novi decali od Lift Here

Previous topic - Next topic

medico

na proslonedeljnom takmicenju sa velikim odusevljanjem kupio sam set delaca " ol' school  " omiljenog domaceg proizvodjacha decala  LiftHere koji nije, za divno chudo blazheno pochivshi kako je to bilo najavljeno . Set u razmeri 1/72 obradjuje  Brandike kraljevine SHS ili ti Hanse Brandenburg modele B i C ( male i srednje Brendenburge ) .
Da odusevljenje bude vece  set je obogacen sa kako je to vazda prepodobni gospodin dr.d srocio ' vid echt parc ' tj. malim ecovanim setom zichanih tockova dovoljnim za 2 aviona ( pod uslovom da ne izgubite ili svojim nespretnim prsticima upropastite koji deo ! )

Verzija B obradjena je sa 2 aviona od kojih prvi prilicno atraktivni belo-crveni br. 13 dat u 3 opcije i drugi u tamno zelenoj sa sivo srebrnim krilima i repom . C varijanta takodje 2 aparata od kojih jedan jako interesantan maskirni braon-zeleno -oker sa trupom u Linen/dope boji i drugi nesto manje upadljiv sveobuhvatno tamnozelen bez rondela samo sa trobojkom na repu .

Sto se samih decala tice oni su stampani od strane Begemot-a standardno dobri, precizni, tanki i sa dobrim centriranjem boja , jedina zamerka odlazi na providni lak koji pokriva bele trake na trupu koji ima diskretan zuti ton !? Sto se rondela tice dobija se komplet od 8 komada koju su dovoljne za 2 aviona , pohvalno je da su 4 rondele date sa sirim a preostale sa uzim kracima krsta, nazalost u uputstvu nije oznaceno koje oznake treba upotrebiti za odredjenu varijanty ipak konsultovanjem fotografija mozete opredeliti za oznake koje vam odgovaraju.

Od maketa u 1/72 za verziju B na raspolaganju je koliko ja znam short run Legato kits : http://www.legatokits.cz/legatopl72.htm  a C verzija u vacuumu od Clasic Plane