Douglas C-47 Skytrain Italeri

Previous topic - Next topic

gasha

Evo dokle smo dogurali. Ima jos posla oko antena, auspuha, prozora itd. Sada su mi potrebne vase sugestije oko finisha. Takodje interesuje me da li je chiping prejak ili potaman?

Sandman

nisam bash mnogo upoznat sa ovim avionom ali onako vizuelno mi mozda na elisama deluje malo jache chipping  :-\

na trupu i gondolama nije toliko snazan kao na elisama...

wash nisi josh radio kako mi se chini?

a dzip pozadi je samo postavljen fore radi ili zaista ce biti tu? jesu li stvarno dzipove prenosili na daljinu sa C-47?  ??? ::) pitam jer mi deluje da je malo teze zaokrenuto dzip kroz vrata u kargo prostor...

inacher, izgleda fino sama maketa sada....

gasha

@Sandman Prilikom ulaska dzipa skidali bi deo vrata ka repu. http://www.shutterfly.com/progal/slideshow.jsp?auto=0&aid=768a5498cf4acc10ca97&idx=2
Radjen je wash ali se nije nesto primio ;D Panele cu uraditi olovkom ili tushem.

Sandman

ahaaa... pa vidish... ova fotka ti je idealna referenca da i ti napravish ovakvu scenu ;)

Goran A.

Posto ti je chipping intenzivniji, mislim da bi avion trebalo vise isprljati i mestimicno izbledeti.

Profa

Meni dopada kako si ga ostrugao :D Mada sam poznat po tome da volim čiste avione ;)
Elem, jedino što još čekam je prljanje izduvnih gasova, ostalo je taman kako treba (po meni)...

Jedino pitanje: da ti se nije malo nakupila siva boja na spoju kamuflaža na gondolama? Deluje mi kao deblji sloj... :-\
Bogu fala što sam Lala! :)

Dada

Ako te ne mrzi malo fejduj boju po panelima. Pogotovo ledja trupa... Pa jos koji rainmark... Bilo bi super. Ipak ovo avionce nikada nije bilo pod kaponirima... I kada si ga vec toliko iscipovao, onda mu sredi i deo gde se kaci rampa za istovar dzipceta... Tu je sigurno boja bila u jako jadnom stanju, kao i mestimicno po obodima vrata koja si otvorio... Sve sto se mnogo aka dobije iskrazne ivice...

gasha

Odlucio sam da ga proglasim gotovim. Ide u vitrinu.

airbamby

Bravo Gasho  ;)
Jako mi se svidja sencenje i sam weathering...
Jako lep rad bas mi se svidja svaka cast  0:)
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

oddball

одличан је, нарочито ми се свиђа џип који си убацио у авион. заиста добар рад.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Kerber

Dobar rad !

Dopada mi se, mada su ostali spojevi na tockovima...to se da resiti, nije greda.
I mozda malo washa na unutrasnjost vrata. Tako mi bar malo sterilno lice, pa zato...suvise cista za poprilicno izanjdjali avion.

A tek sa ovom podlogom, dobije na lepoti.

Dada

gasha

@kerber, na vrata sam skroz zaboravio. Brljnucu ih malo. Sto se tockova tice dalje smirglanje bi ostetilo teksturu tako da cu ih samo zaprljati. Ova linija se pojavila od konstantnog pomeranja za vreme finalnih radova.

Hvala na savetima.

Hawkeye

Gaso maketa je super ispala,a pusti ti Kerbera to su samo subverzivni saveti taj sklapa nemce  ;D ;D ;D ;D !

'Уживај младићу за младости своје!'

Gusha

Gaso vredi truda! Fenomenalno farbanje i sencenje ga je izvuklo.Ja sam tu liniju na tockovima ismirglao i doterao, izgubio sam malo na teksturi ali kad ga zaprljas ispadnu kao izandjale i stare gume.