MiG-29 ViPVO Srbije 1/72

Previous topic - Next topic

Nemsy_29

Evo posle duzeg vremena...Avion je dobio kamuflazu(108).Kamuflaza je dobro legla osim sto mi je blu-tack malo cepnuo farbu  :P
Elem mislim da je tamno-siva malo tamnije nego sto treba...Ostaje mi da ofarbam nos, deo izduvnika na trupu, grale panel, kadice za trapove.Inace ovo mi je prva kamuflaza sa AB  ;D
Evo i slika(deluju dosta tamno...al su svetlije uzivo):

Boje koje sam koristio su MM 1721e i Revell 47
Bacite komentare  ;D

sezan

Fini fino, a koji broj (aparata) radis? 108?Sta mislis da li bi mogla umesto te MM da upadne revelov 57?
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Nemsy_29

Da radim 108...Mislim da bi tu dobro pasovao Rev 76

sezan

Imam 47,57,43,77,74 sto se sivih tice ali 76 JOk!Moracu da iznijansiram!Ne mogu vise(citaj ne zelim) da kupujem za svaku novu maketu ,novu boju i samo se skuplja i skuplja!Valja malo se snaci,cenim ja!A ,ako ipak ne budem zadovoljan dobijenom nijansom ,pasce opet narucivanje ,sta da se radi!Pozz!!

Nemsy_29

@sezan:revel 57 je preporucena farba  ;D ;D ;D sad sam video na netu

sezan

I ja tako nesto videh ali ima i drugacijih "interpretacija" , tipa da za jednu Hu nijansu preporucuju Revellov 47 ili 57 koje nemaju veze jedna sa drugom!Razlicite su nijanse!Pa me je to zbunjivalo!  ;)

Suhoj

Ok, mada, cudna mi jako ta tamna siva, vuce na smedju ???
Svetla je mislim ok.

Miljan

Revell 57 je tamnija od MM1721 zato mislim da je bolje uzeti MM1721 i zbog uticaja razere pomesati sa belom,eventualnom sa nekom svetlo sivom kao sto je Revell 371.

Miljan

Inache je Rev47 mouse grey valjda pa po malo i vuce ali je to vishe izrazeno jer je pored plavkaste pa vara oko.

Nemsy_29

Ovaj mig je farban sa Revellom...Inace MiG nece biti gotov jos skoro zbog selidbe  :-[

Nemsy_29

Evo posle duuugo vremena nastavak  :P
Avion je u medjuvremenu prosao i sito i reseto.Prvo je komplet bio ofarban(ali se farba skidala na nekim mestima pa je zavrsio u muskulu), zatim se lomio 2 puta i evo.
Farbarski poslovi su zavrseni(osim nekih prepravki).U sustini ja sam zadovoljan kako je ispao(kroz sta je sve prosao  0:))

Avion ce biti gotov za dan-dva  ;D

P.S. Jel moze topik da se prebaci u kampanju "From JRV to ViPVO VS"  :)

Nemsy_29

Evo Mikoyan je dobio 2 sloja gloss laka i dekale  :D
Dekali su Lift Here  lo-vis I i odlicni su  ;D

Seldi jos jedna ruka gloss laka(da zastitim dekale) i isticanje panela grafitnom olovkom.I posle zavrsni semi-gloss lak

sezan

Odlicno legli dekali!Jesi ponovio boje iste ?Navedi mi sve cetri koje si koristio,ako ti nije tesko!Nos 77?

Nemsy_29

Xexe naravno da mi nije tesko.Nos je Humbrol 125, grale panel je Hu-127, plava je MM1721e a siva je revell 47  ;D

Nemsy_29

Evo i poslednje slike "u radu".Avion je dobio 2 sloja semi-gloss laka i dobio je linije(radjene grafitnom olovkom).Treba malo canopy da popravim i josh neke sitnice oko kutije trapova.Zakacicu mu 2x R-27 i 4x R-60.Maketom sam zadovoljan(mada mogla je da bude 3 puta bolje jer mi je u glavi bilo samo da je zavrsim  :P).Najverovatnije ce malo kasnije biti gotov ili sutra u toku dana.