Messerschmitt Bf 109E-3 tamiya 1:48

Previous topic - Next topic

Profa

Da još malo podržim teoriju da su imali šavove: zašto su kod svakog vertikalnog panela na donjoj levoj strani iza kabine bili upisani brojevi? Da ne bi prilikom sastavljanja morali da slažu puzzle ;)
OK, šavovi su bili tanki i praktično neprimetni u manjim razmerama, ali su bili tu (Mišo, hvala za slike koje potkrepljuju teoriju!!)
Bogu fala što sam Lala! :)

Gusha

Ma Profo kakva teorija, to je praksa i dugogodisnji rad! ;D

alaleksic

Avion polako dobija svoj izgled.Sledeci korak ce biti prajmerovanje,koristicu mr.surfacer 1000,nadam se da necu pogresiti.Uradicu ispravku boje ispod pretkrilca,u sastavnici je pisalo rlm 65 a treba rlm 02(hvala Profi i Kerberu na toj informaciji).
Pozdrav svima

alaleksic

Uradjena je rlm 65,ali meni ova rlm 65 nije ista kao na ostalim maketama koje sam gledao(meni vise lici na rlm 76).da napomenem radim sa gunze bojama.

Sandman

hmm, chak se ni ne primwcuje na slikama plavichasti ton 65ice!?

ajd ako ti nije problem uslikaj samu bochicu te Gunze boje - da se vidi i etiketa a i dno bochice pa da vidimo kako izgleda nijansa - ovo mi vishe lichi na bilo koju sivu - plavichasti ton se ni ne vidi...  :-\

alaleksic

Evo uslikao sam bocicu eetiketu nisam bas najbolje uslikao

Profa

Quote from: alaleksic on 19-07-2008, 17:52:25
Evo uslikao sam bocicu eetiketu nisam bas najbolje uslikao
Pa poenta i jeste bila da se vidi šta piše na etiketi... :-\
Bogu fala što sam Lala! :)

airbamby

H67 Gunze je po njima zaista RLM 65
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Sandman

da, Gunze H67 jeste RLM65, i gledajuci donji deo bochice deluje plavkasto... zaista mi nije jasno zashto skroz drugachije izgleda na maketi...  :-\

airbamby

Ja sam nekada imao ovu boju i to nije ovo sto je ispalo kod alaleksica na maketi...
mozda napominjem mozda je boja isuvise razredjena pa se ispod u stvari vidi surfacer ili (vazi ista napomena) nije dobro izmuckana...
Ko zna valjalo bi je probati na nekom starom delu plastike ili kutiji od CD?
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

alaleksic

evo danas sam uradio jos jedan prolaz sa rlm 65 nisam je razblazivao ni malo mislim da su sada bolji rezultati,molio bih Vas za pomoc ako nije ni ovo ta prava boja
pozdrav svima

evo fotki

Sandman

Hartmann

''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"