Mosquito XIX 1/72 Airfix

Previous topic - Next topic

Shakal

Naravno da je sve shvaceno kao pozitivna kritika! :)
Doduse,trebao bih malo da razredim lak... Sto se muckanja tice-to je pod obavezno pre otvaranja bocice,a nakon toga mesanje cetkicom...
Zaboravih da dodam da nakon smirgle 2000 prelazim i sa pamucnom krpicom-laganeze. ;D

Boki

Slažem se sa ostalima. Lep ti je Mosquito, ali mnogo žuriš. Polako, radi s' uživanjem, posveti se detaljima. ;)
Čini mi se da najviše žuriš prilikom farbanja ("been there, done that", zato te razumem :D ;) ).
Oddball je u pravu. Bolje je dobro razređena boja u više slojeva nego sve odjednom.
I meni je trebao izvestan broj maketa dok nisam shvatio ideju :-[ , ali je posle sve išlo O.K.
Pogledaj, recimo, i Profine radove, a evo i par mojih ranih radova rađenih četkicom
http://maketarskikutak.com/index.php/topic,508.0.html
Sada sam prešao na airbrush pa nemam takve probleme (ali zato neke druge umesto njih :D ).
Dakle, samo nastavi da radiš i ne žuri. Za četkicu je potrebno strpljenje. Festina lente. ;)

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Shakal

Skinuo sam prljanac koliko je to moglo,malo drybrush,ali mi se cini kao da nista nisam dir'o...  :-\

U buduce cu definitivno ove crno-bele strafte raditi bojom. Na trupu se nije najbolje uklopilo,pa sam pokusao da to ispravim bojom... :-\
Cekam misljenje uvazenih kolega,pa da kacim ovo kao zavrseno ili... :-\ ???

Sandman

Quote from: Shakal on 30-10-2008, 11:20:39
Na trupu se nije najbolje uklopilo,pa sam pokusao da to ispravim bojom... :-\

chini mi se da sad mnogo bolje izgledaju invazione pruge na donjem delu trupa!

Cekam misljenje uvazenih kolega,pa da kacim ovo kao zavrseno ili... :-\ ???

radovi u kampanjama se ne kache u zavrshene makete - samo ovde u podforumu Kampanje!
ceo topik od pochetka do kraja radova za vreme kampanje stoji samo ovde, da ne bismo meshali i duplirali radove na forumu....

shto se tiche samog rada, siguran sam da si nauchio neshto o postupku i tehnikama rada... bitno je samo ne brzati za vreme rada, pogotovo ne u kampanjama koje traju sada 6 meseci - dakle vreme nije presudno.... samo strpljenje i lagani rad za uzivanje ;)

Shakal

Pa,pruge su bolje nego sto su bile...
Sandmane,znam da se ovde kace slike! :)
Kako si sam rekao-vreme nije presudno. Samo sam pozurio i eto... :-\

Profa

Pa, izgleda bolje nego pre, definitivno, samo su još tu stvari koje je sada malo teže popraviti :-\
Još se vide tragovi četkice na unutrašnjoj površini krila, između gondola motora i trupa (verovatno zbog ugla slikanja), spoj polutki trupa koji si zbrzao...
Signalna zelena na desnom krilu deluje odgore više kao žuta ???

Ako si ti zadovoljan svojim radom, što je osnovno merilo, proglašavaj za gotovo i kreći dalje ;) Ako, pak, misliš da možeš tu još nešto da popraviš a da to ne znači kupanje makete i generalka, onda se još malo poigraj... Neka to traje i neko vreme, nije bitno, poenta je tvoje zadovoljstvo pri svakom pogledu na policu gotovih ;), i sad i kroz 15 godina...
Dobro, kroz 15 godina ćeš verovatno, kao i svi mi, reći sebi: "e, pa ovo sam trebao onako...", ali to je već druga priča :D
Bogu fala što sam Lala! :)

Goran A.

Samo da si ga malo bolje izgitovao i bilo bi sasvim pristojno.

Shakal

Quote from: AG02 on 30-10-2008, 14:19:04
Samo da si ga malo bolje izgitovao i bilo bi sasvim pristojno.

Eeeee...  :-\

Eto,gotov je!

Doduse,najveca je greska sto sam pozurio,ali cu se popraviti (obecavam  ;D).
Mislim da jos nece na 'kupanje' i generalku,ali nije iskljuceno... D:)

Dada

Po meni to je to, nema jos nekog velikog mudrovanja oko komarca. :)
Heh, da ti reknem za kupanjac :D
    Da je Tamija ili tako neka firma, onda hajde i da ga okupas, ovako sa airfixom, nemas vajde :)
Izvukao si maximum iz gresaka koje si napravio u startu, sto je za pohvalu... Obicno takve makete ostanu i chame nedovrsene. Nepredujes i to je evidentno... Probaj da kada mislis da si zavrsio sa gitovanjem/smirglanjem, lagano predjes bojom spojeve. Ako se nesto vidi i dalje, onda predji jos jednom gitom. Znam da moze biti dosadno, ali na kraju se isplati.
    Nemoj brzati na onim nemcovima koje sklapas isto za kampanju. Pogotovo na He219. Ta maketa trazi dosta paznje. Pogotovo oko uklapanja motorcica. Zato kada se sklopi, imas jedan od najgracioznijih avioncica koji su leteli.
Poz i ne daj se ;)

gasha

Lep komarac. Izuzetan napredak u radu, sve si bolji.