Horten 229 videcemo koji

Previous topic - Next topic

lord sir giga

Neznam koju cu verziju raditi da li lovca iz kutije mozda bombardera, pa mozda teskog lovca videcemo
Ako bude bio bombarder najverovatnije ce biti da je bombe nosio van i to po dve od 1000kg ili cetiri od 500 ili kako vec konsultovacu knjige a u vezi teskog lovca dodao bih topove sa FW-190 pakovanje od po dve 20mmske gondole ili sta li vec videcemo
Evo malko rlm-66 radova

dusko

e sad lepo polako i bez zurbe fino obradi delove kada ih budes skinuo sa rama i ponovo ofarbaj ostecenja tu smo da pomognemo.

Slobo

Pa dobro, pošto je ovo skoro u domenu "what if", biće ti odrešene ruke po pitanju kamuflaže, jedino ako nećeš onog koji je zaista leteo.

lord sir giga

Ma ne najverovatnije ce mu oznake biti 143 iz seta dvobojne, avidecu da li ce biti bombarder ili sta, posto mi je drakii dao podosta informacija ranije u vezi nosenja tereta, ali nema veze videcemo sta ce mo da radimo

milogor_strashni

Ajmo komshooo, aelaelaeeeeeee.. samo napred :mjetal
vredno, laganeze i pedantno. nemoj samo da ispadne odgovora par milijuna na temu a ti da opet ne zavrsis nemca ko proshli put. sva podrska je na kutku, ko uvek, sad sve na tebi. Polako i pedantno.

Srecan rad.

Pozdrav,
Milan

lord sir giga

Evo radio sam malko na Hortenu, spojio krila i radio kabinu , radovi su inace tekli posle radova na Migu-21 tako da je glavni krivac za malo radova razmisljanje kako i gde postaviti bombe da li unutrasnji ili spoljasnji nosaci.
Ali to ce mo da raspravimo sutra na kupu ukoliko Ninosalv bude dosao.

Inace sam se odlucio da mu izbacim topove zarad mesta za bombe.
Posto avion ovog tipa ima radarski odraz smanjen za 60% radar bi ga retko otkrivao tako da bi ovaj tip aviona mogao da leti izbaci tovar i vrati se u bazu bez ozbiljnijjeg napada protivnika.
Pri brzinama od 977 km/h (najveca brzina) bio bi to veoma opasan avion po protivnika.
Evo sad gledah  i svatih da su bombe ili rakete ili tankovi za gorivo bili van ispod motora.

lord sir giga

Ovako radeno nesto pre kupa i danas, a ukljucivalo je farbanje delova i lepljenje istih.
Topove, odnosno municijski deo nisam farbao potrebnim bojama posto se isto i nece videti iznutra.
Busicu rupe na motoru s prednje strane kako je i bilo.
Evo slike

komentari dobrodosli
Izgleda da sam malko prolupao i poceo da radim, valjda cu ludovati jos neko vreme.

Goran A.

Vuci cetkicu u istom pravcu. Mogao bi jos jedan tanki sloj te sive tu gde su gondole motora. Nece da fali.

lord sir giga

Quote from: AG02 on 13-12-2011, 18:37:10
Vuci cetkicu u istom pravcu. Mogao bi jos jedan tanki sloj te sive tu gde su gondole motora. Nece da fali.
U pravu si videce se kroz otvor za prednji stajni trap popravice se

komoras

lepo ti ide, neće se skoro ništa videti unutra, sem ako ne planiraš da ostaviš otvorene poklopce za mitraljeze, tad ćeš morati da uradiš i motore u samogradnji
vidi samo pre nego što spojiš gornju i donju polovinu, ja sam imao problem sa ovom konstrukcijom prednjeg stajnog trapa
deo koji je uspravan je oko 1-2 mm veći nego što treba, pa delovi neće da nalegnu
iskontroliši sve na suvo, pa vidi dal su potorebne dorade
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

lord sir giga

Nastavljamo sa ludovanjem, evo spojen trup i dodat nos prcasti doduse al je nos ;D
Ima tu posla oko nosa sto se smirglanja gitovanja tice, ali to kad sredimo krila pa zajedno.

Ajde udrite po komentari

Goran A.

Tako je Gigo, za sada ide dobro! Samo strpljivo i polako.

lord sir giga

Radilo se pa sam zalepio krila i video da ima dasmirlam i gitujem lepo, dobro je sto sam primetio straftu odma na pocetku pa ulio lepak i sve to lepo pritisnuo i uspelo je da se uhvati dobro.
Voleo bi da mi neko ko je radio ovu maketu objasni da li se spoj trup krilo video ili nije.
Odnosno da li da posle gitovanja urezem panel.

ubermagog

Quote from: lord sir giga on 21-12-2011, 14:32:35
Voleo bi da mi neko ko je radio ovu maketu objasni da li se spoj trup krilo video ili nije.
Odnosno da li da posle gitovanja urezem panel.

Dobro guraš Gigo... što se tiče spoja krilo-trup tu se video 'panel' pošto su mu krila bila na šraf i skidala su se!