Egipćani 1/72

Previous topic - Next topic

Mixon

Evo mojih Egipćana, pa da probam dal sam ovladao slikama! :)

To je za početak, a onda ću da vas bombardujem!  >:D

Balder

Super je ovo... veoma precizno za tu skalu...
Medjutim u oci upada fantasticno cista bela boja koja izgleda kao da su koristili ACE :D
Takodje bi bilo lepo da uradis slabasan wash, dobili bi na "dubini"...

Hammond_Lord

Egipcani izgledaju super, samo sto Danko rece, lagani wash sa nekom sand ne bi bio los. Hoce li biti neke diorame?

Sandman

BRAVO!
neverovatan nivo detaljnosti imajuci u vidu razmeru!!
kako su samo precizno ofarbane sve one linije oko glave....
pa shtitovi... ma...SJAJNO!!
da ne ponavaljam vec shto su rekli Balder i Hammond... ali mislim da sam to primetio i na ranijim tvojim figuricama... maaalkice nekog washa im ne bi shkodilo... chisto da dobiju koji efekat 3D... ovako su nekako vishe kao iz stripa... ;) ali u svakom sluchaju chestitam na strpljenju oko farbanja ovoliko sitnih figurica!!

poz,
S.

Mixon

Ma znam! Pašće i wash, ali ne još!  ;D
Sad mi još nije u planu ni jedna dioramica, ali videćemo...

Evo još koja fotka

PS: Ima još slika Egipćana, ali neću da zatrpavam forum!
Slaću neke druge  >:D

Sivcev

sto im malo nisi ispomerao ruke, noge , glave pa da budu razliciti. Ovako izgledaju kao da su na sletu ili kao neka plesna grupa.

SALE

Ajd i ja da pripomognem  ;D...

Dakle, koliko ja znam, Egipcane je jos sedamdesetih godina radila firma Atlantic koja je odavno bankrotirala, ali su njihove kalupe preuzela gospoda iz firme Nexus, tako da danas na trzistu mogu da se nadju dve kutije:

- Prva sadrzi egipatsku pesadiju iz perioda izmedju 2300. i 1200. god. PNE. Ima 62 figure vojnika sa 11 poza i dosta su dobro ocenjeni.
- U drugoj kutiji je egipatska "konjica", ima 66 delova tj. 18 vojnika, 12 konja, dok ostatak otpada na sastavljanje kocija. Najvece zamerke su upucene na istorijsku tacnost, dok je kvalitet izrade dosta dobro ocenjen.

Ako uopste moze da se nadje, Atlantic je pravio jos jednu FANTASTICNU kutiju koja se zvala "At The Pharaoh's Court", koja je sadrzala 68 delova, a dobija se Faraon sa sve prestolom i kraljicom, visoki cinovnici, svestenik, pisar, sluge, cuvari pa cak i kovceg sa mumijom, DA SE SMRZNES kakav set! Na zalost, koliko sam ja upoznat, Nexus jos nije reizdao ovu kutiju pod svojim imenom  >:( :( :'(, ali valjda ce biti nesto i od toga.

Posebnu paznju treba obratiti na firmu Caesar, koja je, za sada, izdala jednu kutiju u kojoj se nalazi egipatska pesadija iz perioda izmedju 1570. i 1070. god. PNE, sa 42 figure vojnika, prvi put izlivenih 2005. god., u 12 poza. Ocena kvaliteta je skoro cista desetka. Do kraja ove godine planirana je i kutija sa egipatskom "konjicom", a s'obzirom na njihov kvalitet, vredi sacekati.

Hvala na paznji  ;D

SALE

Druze, samo sam je jednom upotrebio, ali na zalost... ;D ;D ;D, ne znam, mada sam gotovo ubedjen da sam kod Milana u M-Hobby-u u Novom Beogradu video pesadince u Nexus kutiji. Proveri u svakom slucaju, mozda ima tamo nesto. Sto se tice kupovine preko neta, pravo da ti kazem nisam jos pogledao gde i po kojoj ceni mogu da se nabave, mozda kolega Mixon zna nesto vise, Mixoneeeeeee...

Poz.!

Mixon

SALE je sve rekao!  :)
Ove Egipćane koje sam ja radio sada pravi firma NEXUS! Kod nas možeš da nadješ samo pešadiju. Konjica je nekad mogla da se kupi, ali mi je promakla!  :(
Kod Milana sam bio u petak i mislim da sam video medju kutijama, cena je oko 450 dinara. A sad bas idem do Platoa, pa cu videti u radnji preko puta gde se prodaju vojne knjige, i čim se vratim šaljem informaciju!

Mixon

Sad sam se vratio! U radnji preko puta Platoa nema, prema tome ostaje ti jedino da pogledaš kod Milana. I to brzo! Jer ako ima mislim da ima jednu kutiju!
A ako ne poseti www.toysoldiers.ca cena je oko 9$. Ja sam naručivao komplete kod njih i zadovoljan sam, jedino što malo čekaš na isporuku...  ;)