Revell - STAR WARS TIE Fighter (Darth Vader) "easykit"

Previous topic - Next topic

DjG

Da mi je neko rekao da cu postovati u SF-u pao bih u nesvest ali...

Tema je rat zvezda ili, kako to treba da se kaze "Star Wars". Dok sam bio mladji bio je period kada sam ludovao za "Star Wars"-om, dok danas mogu da kazem da volim "Star Wars". Uostalom pored Sudden Strike WWII strategije u multiplejeru igram jos samo "Star Wars Empire at War" strategiju.

Ovde je rec o maketi koju zapravo nisam ja napravio nego moj sin.
Njegova prva kompletna solo izvedba. Malo, sasvim malo sam umesao prste oko montaze poklopca kokpita koji je pokretan. To je  Revell-ov TIE fighter sa figurom Darth Vadera u kokpitu. Maketa je iz easykit serije koja se moze uraditi snap-tite ali je u ovom slucaju lepkom ojacavana konstrukcija, obzirom da TIE fighter mora da leti kroz sobu, da Darth Vader izlazi i ulazi u svoju limuzinu itd. Pored toga maketa je prepainted tako da ovo sto vidite od farbanja dobijate gotovo u kutiji. Moram da kazem da su detalji stvarno precizno ofarbani a ne samo zamackani, sto se moze videti u "kinesko igrackastom" fazonu. Za sastavljanje vam je potrebno jedno vece i sve na kraju lepo izgleda. Ljubiteljima Star Wars-a, u koje, jos jednom ponavljam spadam i ja, preporucujem neku maketu iz ovog serijala.

A kad je rec o autoru makete... evo i njega sa jos jednim neizbeznim Star Wars rekvizitom - Light Sabre-om. Njegove omiljene multiplayer igre su CoD2, DoD4 i naravno Star Wars Jedi Outcast. Voli te brze igre, nema on vremena u zivotu za strategije, kao je. Inace trenutno u radu ima HobbyBoss-ov Corsair F4-U, koji je pred farbanjem. Forsira me da mu pripremim AirBrush za farbanje jer nece vise cetkicom. E za to ce morati da priceka kad ja budem imao vremena.
Sta je 21. vek covece... Ja prvi put uzeo AirBrush u ruke u svojoj 18. godini, a on u 9.

Od nas, toliko o "Star Wars"-u za sada.

Pozdrav !

Hartmann

He, he, maketica je super. Prvi put sad vidim detaljno Darth Vaderov Tie fighter, pravi 'hibrid' Tie fightera i bombera.

Lepo je videti mlade poklonike Star Wars-a, a i ambiciozne maketare  :)  ;). Let the Force be with you two!
''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

BigBadWolf

milten

Lepo je videti nesto drugo osim aviona i tenkova...
Ovo je pravo osvezenje.
Maketa je odlicna, sin lici na tebe i vec  se vidi da ce biti veci kvalitet  >:D
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Sneni

To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

djos & filip

Lepa maketica, klinac je i mene jurio da je nabavim......ali mozda tek kad zavrsi Space Shuttle u 1:72......dotle nema nikakve naucne fantastike  ;)

A sto se tice naslednika, pusti dete i daj mu full support. Mada, ja sam tako krenuo pa sada cekam da zaspi da mogu da mu kvarim makete  >:D

Veliki pozdrav i samo napred

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

DjG

Quote from: Sneni on 16-09-2008, 13:15:23
Odličan je, a djeluje mi i poveliko :))

Kako je potpuno suludo diskutovati o razmeri letelica iz "Star Wars"-a dajem ti fotku na kojoj su pored makete TIE Fighter-a jos figure u 1/48, 1/72 i Zero u 1/72. Po velicini figure Darth Vader-a u letelici rekao bih da je razmera otprilike izmedju 1/32 i 1/35.

Raspon "Space Jam - Taraba" krila, na maketi, je 175mm, a duzina "Space Jam - Taraba" krila je 160mm

milanco

Bas je super ispalo  :o :o pravi si srecnik sto imas ovo cudo blago tebi
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju