65. Godisnjica zavrsetka WWII

Previous topic - Next topic

Suhoj

3EMYH

I ja sam pre samo za Berlin. Ako se opredelimo za celu godinu, gube se posle mogucnosti za ostale kampanje.

oddball

Quote from: 3EMYH
...Ako se opredelimo za celu godinu, gube se posle mogucnosti za ostale kampanje.
Moje je misljenje (ogradjujem se u startu jer mozda gresim) da to nije slucaj. Verujem da nije mali broj maketara koji rade po nekoliko maketa istih letelica ili vozila u razlicitim razmerama i verzijama, pa cak i u istim. Najbolji primer su Bf-109. Nema tu nista lose, naprotiv. Jednostavno ljudi vole. A na kraju rata i dosta toga starog se koristilo. Iako je spektar maketa prilicno veliki mislim da to nece uticati na ostale kampanje. Mozda da se reimenuje kampanja i promeni tema iste u "Oslobodjenje SFRJ" i time bi se drasticno suzio izbor ako ste vec za to. Ili, da ova kapanja bude "East front - Beginning of the end"? Istocno od Berlina po Evropi letelo je i kotrljalo se sve osim Japanaca.

Quote from: gasha
...Zamislite onda stormtrupere sa kukastim krstevima i x wingove sa oznakama saveznika izlozene u kampanji sa ovim nazivom...
Nisam mislio da bas toliko daleko odem, ali shvatio sam sta si hteo da kazes. Mislio sam da uradim Jak-3 u 1/48 u njegovoj semi farbanja ali da dofarbam neke detalje, otrilike u "kako bi izgledao taj avion da sam se ja borio sa njim tada" fazonu... Ali, imam jos jedan Eduardov Jak-3 u "Red Devils" tako da bih mogao i sa njim jer zelim da ga uradim autenticno. A ovaj "What if" cu raditi nevezano za kampanju.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

3EMYH

Nisam se ja izgleda dobro izrazio. Mislio sam da se gubi mogucnost otvaranja nove kampanje. Ako uzmes sad celu 45, posle je  bezveze da napravis novu kampanju koja je vezana za Ardene, Budimpestu, ili bilo koju bitku ili deo fronta koji su jos bili aktivni 45-e.

Asurbanipal

U ime 65-to godisnjice zavrsetka WWII odlucio sam se za dioramu koja simbolicno prikazuje pobednika i pobedjene.
Spremio sam Masteboxov set nemackih zarobljenika i jednog ruskog strazara.

ali, da bi upotpunio sliku, nabavio sam Eduardov set bodljikave zice u 1/35

planiram da zicu upotrebim vezanu sa stubice, ogradu ili tako nesto

Aki

Koliko vidim ima dosta interesovanja za ovu kampanju.Ipak ce biti cela '45 godina(iskljucujuci Ardene)
Kampanja startuje 9.11 to jest sutra.
Slobodno pisite u ovom topicu sta planirate da radite.

Ja cu ucestvovati sa dragonovim panterom G late

Sijamski_Mrmot

Muahahah ;)

Ja kao da sam znao za ovu kampanju iako do pre par minuta nisam znao...

Pre sat vremena izvukoh iz preostalog šteka italeri 1:35 sherman M4-A1 i dve kutije tamiya amera ;) hteo sam da  to turim u normandiju ali bez problema moze i za ovu kampanju ;)

Al posto je 8-mi a ne 9.11. Nadam se da nie problem sto ga upravo taslačim sa spruova?

Mirko

Aki

Quote from: Sijamski_Mrmot on 08-11-2009, 20:33:13

Al posto je 8-mi a ne 9.11. Nadam se da nie problem sto ga upravo taslačim sa spruova?

Mirko

Naravno da nije problem,upadaj!  :)

Momcha

Ja cu 99% ucestvovati sa dioramom.Za sada toliko  ;D

dragos

Dada

Racunajte me sa zvezdinom lavockom u 48, ako stignem negde od januara...
Jedini nacin da se nateram na maketarenje su ove kampanje...

oddball

Medvede, to ti nije losa ideja. Imam i ja jednu od skora, peticu, mogao bih sa jnom da ucestvujem.
Aj jedno pitanje, pade mi na pamet ---> moze li se ucestvovati sa dve makete u dva razlicita topika (projekta) u ovoj kampanji?
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Sandman

Quote from: oddball on 17-11-2009, 17:21:22
Aj jedno pitanje, pade mi na pamet ---> moze li se ucestvovati sa dve makete u dva razlicita topika (projekta) u ovoj kampanji?

moze naravno... cilj svih ovih kampanja je da podstaknu chlanstvo foruma na aktivniji rad na maketama, i troshenje zaliha ;)

oddball

Super, onda vrlo lako moze da se desi da radim Eduardov Yak-3 Red Devils i Zvezdin La-5FN, oba u 1/48.
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!