MiG-21PFM North Vietnam Air Force

Previous topic - Next topic

PELE

Pozz....

Evo resio sam da se odmorim malo od aviona, tako sto cu uzeti da radim jos jedan. >:D ;D

Unapred se izvinjavam ako smaram malo sa MiG-ovima 21.........to mi je omiljeni avion, sta da radim........... ;)

Radi se o Zvezdinoj maketi, razmera 1/72. Resio sam da ubacim rezinski kokpit + rezinsko sediste (posto je koliko vidim ovaj kokpit mnogo siromasan.... :-\). Koliko sam uspeo da vidim, svi hvale tu maketu, ali videcu kakva je kada dodje u moje ruke.

Kutija i delovi:

Malo detalja......

Slike su preuzete sa interneta 0:). Deluje sasvim ok, nadam se da necu imati problema sa maketom...

Ovako treba da bude ofarban:

Edit by mutayu: ispravljeni linkovi direktno ka slikama
Uskoro pocinjem sa radom. Bicete "snabdeveni" novim slikama svake nedelje....... ;D

Toliko za sada........

Pozz......... ;)

airbamby

http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Suhoj

Ako ovu kamuflazu uradis, kapa dole!
Ajd sad lepo i polako ovu maketu, da nesto ne zabrljas ;)

zamorano

Bogami, u ovoj šemi izgleda baš tako da ga zaobilaziš, kao one otrovne živuljke... Još ako ga napraviš da bude prljav, nadimljen i olupan (a ja definitivno bih ;)), ima da izgleda zlo.

PELE

Pozz

Evo malo slika........

Ofarbao sam kokpit u osnovnu boju, posle ide isticanje dugmica i ostalo, wash, pa matt lak.

Nastavak sledi...

Sandman

hmmm.. zar ne bi trebao kokpit da bude druge boje?  ???

malo mi chudno da ide u plavu.. jel ovo Humbrol 48 - Mediterranean Blue?

nashi PFM-ovi su chini mi se imali kokpit u svetlo sivoj boji, a za Vijetnamske nisam siguran... ali ako su i imali zelenkaste to je onda ona ruska zeleno-plava boja za kokpite...

tu zeleno plavu mozesh da dobijesh ako pomeshash Hu48 (chini mi se da si nju koristio za ovaj kokpit) i zelenu, recimo Hu2... i malo bele... morash ipak da vidish sa meshanjem shta se dobije... ali znam da sam kombinacijom tih boja dobio neku pribilznu zeleno-plavu vidjenu na 21-cama....

mutayu

Stani, cekaj ovaj cekaj! I u sastavnici ti pise da je kokpit zelen. Ako radis vijetnamskog boja je mogla biti siva ili zelena (tj. plavo-zelena ruska boja za kokpite). Sediste je svetlo sivo sa crnim, sivim i/ili plavim detaljima. Nemoj da zuris i da zabrljas, pogotovo kad si vec uzeo rezinsko sediste.

PELE

Pa lepo sam kaz'o da je ovo osnovna boja............ ::) ;D :D

Hteo sam samo da vidim da li ima nekakvih pukotina ili rupica u rezinu.

A sediste nikada ne bih ostavio ovako svetlo-plavo.......... ;D

Inace, koristio sam Revell-ovu svetlo-plavu, Revell 50 Light Blue.

Nisam nasao neke slike koje je boje kokpit kod ovog Vijetnamca............malo cu da googlam po netu.

Pozz

PELE

Da, nasao sam na netu.

Pozz

Bojan Ue

Ajde Pele potrudi se, uhvatio si se za zahtevnu kamuflazu ali samo napred verujem ja u tebe, ima da bude opak ;D Srecno u radu ;D

PELE

Gud ivning lejdis end đetlmen......... ;D Šala.........

Evo, malo sam radio za vreme vikenda.

Mozda maketa deluje musavo i neuredno, ali su svi spojevi zagitovani, izvrseno probno farbanje......urađen preshading.

Pozz

Zoki969

Huh...
Bas je musav ;D, al vec naslucujem kako ce dobro da izgleda.
Nestrpljivo cekam da vidim farbanje.

PELE

Resih ja da napravim ove tackice (zakovice, niti, kako god...) na migonji.........bice malo tesko, ali nema veze.

Ali jednu po jednu.. 8) :o

Toliko za sada.

Pozz

Dada

Heh, ovaj potkovan kao konjic :)
Ubuduce, uzmi parce plastike, fixiraj ga blutkom ili tako necim, da ti bude kao lenjir...