Sarajevo cup 2026

Previous topic - Next topic

viper

Poštovane kolege maketari,

Obavještavam Vas da u Sarajevu  28.03.2026. po prvi put organizujemo maketarsko takmičenje pod nazivom
Sarajevo Cup.

Takmičenje ćemo organizovati u Historijskom muzeju (Bivši Muzej revolucije).

Link za prijavu je:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeckTt6s5-F7o64L_lovsS64e_1nWDpW6NrtU8xF1G-mBZhbA/viewform

Muzej se nalazi u središtu grada i u okolini muzeja ima dosta parkinga.
Cijene parking sata su 1 do 2 KM po satu zavisno od lokacije parkinga.

Detalje oko takmičenja, parkinga, mapa za lokacije muzeja i parkinga ću naknadno objaviti.

Sarajevo Cup organizuje malobrojna ekipa nedavno formiranog kluba Sarajevo 071, ali ekipa koja se dugo poznaje i dugo bavi maketarstvom.
Iskreno se nadam da će sve proteći u najboljem redu.
Ovo nam je prva organizacija.

viper

U neposrednoj blizini muzeja postoje 2 parkinga. Ulaz na oba parkinga je iz Ulice Zmaja od Bosne iz pravca Ilidža-Baščaršija.
Prvi je zatvoreni parking prije muzeja u Importane centru, a drugi odmah ispred muzeja.
U blizini se nalazi više parkinga.
Na većini parkinga je moguće plaćati sms-om nekim od tri mobilna BH operatera ili na parking automatima, ali samo u KM.

nesha

Колико је котизација?

nesha

Мало ми необично- у онлајн пријави нема да се упише произвођач макете и дораде? ::)

viper

Quote from: nesha on 09-03-2026, 19:31:31Мало ми необично- у онлајн пријави нема да се упише произвођач макете и дораде? ::)

Da, nažalost tek smo to sada primjetili, ali može se dopisati na prijavnici.

viper

Kotizacija je 5€ (10 KM) online, odnosno 10€ (20 KM) na dan takmičenja.

viper

nesha

Quote from: viper on 10-03-2026, 15:17:59
Quote from: nesha on 09-03-2026, 19:31:31Мало ми необично- у онлајн пријави нема да се упише произвођач макете и дораде? ::)

Da, nažalost tek smo to sada primjetili, ali može se dopisati na prijavnici.

па како да допишем на онлајн пријавници? Јел има неки ПДФ?

viper

Kolege su mi rekle da se može dopisti na licu mjesta , na papiru koji ide uz maketu.
Žao mi je zbog tog propusta, nažalost sada više nemožemo to mijenjati.

nesha

Добро вече, опет ја. Где би се дало пријавити топче  у 1/35? Нема категорија артиљерије. :cry

viper

Moze u vojna vozila točkovi, tako mi rekoše kolege.

nesha

Quote from: viper on 21-03-2026, 14:00:39Moze u vojna vozila točkovi, tako mi rekoše kolege.
Благодарим. Обично је артиљерија, ако нема посебна категорија, ишла у ,, разно". Зато питам.

medico

Poslednjih 10tak i više godina pojavio je popriličan broj novih , kvalitetnih maketa artiljerije gde one pretstavljaju maketu za sebe sa po 100 tinak + delova a ne kao pre pratećeg, zakržljalog statistu na vinjeti ili diorami.
Stoga je nekako i neobično da određena takmičenja nemaju odgovarajuću kategoriju, zanimljivo čak ni čuveni Mošon !?
Galerija mojih radova, recenzije i how to članci :

www.medicosmp.blogspot.com

viper

Nama  je ovo prva organizacija takmičenja, pa nažalost ima propusta. :headbang

medico

Quote from: viper on 23-03-2026, 08:26:42Nama  je ovo prva organizacija takmičenja, pa nažalost ima propusta. :headbang

No sikiriki  ;)  ....biće vremena da se ispravi
Galerija mojih radova, recenzije i how to članci :

www.medicosmp.blogspot.com