Fw-190 D-9 "Pappagei Staffel" Tamiya 1/72

Previous topic - Next topic

djnik

Ja prvo volim da radim mat lak pa onda panele :) Znas ako se odlucim da mi se nesto ne svidja onda uvek mogu da promenim ;)

Maketa je zvanicno gotova! Zahvaljujem se inace Daliboru jer je okacio slike mog gotovog Fw-a na svoj photobaket jer ja sa kucnog kompa iz tehnickih razloga ne mogu! Moj Fw-190 D-9 "Red 1" W. Nr 600424 predstavlja avion kojim je leteo Lt. Heinz "Heino Sachsenberg iz JV-44 tokom Aprila 1945 na aerodromu Munchen-Riem. Slogan sa leve strane trupa ispod kokpita je "Verkaaft's mei Gwand 'I foahr in himmel!" sto na bavarskom znaci "Sell my Clothes I 'm going to heaven!" :) Farban je odozgo sa kombinacijom RLM 82/83 na krilima i trupu i sa tufnama preko RLM 76. Odozdo je farban u crvenu boju a bele strafte su u stvari dekali jer me je mrzelo da ih maskiram ali zadovoljan sam kako izgledaju. Na pravom avionu moram da napomenem ove strafte nisu farbane na jednakim odstojanjima. Primeticete i da su otvori za pristup panelima farbai u crveno kao i zakivci u korenu krila. Spiner je farban zutom i crnom bojom dok je propeler RLM 70.

Nadam se da vam se maketa svidja!

Dada

Junacki odradjen. Nema zamerki, a iste ne bih ni jurio na ovakvoj masini. Bash ima smek! Hajde sada nazad u JRV :)
P.S. Tu smo da pomognemo ;)

Boki

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

gasha

Dobar bash. Canopy je odlicno ispao, providan i fenomenalno izmaskiran pri farbanju. Jesi ga potapao u nesto kada se ovako sija i providi?

cherny

Vrhunsko bojenje, slazem sa se Gashom, kabina je fenomenalna. Jedino mi smeta ugao nogu stajnog trapa, previse su "normalne" u odnosu na krilo, ceo tocak treba da bude ispred napadne ivice krila, kad gledas sa strane dok avion stoji na zemlji. Da se lakse orijentises, donja ivica poklopa treba da bude paralelna sa zemljom. Doradi to ako mozes. Vise ovde:
http://www.clubhyper.com/reference/fw190landinggear_2.htm

Lanmi

Bravo, Djnice veoma mi se svidja, mislim da si mu sjajno uradio kamuflazu. Metod izvlacenja panela na matt podlozi nisam do sada video, ali ako radi, ne menjaj ga.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Kerber

Svidja mi se.
To je jedini  Dora-9 koji je lep i bez trakica oko repa, kao uostalom svi iz JV44.
Ovo sa nogama stajnog trapa - jeste, tako deluje, da su malo vise pod pravim uglom u odnosu na uzduznu osu, ali, mozda je proizvodjac tako modelirao one utore za spoj na krilu...sto znaci da bez malo hirurgije i zice, tesko sad da ga popravlja. Da ne zezne odlican rad...

Profa

Predivan je :D, sad me baš vuče da i ja odradim svoj tandem u istim bojama... :)
Bogu fala što sam Lala! :)

airbamby

Odlican...Svaka cast.Bas sa merom uradjeno sve 0:)
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Warhawk

Ih  bre, bolji od pravog!  :o
Skidam kapu za paint job!  8)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

misa

Prelepo! Naročito crvena boja odozdo - baš je tako zamišljam. Koju si crvenu koristio?

djnik

@gasha: Potapao sam u Future i to dva puta.

@cherny: Znam da stajni trap nisam pomerio dovoljno unapred ali nisam hteo da se zezam i da ih krivim jer su ovako dosli u kutiji. Mnogo su tanke noge stajnog trapa tako da nisam hteo da ih polomim.

@Lanmi: Ova metoda je dobr ako stavis dovoljno sapuna u wash kako bi klizio po panelima.

@misa: Koristio sam Model Master Insignia Red. Hteo sam da koristim nemacku RLM crvenu ali je bila mnogo roza, izgledalo bi smesno.

Hvala svima na lepim komentarima. Drago mi je da vam se maketa svidja.

Gusha

Meni se najvise svidja! Avionce je atrakcija!

djnik

Ja sam mislio da je RLM 66 kao i na ostalim Focke Wulfovima? Kabina i kutije stajnog trapa su farbane RLM 66?

Profa

RLM 02 ili eventualno, pred kraj rata, neobojeno (aluminijum)
Bogu fala što sam Lala! :)