Tiger I ausf. H Leningrad 1942. 1/72

Previous topic - Next topic

Aki

evo,ovu dioramu polako privodim kraju.gotova je 90%
u pitanju je revellova maketa.
diorama predstavlja tiger I ausf. H  502. bataljona teskih tenkova(s.Pz-Abt. 502),koji je inace prvi dobio tigrove.
gledao sam neku knjigu o tigrovima na istocnom frontu,i primetio sam da su na vecinu tigrova belu boju nanosili cetkama,i krpama,a redje su je prskali.
pa sam odlucio da predstavim jedan takav tenk.
prvo sam ga ofarbao u panzer gray(osnovna boja tenkova u to vreme),naravno koristio sam MM akrilnu boju.Onda je isao sloj mat laka(da zastitim osnovnu boju od kasnijeg chippinga),i na kraju sam cetkicom naneo belu,da bi dobio realnu zimsku kamuflazu.Sad na red dolazi chipping.Njega sam radio raletovom tehnikom.Uzeo sam obican alkohol,i pomesao ga sa vodom,50:50.uzeo sam pljosnatu cetkicu,i lagano ljustio boju(posto je bela akrilna,smesa alkohola i vode ce je pomalo skidati).Kasnije sam i malo zaprljao tenk,oko izduvnika,tockove...treba jos da uradim blato na gusenicama,ali to cu najverovatnije uraditi sledece godine ::) :D
takodje,treba da mu dodam i sajle.
ovo postolje sam uradio za 3 dana.

Srdjan

Izgleda izuzetno realno... svaka cast @ki... reci mi hoce li doci neke travcice ili dzbunici tu  :P ;D

Eraser

Lepo lepo,samo mu jos uprljas gusenice jer se krece po blatu i bice bombonica  ;D

rodeo

Aki, hoces li da ti dam ofarbanu nemacku pesadiju iz zimskog perioda da uklopis ovde?
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Aki

Quote from: Rodeo Clown on 30-12-2007, 13:46:34
Aki, hoces li da ti dam ofarbanu nemacku pesadiju iz zimskog perioda da uklopis ovde?
pa,moze,bio bih ti zahvalan :)

djnik

Meni se mnogo svidja ovaj tvoj Tigar! Za meketu nemam reci, jedino bih na vinjetu stavio jos mnogo vise snega posto je tenk beo, lepse bi se uklopio. Stavi malo snega i na tenk!

milanco

odlicno @ki svaka cast ovo je bas super :o :D
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

T34

La

Свака част,баш ми се допада!

Hartmann

''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

drazen

Momcha

Lepo odradjeno,samo mala sugestija( ne vezana za maketu)
ako zelis da pravis Lenjingradskog tigra(makar u naslovu)
onda to nije ova varijanta.Prve varijante tigrova koje su se tamo
pojavile imale u drugaciji box za alat,nisu imali sircene....
Dragon takvog Tigra pravi u 1/35.

P.S ovo je bio samo istoriski podatak

Aki

hvala :)
Quote from: Momcha on 31-12-2007, 13:15:26
Lepo odradjeno,samo mala sugestija( ne vezana za maketu)
ako zelis da pravis Lenjingradskog tigra(makar u naslovu)
onda to nije ova varijanta.Prve varijante tigrova koje su se tamo
pojavile imale u drugaciji box za alat,nisu imali sircene....
Dragon takvog Tigra pravi u 1/35.

P.S ovo je bio samo istoriski podatak
da,da,to stoji,ali bili su rani tigrovi(kao ovaj moj)kod lenjingrada,pred kraj 1942.

spirit

Maketa izgleda odlicno, stvarno mi se svidja, ja sam mislio mog Tigra da odradim ovako nesto ;D ;D ;D

Imam jedno pitanj, da li si siguran da je Tigar bio na lenjingradskom ratistu (krajem) 1942, s obzirom da je u borbenu upotrebu usao 29. avgusta 1942, a Nemci su imali mnogo vaznije ciljeve od lenjingrada...

Aki

Quote from: spirit on 01-01-2008, 14:32:28
Maketa izgleda odlicno, stvarno mi se svidja, ja sam mislio mog Tigra da odradim ovako nesto ;D ;D ;D

Imam jedno pitanj, da li si siguran da je Tigar bio na lenjingradskom ratistu (krajem) 1942, s obzirom da je u borbenu upotrebu usao 29. avgusta 1942, a Nemci su imali mnogo vaznije ciljeve od lenjingrada...
evo sta sam nasao u knjizi "Tiger I on the eastern front"
502. bataljon teskih tenkova formiran je 25 maja 1942. i bio je prvi bataljon teskih tenkova koji je usao u operativnu upotrebu.502. bataljon poslat je na Lenjingradski front u avgustu 1942. i tada je imao samo 4 tigra(to su oni rani,,o kojima je momcha govorio)