ICM set figura "Operation Barbarossa" 1:35

Previous topic - Next topic

Goran

Mislim da će ovaj set figura pasat na dioramu kao naručen.. Proizvođač ICM vrlo je dobro obavio posao; figure su jedne od boljih koje sam slagao do sada. Detalji na uniformi su odlični i jako dobro izraženi, odljeva po figurama gotovo da i nema. Glave, odnosno lica su također vrlo dobri.

Sada sušenje....

Goran

Rad na figurama također lagano privodim kraju; napravio sam wash sa uljanim bojama, nakon sušenja prešpricao sam sloj Humbrol mat laka. Moram još neke detalje popraviti i napraviti drybrush na licima i ostatku figura.

Dada

kako se ponasha humbrolov lak ??? sto se tiche sushenja ???

Goran

Koristim ga već dvije godine, nisam imao nikakvih problema. Sušenje je relativno brzo; dva-tri sata i suho je, mada ja uvijek ostavim do drugog dana.
Ti si imao problema sa tim lakom?

Dada

Ne bash sa tim, vec sa humbrol saten coat... vec par meseci i nikako da se osushi

Balder

Verovatno mu je prosao rok... Ja sam imao jedan Revellov koji se susio oko godinu dana :)

Sijamski_Mrmot

Sjajno ti ide, nadam se da si zavrsio figure u medjuvremenu, radio sam ovaj set kada je izasao u prodaju tokom 2005 godine i evo kako mi je ispao ruski zarobljenik  ;D

http://img.photobucket.com/albums/v635/TigarI/Razno/tanker1.jpg

Ako si zavrsio okaci slike da vidimo  8)

Pozdrav

medico

Mirko, da li se secas koji si boju koristio za flesh ?

Sijamski_Mrmot

Naravno, iste kao i uvek, doduse sad imamo nesto proshirenu paletu ali i dalje najvise koristim:

1 sloj: Citadel "Bronsed flesh"
2 sloj: Citadel "Elf flesh"
3 sloj: Citadel "Flesh wash"

dalje je sve stvar sitnijih dorada posto na ovako malim figurama nema previse mesta za "layering" (sem kod majstora kao sto je Costas npr, on na 1/35 figuru uspe da stavi vise od 10 slojeva  :o )

medico

dadadadaaaa pretpostavio sa da je citadela u pitanju.... flesh wash je chestnut ink ?
da li si probao da mesash elf flesh sa chestnut ink  ?

Sijamski_Mrmot

flesh wash je flesh wash, tako se zove :)

nisam mesao wash sa bojom, narocito od kad imam nekih 5-6 flesh nijansi (nabavio i nekoliko valejo flesh boja)  ;D

Aki

za sta,i kako se koristi taj "flesh wash" ???

Sijamski_Mrmot

flesh wash, kao sto samo ime kaze, sluzi za washovanje delova koji su u boji ljudske koze (mada moze da se koristi i za wash dosta toga...). U osnovi to je vec pripremljen crvenkasti wash koji dodatno razredis po potrebi.

chemical_ali

još jedan u nizu tvojih spektakularnih radova pun detalja!!! 8)jesi koristio maskirnu traku za bojanje remena i uprtača na nijemcima ili si sa kistom 000 freehand?