SU-30 KN -1/72 Zvezda

Previous topic - Next topic

sezan

Na sest ramova ,jako debelo izliveno i osrednje izdetaljisano!Sa neznatno flesa i sa pozitivnim linijama panela! Sto mu je u principu najveca mana!Data su i dva pilota i naoruzanja za dva aparata,gomila!Providni delovi su dobri sa izbrusenim ramovima!Dekali klasicni (ruski),siromasni ali solidnog kvaliteta!Sastavnica na dve A4 strane jednostavna i koncizna ali nazalost samo sa jednom semom bojenja!U tacnost ,konturnu i svaku drugi nisam upucen!Generalno kvalitet osrednji ,ocena 3 , ali mislim da moze da se napravi dobra maketica!Hvala!  :cheers

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Dada

E, sada ja malo. Posto sam u poslednje vreme nesto u Suhojevima, odnosno kombinujem dve makete da bih dobio jednu iole dobru, slusaj...
Ta maketa nije za ocenu 3,
- nos ne valja, nije pogodjen oblik,
- sam oblik trupa je malo cudan, ali generalno moze da prodje,
- kocnica na ledjima je nikakva, najbolje je zatvoriti,
- vertikalci ne valjaju,
- ispupcenja(parabole) gde pocinju motori su pod mnogo vecim uglom nego sto bi trebalo, mnogo su izrazenija nego kod prave masine,
- obrati paznju na mlaznice izduva, ni izdaleka ne izgledaju tako na avionu, ove deluju kao dva zupcanika,
- pogledaj usisnike motora, napadna ivica usisnika je debela oko 3mm, zamisli koliko je to debelo kada pomnozis sa 72,
- utije stajnog trapa su kao na nekoj igracki, ali to se moze doraditi,
- noge trapa su omasenih dimenzija, mislim prekratke, a tockovi krajnje receno smesni
- krilo sa pretkrilcima, zakrilcima, eleronima u odobrnom polozaju izgleda neverovatno grubo, sa gapovima od po par milimetara, ako budes radio, predlazem ti da oziljas sve one vodjice pa da sve ostavis u podignutom polozaju, malo srecnije deluje, naravno samo krilo je predebelo, kao i horizontalci.
Na maketi ima dosta da se sece, a glavni stos je sto je plastika neverovatno losa za obradu. kada krenes da seckas i turpejises, zaguljuje se... POcinju da se pojavljuju listici, sto jhe posledica nedovoljne temp livenja i lose plastike.
Nadam se da nisam ubio volju za radom,
Dada.

sezan

Ocenu sam dao onako odokativno i ogradio sam se sto se tice tacnosti!Odmah se vidi ,kao i kod Condora da je grubo i da ima dosta da se radi!Pisem samo ono sto vidim ,a kolege koje su radile maketu (kao ti predpostavljam), treba da daju zadnji sud!Pozz!
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Dada

Nisam je na srecu radio, samo cerupam neke delice sa nje i uklapam ih na Revell-ovog Flankera B, koji je maketa jednu svetlosnu godinu ispred Zvezde.

Sneni

Prema podacima na koje sam ja naišao, kao i prema slikama gotovih maketa, Zvezdine Flankere treba izbjegavati u širokom luku... Zapravo, to i nisu Zvezdini kalupi, nego neki Nakotne...

Kako god, evo jedne makete, bazirane na tom kitu, koja mi se sviđa kako je ispala, ali obratite pažnju na nivo prepravki, samogradnje i aftermarketa koje je čovjek uložio:
http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal5/4001-4100/gal4020_Su-30_Belyanin/00.shtm

To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

GBU-10

Radio sam tog zvezdinog SU-30 i totalno je promasen kao
i svi zvezdini suhoji,ako ikako mozete zaobidjite ih ili
vam predstoji naporan rad oko mnogobrojnih prepravki.
Ja sam mog zavrsio pre 4 godine ali bez tih silnih prepravki,
onako iz kutije i nisam bas odusevljen,pa je jedino dobro
dosla ova maketa za vezbanje.Naravno vicniji maketari
mogu nesto i napraviti od ove makete.