XVIII Novogodišnji Kup 13-14.12.2025

Previous topic - Next topic

Smrki

MK Oluj ima veliku čast i zadovoljstvo da vas obavesti da će se međunarodno maketarsko takmičenje XVIII Novogodišnji Kup održati u školi "Tehnoart Beograd" na adresi: Svetog Nikole 39, Beograd,
13. i 14. decembra 2025. sa sledećom satnicom:

13.12.2025. Subota

– 09-13h Prijava maketa
– 13-16h Izložba
– 16h Suđenje

14.12.2025. Nedelja

– 09-13h Izložba
– 13-14h Izdavanje maketa
– 14-16h Dodela priznanja

Specijalne kategorije:

S30 Savezničke letelice – 1/72 i manje
S31 Savezničke letelice – 1/48 i veće
S32 Saveznička vozila – 1/72 i manja
S33 Saveznička vozila – 1/48 i veća
S34 Saveznička plovila – sve razmere

Spisak ostalih kategorija i dodatne informacije u vezi takmičenja možete videti na našem sajtu: Novogodisnji kup 2025

Prijava za maketarsku berzu na Novogodišnjem kupu je otvorena do 05.12.2025.

Online prijava maketa je počela i traje do 11.12.2025 u 24h na linku: Ng Kup online prijava maketa

Vidimo se na Kupu

S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

Ziggy

Mercenaries never die, they just go to hell to regroup!

MVladan

Зашто не постоји могућост попунити пријаву ћирилицом, чему дискриминација ?  :cry

nesha

Quote from: MVladan on 29-11-2025, 22:05:42Зашто не постоји могућост попунити пријаву ћирилицом, чему дискриминација ?  :cry
апсолутно се слажем са питањем. Тим пре што је на другим такмичењима могло. Можда је само пропуст у неким подешавањима?

Smrki

Quote from: MVladan on 29-11-2025, 22:05:42Зашто не постоји могућост попунити пријаву ћирилицом, чему дискриминација ?  :cry

Ne postoji diskriminacija samo tehnicki razlozi.

Prvo, baza podataka je pre 10 godina kada je program napravljen kreirana sa standardnim latinicnim encoding-om, jer mi stvarno nije palo na pamet da ce nekome to delovati kao diskriminacija. Rec je o prijavi makete za takmicenje, ne o nekom zvanicnom drzavnom dokumentu.

Drugo takmicenje je medjunarodno i shodno tome diploma je na latinici. Ako bi ime makete recimo bilo na cirilici a ostatak podataka na diplomi na latinici, imali bi dokument sa dva pisma sto opet nekako deluje nepismeno.

Trece termalni stampac na kojem se stampaju prijave metodom direktne stampe (raw print) nema na sebi cirilicni encoding i ne moze da stampa cirilcne fontove. Cak i kad bi prijave bile unete cirilicom, admin bi morao pre stampe da ih promeni na latinicu koju stampac prepoznaje.

Realno sve bi to moglo da se preradi i napravi kad bih imao dovoljno slobodnog vremena na bacanje da ga potrosim na jedan ovakav volonterski projekat. To nazalost nije slucaj tako da ostajemo sa ovim resenjem.

Quote from: nesha on 30-11-2025, 03:43:55
апсолутно се слажем са питањем. Тим пре што је на другим такмичењима могло. Можда је само пропуст у неким подешавањима?

A ti se pravi lud i zabadaj noz u ledja, judo Olujski  ;D

MVladan

Благодарим на одговору, али...
Хиљаду је разлога аkо нешто нећеш, а само један ако хоћеш,
с тога,
прво - технолошки сте за десет година узнапредовали тако да би сасвим очекивано било да сад има могућност употребе ћирилице :)
друго - међународно такмичење... хм, па долазе и другови из Бугарске - ћирилица, другови из Русије - ћирилица,Белорусије,Украјине, Македоније... Такође, у Софији је међународно такмичење, па их то није спречавало да доплома буде на ћирилици, званичном писму земље организатора. 
треће - сва срећа па  дипломе,реверси... не штампате код каменоресца, једва да би и иницијали били уклесами... :lol
Реално, јбг... нема се воље, не жели се... а и што би... :zvizduc 
  :pilot

Smrki

Quote from: MVladan on 30-11-2025, 14:31:33Благодарим на одговору, али...
Хиљаду је разлога аkо нешто нећеш, а само један ако хоћеш,
с тога,
прво - технолошки сте за десет година узнапредовали тако да би сасвим очекивано било да сад има могућност употребе ћирилице :)
друго - међународно такмичење... хм, па долазе и другови из Бугарске - ћирилица, другови из Русије - ћирилица,Белорусије,Украјине, Македоније... Такође, у Софији је међународно такмичење, па их то није спречавало да доплома буде на ћирилици, званичном писму земље организатора. 
треће - сва срећа па  дипломе,реверси... не штампате код каменоресца, једва да би и иницијали били уклесами... :lol
Реално, јбг... нема се воље, не жели се... а и што би... :zvizduc 
  :pilot

Lepo sam objasnio najjednostavnije tehnicki sto sam mogao, ocito nisi shvatio ili nisi zeleo da shvatis. Posto razlog zasto su imena internet domena na latinici, postoji razlog zasto je forum na latinici, verovatno postoji i razlog zasto je tvoj nickname na forumu na latinici.

