Short Stirling B.I/III Airfix 1/72

Previous topic - Next topic

Profa

Quote from: gasha on 29-03-2008, 11:53:37
Gume sam odradio sa modelmasterovom bojom gume. Prvi put je koristim i za razliku od nekih ovde prisutnih mislim da je super.
I pretpostavio sam. I ja je koristim i apsolutno se slažem sa tobom!

Quote from: gasha on 29-03-2008, 11:53:37
Inace to sto mislis da je zelena nije, isao sam blako sa crnom preko ove bronze da bi dobio efekat izgorlog metala. Mislim da je prilicno dobro, osim ako nesto drugo nisi imao na umu.
Što se tiče zelene koja probija, čini mi se da se na gornjem desnom, uz sam okvir, nazire zelena, kao da nisi pokrio.  ??? Možda mi se i samo čini...
Inače si nijansu definitivno utrefio  ;D
Bogu fala što sam Lala! :)

gasha

Niko mi ne rece koje boje da odradim traktor za vucu. Na slici na kutiji je plave boje a u sastavnici nije navedeno koje je boje. Da li je plave boje kao raf uniforma OXFORD BLUE ili neka druga? Drugo su bombe koje su date da se farbaju zutom dok na fotkama vise deluju kao neka boja peska?    Ajde drugari pomagajte.

gasha

Ostalo je jos da odradim kabine i kupole i ispravim ponesto. Trudio sam se da avion izgleda slicno onima sa slika iz knjiga koji su ucestvovali u kampanji bombardovanja nemacke. Ostecenja su znacajna i vidna. Izvolite reci svoj sud, i bez ustrucavanja. Na greskama se uci.

Profa

Vidi se da imaš još da popravljaš (samo napred, ne sumnjamo u tebe!  ;) ), a ovo za sada mi dopada - skidanje boje, fleke... Jel' ti se registracione oznake provide ili si ih ti umazao?
Jedina zamerka - zameni te prozorčiće, molim te, ovi su katastrofa!  :-\

gasha

Oznake su takodje radjene da ima na njima ogrebotina i fleka. Ne provide se. Gornja kupola je vakumska posto se kroz original ne vidi nista.  Za prozore ne znam sta da radim posto su vec zalepljeni, zeznuo sam se u startu sto sam ih stavio. Inace iza svakog prozora je bila crna zavesa tako da mi i ne bi smetalo sto su mat ali sam odlivak je katastrofa. Kada mi je Kerber rekao za Kristal klir vec je bilo kasno. Morao bih celu maketu da rastavljam. Inace avion i treba da izgleda odrpan posto su zaista bili urnisani.

ugovorac

Maketu sam vido nekad davno ne sastavljenu i secajuci se toga kakva je,mislim da si izvukao skoro maksimum iz nje.U svakom slucaju vredna je da se pogleda.Samo nastavi i zavrsi je.Mogao bi da das samo neku fotku pored nekog poznatog predmeta (recimo mobilni telefon) da bi se stekla predstava o stvarnoj velicini makete.

Dada

Bravo Gasho, bas mi se svidzzzaaa! Jedino ti prozorcici, ali ajde, necemo ih gledati... Stavi onog Harikena pored pa onda slikaj, dobro ce da izgleda, ako nista drugo :D :D :D
Ajde, pa kad ugrabis vremena zavrsavaj ovu pticicu, ispravka pticurinu :D

misa

Lepo je ispala maketa, svaka čast! Ako teba kritika - meni se (subjektivno) ne svidja kako izgledaju tragovi dima, ali pretpostavljam da si to radio na osnovu neke fotke.

Shakal

Dobro odradjeno... Dobar izbor makete...  8)

rodeo

Super rad, bas je starenje kako treba. Stavi jos jedan sloj mat laka preko da ima jednak finis. U taj mat lak kapni 1% neke svetlo sive.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Otto Skorzeny

Maketa, generalno, je lepo ispala. Ostarivanje je OK.
Mislim da si izvukao neki maksimum iz nje, pogotovo što Airfix ne pruža manevarskog prostora za neko veće detaljisanje.
Nemam primedbi osim u prozorima sa strane (već rečeno) i na prljanje unutrašnjeg motora na levom krilu (gledano iza aviona). Nekako je veće prljanje na krilu nego kod samih izduvnika.

gasha

Resio sam da vise ne cinculiram na maketi. Naime poceli su maleri, otkacilo mi se crevo sa brusha i oduvalo maketu na pod, pukli tockovi i jos stosta. Suvise dugo se mota ova maketa po stolu. Elem dovrsih je nekako po meni u zadovoljavajuce stanje. nisam imao snage da pravim vakumski canopy, mozda u buducnosti. vakumski je uradjena samo gornja mitraljeska kupola. Ublazio sam malo tragove izduva i izmatirao je jos jedared sa kap sive u mat laku. Eto toliko od mene i evo finalnih slikica. Zadnje dve slikice su na vas zahtev zbog poredjenja velicine.

djnik

Bravo gashooo! :) Stirling je odlican! Ne brini se za canopy, to mozes uvek da odradis naknadno vakumsk ako ti se hoce. Probaj da uradis napravis crno belu sliku, izgledace kao pravi Stirling u letu za vreme Drugog Svetskog rata. Great job kolega! :)

Goran A.

Dobro je sto si stao na loptu. Sasvim je dobar, treba da budes zadovoljan!!!

Profa

Odradio si ga, Gasho, koliko Airfix već može da se odradi, pa još malo preko! :) Svaka čast!
Stari komentari stoje, ali batali... Slike te izvlače ;)
Ne opterećuj se daljim doradama, nego njega na policu, pa malo odmori, pa novu maketu na sto!  ;)