Diorama - "Crossing The Bridge"

Previous topic - Next topic

Goran

Danas sam završio figure američkih vojnika, odredio mjesto gdje će stajat pod mostom, postavljene su samo radi slikanja, treba ih bolje fiksirati, ali ovako nekako će to izgledat:

Sada krećem u izradu figura i vozila njemačke strane; odlučio sam na cestu postaviti BMW R75 sa prikolicom iz Tamiya seta, u setu se dobije četiri figure, dvije već imam i to je to.

Ovaj set planiram napraviti:

Eto, toliko za sada...

Aki

mnogo dobro izgledaju :o
ti bre radis 10 diorama odjednom :D
kako si radio weathering na figurama ???

Goran

A da, puno toga otpočnem, kad mi dođe ideja, odmah krenem,  pa se sve dosta razvuče, ali ide sve polako kraju, rekli bi moji, ajde, bar nisi u birtiji stalno.. ;D

Weathering je rađen malo drybrusha i malo pigmenata.

Boki

Svaka cast. Ovo izgleda fenomenalno.

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Goran

Počeo sam slagat BMW-a. Maketa je starije proizvodnje, no slaže se bez problema. Bilo je potrebno pokitat prednji dio prikolice (spoj poda i gornjeg dijela) i rezervar motora, ostalo sve paše ok.
Jedina zamjerka su figure, nisu katastrofa, ali su vrlo grubo odlivene, glave pogotovo, no, šta je tu je..

Goran

Mali napredak na BMW-u, napravio sam sajle i polugu ručnog mjenjača, a previdom Tamiye morao sam raditi i prednji nosač blatobrana, naime, u setu ga nisu stavili....Kod Italerija nije bilo tog problema, no riješio sam i to. Nanesen je MM primer i nakon toga MM Panzer Grey. Nije neki spektakularni napredak, ali radi se.. ;D

Aki

jako lepo :)
i jos kad mu nakacis onu prikolicu sa strane.. :o

Goran

Još malo pa wash i weathering... skoro sve je na svom mjestu, neke sitnice moram još malo doraditi, ali se nadam da bi preko vikenda mogao i wash doć na red, pa još ako i sreće bude, da završim ovo malo čudo tehnike preko vikenda...

Evo slika:

Čitamo se dalje uskoro... ;D

Goran

Evo slika još malo rada i napredka na maketi; odlučio sam zbog očajne kvalitete figure vozača (ima pinmark na licu!!probao sam pokitat, ali bezuspješno, i tako ljut, naravno, bacio sam je..hvala Tamiya..  ;D ) originalnu zamijeniti onom iz Italerijevog seta, puno je bolja, samo što je original u položaju vožnje, a ova će biti u položaju promatranja karte, što i nije loša varijanta, s obzirom da će motor doć na dioramu tik do ulaska na most, dakle, rekli bismo, stao je radi razmišljanja i proučavanja.. 
Još jedna mala greška mi se dogodila; polomio sam pola prednje registracije, ni sam ne znam kako, ali imam ih još, tako da nije strašno.
Na zadnji kotač na prikolici (rezervni) postavit ću zarolani komad tkanine, kao malo prtljage, a počeo sam raditi i na figurama:

Komad stare majce, premazan drvofixom i vodom

Sve skupa povezat ću špagom, tj. našao sam konac koji je taman debljina, zalijepio sam ga na dno prikolice, pa povez ide prema gore, pa opet dolje

Također sam iz Italeri seta uzeo i bočni kofer, starog Tamiya sam izgubio ili usisao danas popodne.. :(  tako da je zato svjetliji, no ne zadugo.

Figura vozača na svom mjestu

I ostatak škvadre

Opet sam odlučio primjeniti tehniku preshada sa uljnom crnom, zadovoljan sam rezultatom kod figura Winter Combat, pa se nadam da će i ove tako ispast na kraju

Eto, toliko...pozdrav

Aki

super je!
ti radis bas dosta projekata odjednom ::)

Goran

Quote from: @ki on 29-03-2007, 14:00:19
super je!
ti radis bas dosta projekata odjednom ::)

Da... pokušavam se toga odviknut, ali slabo mi ide... ;D Dok se jedno suši, drugo se radi

Aki

svaka cast,kako to uspevas da postignes
ja nemam vremena za tako nesto :'(

Goran

Evo još malo rada i napretka; Na BMW-u sam napravio weathering, postavio ga na njegovo mjesto na diorami, obojao figure, moram još samo montirati mitraljez na BMW-a, nadam se ovaj vikend...evo slika:

Aki

strava je!
koliko ce nemaca ici pored BMW-a ???

Goran

Dva uz motor, vozač i vojnik u prikolici, dakle četiri, plus Horch Kfz.15 sa vozačem iza.