Mosquito XIX 1/72 Airfix

Previous topic - Next topic

gasha

Samo malo posvetli ili potamni garez u odnosu na podlogu.

Shakal

Evo,zavrsih maskiranje. Sledi uklanjanje tragova cetkice...

Mislim da nisam bas pogodio sivu... Nesto mi se cini da je trebala biti malo svetlija...  :-\

Kerber

...pa posle mozes i malo braon...al' ne preteruj. ;) (vezano za izduve)
Boja sive bi trebalo da bude HU64...ona koja ide odozdo na Rafove lovce...svetlija siva.Lici, al' po fotkama ne bih mogao da budem bas siguran za nijansu..I malo popravi bojenje, vidi se cetkica.
Jos nesto  - ovo je "drveno chudo"...osim nesto malo panelizacije kod motora na krilima i ispod krila, te oko poklopca topova i same precke na kabini, nema metalnih povrsina, te zato, zaboravi cipovanje i aluminijumske ogrebotine...Trup lepo okituj po spoju, jeste da su i kod moskita tako pravili ovaj avion (oko betonskog odlivka, savijena i lepljena sperploca u sendvicu, ali, spoj se ne vidi.
Ako negde i grebuckas ovaj avion, nek to bude u nekoj tamno braon nijansi (specijalnim lakom zasticeno i impregnirano drvo)...i silver samo na naznacenim mestima. Samo, ja nisam video ofucan Mosquito u ovoj verziji. Odrzavani su bas extra.
Tocak na reu treba da bude kao sto su ga i dali, ne smirglaj, da ga dovedes u ravan (mada sam vidjao po knjigama da ih i takih ima, ali. mahom su od pune gume sa karakteristicnim zlebom i sredini...

Goran A.

I ako ga uradi cistog nece pogresiti, lep je to avion.

airbamby

I dalje se vidi spoj na trupu,ipak to nije bilo dobro sredjeno...
Sad sta je tu je ako te mrzi da sredjujes...
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Shakal

Pao je lak,osusio se i idemo sa dekalima:

Ima nekih propusta koje cu morati da popravim (ako se bude dalo)...
Dekale na krilima cu lepiti straftu po straftu,a ne iz komada kao ovo na trupu jer sam se smorio isterujuci nakupljeni vazduh.

Profa

Quote from: Shakal on 28-09-2008, 12:52:55
Ima nekih propusta koje cu morati da popravim (ako se bude dalo)...
Ima ih, ima ih... Ostali debeli tragovi četkice, spoj polutki, zadnji kraj panela iza kabine... Malo probaj da popravih prljanjac na levom krilu između trupa i gondole, izgleda prilično ofrlje :-\

Quote from: Shakal on 28-09-2008, 12:52:55
Dekale na krilima cu lepiti straftu po straftu,a ne iz komada kao ovo na trupu jer sam se smorio isterujuci nakupljeni vazduh.
Nisi bojio trake nego lepio dekale ??? Pa što? Mnogo lepše (i realnije) izgleda kad se oboji...
Bogu fala što sam Lala! :)

Shakal

Polepljeni su dekali:

Ima malo silveringa,ali se nadam da cu uspeti da ga 'ubijem'. :D
Profo,razmatrao sam mogucnost da obojim strafte,ali sam utanjio sa crnom bojom,tako da... :-\
Neke greske sam ublazio,prljanac sam popravio maaaalo (nije se dalo vise)...
Najveca greska koju sam napravio je ta sto sam zurio da zavrsim!  :-[  U buduce-polako i pazljivo.
Strafte na trupu su se malo preklopile,pa se to poznaje (a i pomerio se dekal malo,tako da nisu u ravni).
Eto...

Dada

Decko, mnogo zuris... Uspori rad i odmah ce biti napretka... Drugacije ne moze...

Profa

Quote from: Shakal on 29-09-2008, 13:37:52
Najveca greska koju sam napravio je ta sto sam zurio da zavrsim!  :-[  U buduce-polako i pazljivo.
Ovde ću se, naravno, složiti sa Daliborom - pa 'di se žuriš? Imaš šlifa ali ga utuliš žurbom :-\...
Šta misliš, što se ponekad neka maketa vuče mesecima (dobro, izuzimam opravdane razloge posla/porodice/ludog noćnog života... ;D)? Zato što je radiš tako da na polici izgleda LEPO, a ne BRZO ;)

Ne mogu da odolim da skrenem pažnju na još jedan rezultat tvoje žurbe >:D - čemu služe oznake i kružić na donjoj strani blatobrana?
Bogu fala što sam Lala! :)

Shakal

Nema druge-u buduce usporavam! ;D
Profo,to za blatobran-zurba... :-[  Videcu kasnije da to skinem i popravim... Sledece nedelje nisam tu (poslovno odsutan),ali cim uhvatim vremena... 8)

Shakal

Mat lak je nanet. Cekam da se osusi,pa da vidim ima li potrbe da ga negde popravim...

Pokusacu da otklonim gresku sa blatobrana ukoliko mi Locktide dozvoli! ;D

oddball

Ја бих да ти поставим пар малих питања... Да ли си разређивао сјајни лак пре него што си га нанео на макету? Којом четкицом си то радио? Како си уклањао трагове четкице са фарбаних површина пре лакирања?
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Shakal

Quote from: oddball on 09-10-2008, 13:33:40
Ја бих да ти поставим пар малих питања... Да ли си разређивао сјајни лак пре него што си га нанео на макету? Којом четкицом си то радио? Како си уклањао трагове четкице са фарбаних површина пре лакирања?

Ne,nisam razredjivao lak.
Radio sam sa nekom kineskom cetkicom. Ravna je,a velicina je oko 6-7. Doduse,prilikom lakiranja se trudim da ne ponavljam cetkicom vise puta na isto mesto,jer tako ostaju tragovi. Desava se i da bude tragova,ali kasnije popravim.
A,tragove cetkice obicno uklanjam smirglom 2000 granulacije. 8)

oddball

Требао би лак да мало разредиш (и добро размућкаш) и приликом лакирања користиш равну али што ширу мекану четкицу. Чак и тад ће трагови остајати ако лакираш сјајним или полусјајним лаком.
Што се фарбања тиче препоручујем ти да такође разредиш и доообро промешаш боју, као и да је наносиш увеома танким слојевима. После првог ће се видети пластика испод, после другог мање, после трећег скоро и да неће итд док не добијеш оно што желиш. Између сваког слоја фарбе препоручујем ти да оставиш да се суши два-три дана, и да сваки осушени слој полираш чистом памучном крпицом са врло благим притискањем по површини. Када ти се осуши последњи слој фарбе онда полирање вршиш на исти начин само додаш и пасту за зубе. Она скида веома танак слој фарбе са површине коју полираш и уништава ефекат четкице тј. трагове исте. Паста за зубе је одлична за полирања тог типа, али мораш пазити да не преераш јер ћеш сљуштити фарбу до пластике.
Овде можеш видети како сам ја радио:
http://maketarskikutak.com/index.php/topic,4340.0.html
Треба више стрпљења, слажем се, али верујем да се исплати. Свиђа ми се твој Мос, али једино што ми мало квари укупан утисак је мало јачи слој фарбе. Чини ми се и да њу ниси довољно разредио. Надам се да ћеш ово схватити као позитивну критику.
Поз
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!