Messerschmitt Bf 109 G-10-1/72 Revell

Previous topic - Next topic

sezan

Dve grane,jako malo delova(23+staklo)!Dobra plastika sa jako malo flesa,i malo plice urezanim panelima!Staklo zadovoljavajuce!Dekali dobri,dve seme bojenjai!Uz malo rada (cenim),moze da ispadne fino avionce!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

lord sir giga

Ja sam uvek bio u nedoumici za ovu maketu.
Lepo slike govore da G 10 nije imao ova ispupcenja ispred kabine.
Jedino su ta ispupcenja imali K tipovi 109ke.
Medjutim meni je to objasnio Bojan 82, kako su nemci na avione pri kraju rata stavljali sve i svasta sa ostecenih letelica.
Kako on rece Kanibalizam.
Inace imam ovu maketu ne sklopljenu, i nevidim cudjenje zbog broja delova.

cherny

Auuuu, pa gde najbolja, jedan od grđih bf-109...
Gigo, što se tiče ispupčenja na nosu, naravno da ih je G-10 imao i vidi se lepo na svim fotkama. Ne znam šta si ti gledao. Samo postoje 2 tipa poklopca motora kod G-10, od kojih jedan nema ovaj polukružni deo ispred  kabine sa leve strane, nego ravnu ploču, to je tzv "tip 110", a ovaj koji je predstavljen na maketi je "tip 100" i on je mnogo češći. Više detalja:
http://www.clubhyper.com/reference/bf109detailbg_1.htm
http://www.escalemodels.com/forums/index.php?showtopic=143
http://hsfeatures.com/bf109g10type110fw_1.htm
Ova maketa ima nekoliko krupnih konturnih grešaka, razmak stajnog trapa preveliki u korenu, "guke" na krilima ne dolaze preko napadne ivice, spiner pogrešnog oblika, elisa je premala i sa pretankim kracima, poklopac kabine užasan, uglavnom, iz kutije ne liči na bf-109. Uz bogaćenje detaljima i dorade koje sam napomenuo, može da se napravi da izgleda odlično.

medico

spiner , propelu, kabinu i usisnik vazduha za karburator treba obavezno zameniti ! donator komotno moze da bude helller 109K
evo kako je ispao moj pre skoro 10 godina  ...

Warhawk

Pored navedenih zamerki, primetio sam jos jednu sitnicu...

Zadnji deo trupa se sa gornje strane previše sužava prema repu (odstupanje je samo 1.5mm pa kome smeta...)

najveći problem kod Revella je što su otvori stajnog trapa previše razmaknuti, to zahteva najviše posla...
A što se staklarije tiče, to je Revell-ova stara boljka kod manjih aviona...
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

ubermagog

Previše cepidlačite za maketu koja u prodaji košta manje od 5 evra  :D

Jedina pogrešna stvar koja se ozbiljno vidi na gotovoj maketi je spiner i elisa i to mora pod obavezno da se menja, najbolje i najjeftinije rešenje je Quickboost set!
Druga obavezna stvar za zamenu je oklopno staklo iza glave pilota.

Pogrešan razmak nogu se ne vidi na prvi pogled, ali se može lako srediti, dok se pomnute 'guke' zagituju sa prednje strane.

Uz sve ovo maketa kasnog Gustava od Revella je idealna maketa da se pređe sa maketara početnika na 'viši' stepen i da se nauči par naprednih tehnika. Ako se nabavlja nova elisa cena opet ne prelazi 10-ak evra, dakle i nema alternative u tom rangu. Kad čovek to skocka, može da uloži 20 i kusur evra u FineMolds  ;D

Ovako izgleda Quickboos set

Hartmann

Quote from: Airsuba on 30-06-2009, 19:17:22
Ovako izgleda Quickboos set

Imam ga, odlicna stvar. Takodje i repni tocak i usisnik.
''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

ubermagog

Tačno, treba i usisnik da se ubuši (ili zameni) :)

Warhawk

Way ahead of you guys... Imam oba seta ;D + Squadron vac Canopy  ;D ;D
Sad samo da se odlučim koji G-10 da pravim... Ili možda K-4? Uf bre...  :think
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

cherny

Way ahead of you too! Imam oba seta + kabinu od Hasegawe + priblizio sam tockove + Aires unutrasnjost  :pilot :naughty