F-86F JRV 11005

Previous topic - Next topic

PELE

Ok pogresno sam napisao... :-X

Ispravicu to.

Pozz

PELE

Pozz

LH dekali su lepo odradjeni, svidja mi se kako su legli...

Sledece slike ce biti kada zavrsim maketu.

petlyakov

:violin :violin

Happy modeling,

Dada

Slazem se s kolezom 'busterom... Malo su Boje off, u stvari siva. ali ne mari, ako ti se svidja, odlicno.
Vidi se da od makete-do makete napredujes velikim koracima. Pratim na vec par maketa tvoj napredak i usvajanje novih tehnika i mogu samo da kazem svaka cast. Samo strpljenja. Strpljen-spasen...

PELE

Hvala Dalibore, tvoj sam komentar cekao...

Da, i ja se slazem da je siva svetlija nego sto treba. No dobro, ja sam zadovoljan rezultatom, s'obzirom da je mogao da zavrsi u kanti.  ;D

Mislim da sam negde vec napisao da sam koristio Humbrol 64, ustvari treba 164...  :P

Sinoc sam ofarbao stajni trap, danas radim wash. Bice gotov veoma brzo.

Pozz

voja

Lepo ti je ispalo ovo avionce.
Siva ti je pogresna, ali to su ti vec i ostali rekli.
Problem je, koliko sam ja video, u tome sto si kao vodic za odabir boje koristio profil iz knjige. To se nikada ne radi jer u procesu stampe dolazi do odstupanja u bojama u odnosu na originalni crtez. Negde je to manje izrazeno a negde vise. Desava se da u raznim publikacijama jedan te isti profil ima razlicite nijanse boje.

.

Kerber

Mozes da mu das malo filtera, po sivoj - tamnija boja, jako razredjena, pa polako, mic po mic, ruku po ruku...al' maskiraj oznake, i izlakiraj ga prvo. Moz' da pomogne, ali....
Lepo avionce.

PELE

Maketa je skoro gotova... samo da dodam neke antenice i to je to.

Sneni

Odličan je Sejbr, dobro si ga priveo kraju naklon svih problema, slažem se s kolegama da siva nije baš prava nijansa, ali sve ostalo je super :super
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

A.M.I

Let put some more rain on your parade  ::): Obzirom da je u pitanju Canadair, cockpit je crn a ne siv. Tek model Mk 6 ima sivu pilotsku kancelariju. Kutije stajnih trapova su Zinc Chromate green. Nista zlonamerno ;)

oddball

Na stranu pomalo omasene boje, uradio si ga vrhunski. Popravlja ti se maketrska tehnika i mogu ti reci da sto se tice tehnike rada ova je tvoja najbolja maketa do sada. Licno mislim da je to najbitnije, a za autenticnost... Ma ima vremena i za to  ;)  Ja maketarim prilicno dugo pa sam tek skoro uradio jednog po autenticnim referencama  :)
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

SkyHook032

Jeste boja za nijansu svetlija,al ako mene pitas,nekako bolje izgleda ovako :D
Lep rad!  :super

djos & filip

O bojama...sve vec receno.

Sto se tice "maketarskog utiska", po meni si ovo veoma lepo uradio. Precizno, uredno, lepo uradjen wash, oznake.......sve je leglo na svoje mesto.

Stvarno mi se svidja opsti utisak.

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......