Northrop F-5B - 1/72 Revell

Previous topic - Next topic

sezan

Kvalitetni odlivci na 3 grane sa malo flesa na polutkama!Nista strasno!Paneli urezani ali dosta plitko i potrebno je malo produbiti ih!Providni delovi su solidni ,urezani ramovi i providnost odlicna!Isto kao na polutkama ima malo flesa ,ali nista sto malo smirgla ne moze da sredi!Dekali kvalitetni!Date su dve seme bojenja ,i to spanski (srebrni ) mornaricki i holandski (sivi) ,a ovaj ce verovatno biti uradjen u kamuflaznoj varijanti holandskog vazduhoplovstva(ako ne nadjem iranske dekale pre toga)!Sastavnica klasicna revellovska ali cini mi se malo starija!Sto se tacnosti tice ,nisam upoznat!Maketa deluje ok !Ocena odokativna 4 - ! Pozdrav!

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

ubermagog

Maketa je prepakovan ESCI, a ista plastika samo sa drugim dekalima se nalazi i kod Italerija.
Odlična i tačna maketa!

flanker

Iranci su kratko koristili F-5A/B, skoro sve su ih prosledili, veći deo južnom Vijetnamu i umesto njih uzeli mnogo bolje F-5E/F. 
Mislim da su zadržali samo manji broj F-5B koji su služili isključivo za obuku, a ne i za borbena dejstva protiv Iračana.
Mislim da Tom Cooper ima najviše podataka o tome u svojim knjigama koje je radio sa Irancem Farzad Bishopom (mislim da je Iranac).

Inače veoma lepa maketica, svaka čast starom dobrom ESCI-ju.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.