2s1 Gvozdika 1/35 - "SKIF'

Previous topic - Next topic

Zokinho

evo da i  ja okacim po prvi put neki od mojih malobrojnih zavrsenih radova.

Inace maketa veoma losa za sklapanje , falilo par delova + lose izlivena (katastrofa) >:( ,i jos se svi dekali su se raspali u vodi (razlog mi nije poznat) :o . I to me sve zadesi bas na mojoj prvoj maketi tenka u 1/35 razmeri... Ali eto na njoj sam barem pokusao da naucim nesto vise o drybrushu. I onda sam jer nisam imao dekala za rusku verziju, napisao brojeve (valjda tacne) koji su na nasim gvozdikama.  Znaci dosta drybrusha , manje wash-a, sem na gusenicama (koje su takodje katastrofa jer sam ih jedva spojio, posto su kratke!!) :(

Sve u svemu molio bih za komentare , kritike i savete , kako bih sto bolje uradio sledece makete...  :caooo

Messerschmitt

Свака част!Баш ми се свиђа!Прљање изгледа доста реално!!!

dragos

Po meni je ok.Brojevi su malo predimenzionirani,na zadnjem delu vozila kao da nije dobro osmirglano ili je sloj farbe predebeo.

Bojan Ue

Lepo si ti ovo uradio nema sta! Evo nekog mog vidjenja: posto na suncu i jakoj svetlosti obicno ivice vozila i sredine vecih povrsina izgledaju svetlije nego li ostatak vozila to mozes da lepo uradis drybrushem sa posvetljenom osnovnom bojom. Mesta na vozilu gde posada najcesce ulazi i izlazi, ivice branika i sva druga mesta koja su podlozna kacenju u toku hoda vozila mogu da se cipuju, odnosno da ih istaknes isto drybrushem nekom metalnom bojom npr. steel jer je boja tu najcesce oguljena. Wash treba uraditi pa makar i diskretno jer opet nekako oplemeni maketu. A za blato ne bih davao preporuku jer ga ja mnogo i ne volim i u principu je sve stvar ukusa. Tkodje lepo mogu da se povrsine zaprasnjave i suvim pastelima. A za gusenice ja probah pre neko vece jedan experiment. Pretpostavljam da su i ove gumene. I meni su bile onako taman da ne kazem kratke, ubacio sam ih u vrucu vodu nekoliko minuta, izvadio ih i potom blago nategao medju rukama ali ponavljam BLAGO jer mogu da puknu ako se prenategnu! Uspeo sam da dobijem plus nekoliko milimetara i taman toliko da ne budu zategnute kao pracka na vozilu vec da imaju malo i pada. Naravno gusenice nisu ofarbane. Pozdrav!  :cheers

Zokinho

tnx na savetima ovo za gusenice nisam ni znao, sledeci put cu isprobati.

@dragos - da to sam malo zeznuo stvar jer sam dosta gitovao posto je maketa katastrofa odradjena i onda sam je slabo ismirglao...

nego pitanje za Bojan Ue - kako tacno da odradim to zaprasivanje sa suvim pastelima? 

Bojan Ue

Za gusenice nisam ni ja znao sta da radim pa mi to palo na pamet, probao i radi! Sad me ceka farbanje istih sto bas ne volim. Zaprasivanje radis tako sto prvo izmatiras maketu, nastruzes pastele u jednu posudu, izmesas i onda nekom starom cetkicom ili parcetom cistog sundjera ili jos bolje onom cetkicom sto zene koriste za sminku naneses tamo gde zelis i oduvas visak a posle bi to sve valjalo ponovo izmatirati jer se pasteli rukom mogu skinuti i razmrljati!  :cheers

oddball

Gvozdike na kojim je sluzila moja baterija nisu imale crvene unudtrasnjosti na gasnoj kocnici, i takodje je izduv (auspuh) na bocnoj ivici bio boje garezi. Na tockovima su i gume bile neofarbane na bocnim ivicama, kod tebe su zelene. Takodje, bile su i daleko cistije. Sve ovo su sitnice koje se daju lako popraviti ali i ne moraju. Brojevi su bili ako se dobro secam otprilike te velicine i to si dobro potrefio. Sve ostalo je sasvim lepo uradjeno i moj licni sveukupni utisak je - veoma dobro.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Momcha

@Bojan Ue & Zokinho : Kada radite pastelima,prvo ih pretvorite u prah(najbolje rendanjem u metalnoj cedilici) zatim u
neku posudu stavite zeljenu kolicinu prasine pastela,dodajte detrdzent za sudove i malo vode.Kad dobijete gelastu/tecnu
smesu nanosite na maketu.Sacekajte malo pa zatim brisite vaticom za usi,krpicom,cetkicom...

Zokinho

aha da to sam cuo da se mesa sa deterdzentom pa onda. u svakom slucaju hvala ovo ce mi koristiti ubuduce.. :super

Kerber

Meni se dopao efekat guljenja boje na kupoli, ali jos samo jos par detalja da mu odradis i bio bi super - spoj na cevi se (bar na mom monitoru) vidi, malo mi je neuverljivo prljanje na zadnjem delu vozila, i te proklete gusenice.
Za prvu '35...ma odlicno.  :cheers