Nemam vremena a ni volje da se bavim tako trivijalnim stvarima, bez namere da vredjam icija nacionalno patriotska ubedjenja.

Pozdrav
Srdjan

nesha

Quote from: Smrki on 30-11-2025, 12:35:30

Ne postoji diskriminacija samo tehnicki razlozi.

Prvo, baza podataka je pre 10 godina kada je program napravljen kreirana sa standardnim latinicnim encoding-om, jer mi stvarno nije palo na pamet da ce nekome to delovati kao diskriminacija. Rec je o prijavi makete za takmicenje, ne o nekom zvanicnom drzavnom dokumentu.

Drugo takmicenje je medjunarodno i shodno tome diploma je na latinici. Ako bi ime makete recimo bilo na cirilici a ostatak podataka na diplomi na latinici, imali bi dokument sa dva pisma sto opet nekako deluje nepismeno.

Trece termalni stampac na kojem se stampaju prijave metodom direktne stampe (raw print) nema na sebi cirilicni encoding i ne moze da stampa cirilcne fontove. Cak i kad bi prijave bile unete cirilicom, admin bi morao pre stampe da ih promeni na latinicu koju stampac prepoznaje.

Realno sve bi to moglo da se preradi i napravi kad bih imao dovoljno slobodnog vremena na bacanje da ga potrosim na jedan ovakav volonterski projekat. To nazalost nije slucaj tako da ostajemo sa ovim resenjem.

Quote from: nesha on 30-11-2025, 03:43:55

A ti se pravi lud i zabadaj noz u ledja, judo Olujski  ;D

па морам мало, да буде живље.  ;)
Нешто ми мртво. Нико ни за Карају да запита...

najjaci

Quote from: nesha on 30-11-2025, 17:21:22па морам мало, да буде живље.  ;)

Na zalost nije ni cudo s obzirom u kakvoj ce bulbulderskoj vuko**bini ove godine kup biti odrzan. Nista licno, verujem da su se organizatori potrudili da nadju sto bolje resenje no mislim da ce mnogima lokacija predstavljati problem. Sto da je nadju na karti sveta, sto da dodju tamo i nadju adekvatno parking mesto.
U svakom slucAju nadam se da ce me 13-og i 14-og ljudi demantovati.
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

Dejan68

Quote from: najjaci on 30-11-2025, 22:51:47
Quote from: nesha on 30-11-2025, 17:21:22па морам мало, да буде живље.  ;)

Na zalost nije ni cudo s obzirom u kakvoj ce bulbulderskoj vuko**bini ove godine kup biti odrzan. Nista licno, verujem da su se organizatori potrudili da nadju sto bolje resenje no mislim da ce mnogima lokacija predstavljati problem. Sto da je nadju na karti sveta, sto da dodju tamo i nadju adekvatno parking mesto.
U svakom slucAju nadam se da ce me 13-og i 14-og ljudi demantovati.

Da obazrivo čltate postove, pročitali bi post broj #2  :)
Ali ipak je lakše gunđati, nego se malo potruditi. ;)
Nadam se da ćete uspešno naći put do lokacije škole TehnoArt, a za parking, opet ponavljam malo se potrudite, bar da pročitate prethodne postove. Vidimo se na NG Kupu. :caooo

chikavili

@Dejan68 izvini, bez namere da pokrecem neki flejm i da trolujem, ali slazem se sa najjacim. Ja sam pazljivo procitao sve postove i na linku iz posta #2 se ne vidi parking, vidi se ulica na kojoj su bukvalno sva vozila nepropisno parkirana. Ne poznajem bas najbolje taj kraj pa ne mogu da tvrdim, ali cesto sam tamo imao problema da nadjem mesto za parkiranje.

najjaci

Quote from: Dejan68 on 01-12-2025, 01:21:29Da obazrivo čltate postove, pročitali bi post broj #2  :)
Ali ipak je lakše gunđati, nego se malo potruditi. ;)
Nadam se da ćete uspešno naći put do lokacije škole TehnoArt, a za parking, opet ponavljam malo se potrudite, bar da pročitate prethodne postove. Vidimo se na NG Kupu. :caooo

Svasta Dejane, pa naravno da sam procitao sve postove od pocetka, no niste tacno naveli da li je dvoriste dostupno za parking, jer znam da nekada nije bilo, vec ste samo okacili geo lokaciju. Ja konkretno poznajem taj kraj, ili sam ga barem poznavao nekada, i ono sto mu je oduvek bila mana jeste manjak parking mesta ako ste vozac i manjak trotoara ako ste pesak. A slobodno mogu reci da ni pleskavice nisu bas blizu.  ;)
U svakom slucAju, boze zdravlje, vidimo se na kupu.  :caooo 
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

medico

https://maps.app.goo.gl/nJTFBZRb8SkZATHt6

deluje da bi ovde moglo da bude podosta mesta za parkiranje u tom šumarku a prekoputa njega je očigledno školsko igralište ....ako je ova kapija i dalje otvorena obzorom da je ovaj snimak iz 2014 godine  ::)
Galerija mojih radova, recenzije i how to članci :

www.medicosmp.blogspot.com

Warhawk

Quote from: medico on 01-12-2025, 11:58:28obzirom da je ovaj snimak iz 2014 godine  ::)

Dodaj jedno 7-8 SUV-jeva (dva parkirana BUKVALNO popreko kolovoza) i toeto.
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'