kojima je promasen zlatni presek ?Ovako sam umislio da cu docarati da sve ide,mrda,a ovo je samo jedan nasumican segment.

Ali,slazem se da ima mesta za jos par vojnika pa sam iste vec odvojio i stavio u rad.Za par dana ce utrcati na scenu.

Par reci o izradi postolja-sledio sam razoxx-ov put...

Stirodur od 2cm,pa seckan i deljan skalpelom...Deo gde je trava sam udubio,put ostavio u originalnoj debljini a stene dodao jos tri sloja,naravno izdeljana da se uklope...Sve sam to ulepio silikonom a onda naneo akrilni git za drvo.Usput oblikobao malo rukama,malo nekim stapicima...Gde sam hteo pukotinu,stavio sam malo deblji nanos i dobio je prilikom susenja  :) :)
Git je suv za par sati,onda sam belim lepkom za drvo premazao deo za travu,pa se static grass posolio tome a deo gde je put posolio kamencicima......Imao sam srecu da na putu nadjem hobby shop sa izborom NOCH proizvoda pa sam tu kupio travu u vise varijanti,mahovinu itd...Takodje sam kupio i njihove kamencice u par boja i granulacija...

Kad se to osusilo,opet za par sati,stresao sam viskove trave i kamencica,prelakirao lakom za kosu{Nivea je zakon :D} i akrilima preprskao sve...Travu u vise varijanti zelene,braon,malo crne...Put u vise varijanti braon a stene od svetlo sive do crne.Boje sam mesao onako po slobodnom nahodjenju.Postolje,tj njegov obod sam ofarbao u flat crnu.

Onda malo mahovine za stenu,pa malo wash...Mislim da cu "plasticnost" stene ubiti mat lakom kojim cu,po savetu,preprskati sve kada kompletiram figure...

Vec sam udavio.

U svakom slucaju,hvala svima na savetima i komentarima.
Popravljam sta se da poptaviti pa kacim slike.

pozz
No signature.

Ćomi

Kako sam i obecao,eto jos par figura na sceni...Jos je ostalo da se,prema savetu cela scena preprska mat lakom sa malo sand boje u njemu...

Pozdrav
No signature.

Srdjan

Goran A.

Bolje ne treba, parkiraj to negde i ne diraj!