Tamiya 1/16 SS-Unterscharfuhrer

Previous topic - Next topic

Hammond_Lord

Kako mi slobodno vreme dozvoljava, tako postepeno zavrsavam ovu figuru. U pitanju je stara (dobra) Tamiyina figura u razmeri 1/16. Dorade su minorne (remen na MP40 i sl.), dok su detalji (orao na rukavu, epolete, kopca za opasac, Waffen-SS oznake na kragni,itd.) pojacani ecovanim delovima firme Lion Roar. Figura je u globalu ofarbana, ostali su jos  highlightovanje i weathering pastelima, da se ofarba MP40, kanister za gas masku, kozni detalji, slem i sve sto jos nisam nabrojao.

Posle farbanja dolazi na red postolje koje ce biti napravljeno od gipsa, a kada se i ta srecna okolnost dogodi, fotografije ce biti ekskluzivno objavljene. ;) :D

EDIT by Sandman:  Nemanja, Nemanja, cccc.... zaboravljash thumbnailove!  D:)

razoxx

veeeri najjss

posebno podocnjaci...vidi se da nije spavao danima

barbarossa

fenomenalan je, samo vidi izmatiraj mu uniformu, delovace realnije, .. ;)

Hartmann

''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

milten

Odlicno, ja sam se ramisljao da kupim ovu figuru jednom pa se predomislio. :-\
U sta je to zgazio ovaj svaba? i to sa obe noge ::) nesto zeleno/braon ;D
Kako ces na gipsano postolje da stavljas plocicu sa natpisom??? i dali ces da je stavljas ???
Zivele figure ;)
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Hammond_Lord

Lepo, lepo, svidja mi se odziv , k'o za glasanje :D

Nego , da krenemo redom:

Quotefenomenalan je, samo vidi izmatiraj mu uniformu, delovace realnije, ..

Figura je mat, ali pod ovim osvetljenjem deluje gloss. Naravno, jos uvek je u fazi zavrsavanja ( uljane boje se malo duze suse) , pa cu ga, za svaki slucaj, preprskati mat lakom.

QuoteOdlicno, ja sam se ramisljao da kupim ovu figuru jednom pa se predomislio.

A ti se predomisli opet, pa je kupi, neces pogresiti. ;) :D

QuoteU sta je to zgazio ovaj svaba? i to sa obe noge Roll Eyes nesto zeleno/braon Grin

U pitanju je Green Stuff, dvokomponentni git kojim sam ga fiksirao za postolje, ali kada budem naneo gips, nece se videti. Sto se plocice tice, mislim da je necu stavljati, ali ako odlucim da je ipak postavim, zalepicu je direktno na drveno postolje na kojem se figura i nalazi.

milanco

"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Hammond_Lord

QuoteNemanja, Nemanja, cccc.... zaboravljash thumbnailove!   D:)

Guilty as charged! :-[

Hugo Sperle

Figura je losa onoliko koliko i njen autor!

Nismo nezadovoljni 0:)

Aki

svaka cast,odlicno izgleda!!!
koju boju si koristio za uniformu ???

Hammond_Lord

Quotekoju boju si koristio za uniformu

Uniforma je mesavina gold ocher, Lamp black, Ivory black, titanium white, prussian blue i burnt umber uljanih slikarskih boja sa dodatkom lanenog ulja.

medico

ccc Nemanja , koliiko vidim ti si se prebacio skroz na uljane boje !?
pa me zanima sta te to tera uljima !?  ;D

Hammond_Lord

Quoteccc Nemanja , koliiko vidim ti si se prebacio skroz na uljane boje !?
pa me zanima sta te to tera uljima !?  ;D

Jest', skroz si u pravu:-D! Uljane boje, kao medijum, su mi prijemcivije za rad jer mi daju malo vecu slobodu kreativnog izrazavanja od enamela i akrilika. :D ;), a uostalom, to su ipak oprobane i proverene tehnike "starih majstora" - ili ih volis ili mrzis :D :D ;D

milten

Prosledio sam slike ovog svabe jednom drugaru ko je zaludjenik za bajonete, ordenje i oruzje...
Evo sta je komentarisao...

Zdravo Djole
ovaj svaba sa foruma je super, ali...
torbica za municiju nije bila ista za africki korpus i za wermacht u evropi.
cizme nisu takodje iste kao i bajonet kome je ovaj maketar stavio braon
koricu a ide crna.. provereno znam !
mislim, to su sitnice, ali u sustini gledano odlicno ga je uradio. nemam
zamerke po tom pitanju.

MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Hammond_Lord

QuoteZdravo Djole
ovaj svaba sa foruma je super, ali...
torbica za municiju nije bila ista za africki korpus i za wermacht u evropi.
cizme nisu takodje iste kao i bajonet kome je ovaj maketar stavio braon
mislim, to su sitnice, ali u sustini gledano odlicno ga je uradio. nemam
zamerke po tom pitanju.

Dragi Djole,

Pozdravi svog drugara i prenesi mu sledece:

Quotetorbica za municiju nije bila ista za africki korpus i za wermacht u evropi.

1. Jos krajem 1941. godine, zbog ustede koze, manje-vise svi kozni predmeti pocinju da se proizvode od platna i drugih sintetickih materijala, a posto moja figura predstavlja SS-Unterscharfuhrera posle 1943. (moze se primetiti po cipelama), mislim da nema potrebe da mnogo objasnjavam. Torbica za okvire automata MP-40 je pravljena od platna u oker i feldgrau nijansi, u zavisnosti od proizvodjaca.

Quotecizme nisu takodje iste kao i bajonet kome je ovaj maketar stavio braon

2. Vidi pod 1.  Zbog ustede koze, krajem 1941. nemacke Marschstiefel cizme se povlace iz proizvodnje i zamenjuju ih kratke cipele (Schnürschuhe) sa kamasnama.  Krajem 1943. godine, objavljuje se naredba o zabrani nanosenja imalina na cipele, tako da su sve cipele bile u svojoj prirodnoj braon boji. Na ovoj figuri nema cizama vec su u pitanju cipele, koje ni slucajno nisu  cipele koje su koristili pripadnici Deutsche Afrikakorpsa, koje su bile od platna i koze, pa mislim da ni tu nema zabune.

2. a) Korice bajoneta su bile od drveta, otuda i braon boja. Kasnije verzije su bile pravljene sa bakelitskom drskom (takodje se moze videti kod kasnijih Mg-42), koje su bile crne, ali njih i nije bilo u vecem broju. Vrlo lepo i detaljno objasnjeno u knjizi "The German S84/98 Bayonet Volume 1 & 2" by Bruce Karem

To su uobicajene stvari vezane za opremu nemacke vojske, a lako se daju proveriti, jer postoji gomila knjiga napisanih na ovu temu. Preporucujem Osprey "German Combat Equipment 1939-45 (Men at Arms Series, 234)" sa predivnim ilustracijama Rona Volstada.

Pozdrav,

N. ;) :) :D