USK Aviation IK3 1/72 (2161)

Previous topic - Next topic

Kerber

Kutije trapa bi mogle da budu u boji donjake, cini mi se...Malo zaprljaj i bice ok. Siromasne su, a i reference mi tu fale. Pitaj Nesu na e-mail, posto se odavde odjavio. Mozda Voja ili Miroslav znaju, takodje, pa  nek' se jave...I mene to interesuje, mada sam ostavio u boji donjake... ???
I nije bas kokpit zelena, nego neka sivkasto/plavo/zelenkasta...nasa boja. Njoj ne znam nista, ali. gledao sam fotke Miklusevovog IK-3 u izradi (rezin), pa...

Miroslav Š.

Пре наношења тробојне шеме на горње површине, цео авион (важи за све ИК-3) је био обојен са бојом која се звала ,,Сиво-зелена Рогожарски". Том бојом су офарбане и кутије стајног трапа. Кабина је била у истој боји стим што су седиште, решеткаста конструкција, под (као код Харикена и Спитфајера), палица били у боји алуминијума а контролна табла црна (због размере мислим да може слободно тамно сива).
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

voja

Za stajni moze da se koristi samo malko doteran stajni trap sa Airfixove makete Fiat G.50. Barem sam ja tako sredio trap na mom IK-3 (koji jos nije zavrsen).
Posle sam pronasao trap sa Supermodelovog Makija 205. On bi trebao sa skrati malo po visini.
Mozda bi mogao i onaj sa Italerijevog Makija 202/205.

Obavezno na donjaki krila uradi po jedno poziciono svetlo. IK-3 nije imao svetla na terminezonima kao kod vecine aviona nego sa donje strane krila u obliku kapljice.

.

Kerber

Hvala obojici za razresene dileme. Onu boju sam i ja koristio za donjake i kutije, sad bar znam da se nisam pres'o. E, al' za nijansu...ma...dal' sam potrefio???

Dada

Hvala na uputima.
Malopre stigoh iz nabavke, pokupovao farbice i dekale...
Nekako mi humbrol najbolje lezi, pa uzeh njihove 98,116,118 i 196, stim sto ce u 196 za donjake ici uz kombinaciju sa malo neke plave ili zelene.

Dada

Odoh u selo, tako da ce biti nastavka radova... Za slike, ako mi linija bude losa odande, moracete da se strpite do ponedeljka :)
Poz,
Dada

Dada

Cao Narode radni! :)
Bejah doma, radilo se, nije mnogo, pa evo malog napretka...

Mislim da je ovo poslednja tura gita, eventualno jos po negde nakon smirglanja i poliranja... Horizontalci su sada gore. Morao sam totalno da isecem njihove vodjice i da ih turpijam spram profila vertikalca...

Glodalica opet imala posla  :doh :mjetal
Nije mi se svidelo kako izgleda 'ladnjak pod nosem, pa sam ga isekao i ubacio plocicu stirena... Jos malo doterivanja, poravnavanje ivica i to bi moglo da bude to :)

To je za sada to, lagano se primicemo farbanju... Nadam se da ce sledece javljanje biti povodom farbice :)
Vidjamo se,
Meda.

oddball

NA-PRE-DAK! NA-PRE-DAK!
Kada pogledam kako se uklapa i ostale detalje cini mi se da su se takmicili sa Rodenom ko ce kakvu maketu napraviti. Dobro je za sada.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

PELE

Pozz

Lepo izgleda za sada. Svidja mi se kako si uklopio trup i krila.

Uskoro se pridruzujem propovima sa Spitom i Messer-om u 72-ci. :)

djnik

I ja sam imao iste probleme kao i ti. Juce sam moj Ik-3 skroz ismirglao i nadam se zapusio sve "rupe".

drakii

Beshe lepo shto se pojavio IK 3, ali avaj, josh onda, pre dvadesetak godina videh da je poprilichno ispromashivan, moze da se dovede u red, uz bash mnogo truda, vech je pomenuto poneshto o doradama, video sam krajem sedamdesetih Airmodell-ov limitirani, bio je puno bolji, medjutim u kutiji je nedopstajao staklich te ga ne kupih, greshka, ali posale je'anje nema kajanje, ali samo napred, treba da se odradi, ipak je to nashinac, i lep avion, valjda che neko osim rezina da ga izbaci....., pozdrav

Dada

Da malo osvezimo topic i kampanju...
Maketica je konacno doterana do farbanja i zavrsne obrade.
Sve zivo sto je trebalo je zagitovano i dorezano.
Boje su manje-vise pogodjene, stvarno me mrzi da ih prepravljam, meni lici na onaj ik3 sa fotki...
Ostalo je jos da malo doradim ivice par kamo polja i da ispravim ono oker na desnom krilu.

Poklopac je takodje zafarban, ali zaboravih da ga natandzarim za fotkanje. Kontrolna tabla i sediste su iscupani (jastuce za glavidzu ce biti izbaceno i ubaceno okruglo od spitfajera), pa ce zafarbavanje kokpita doci na red kada i donjaka
Sto se tice donjake, sve je spremno za skrech poz. svetala i stajnog trapa, kao i za lepljenje kontra-tegova (Hvala Bojane).
Pa ce nakon toga uslediti i farbanje.

Odustao sam od simulacije platna na donjem delu trupa-repa i ispravljanje profila. Meni je i ovako lep, pa do dolaska neke tacnije makete, neka stoji.
Kao sto rekoh ranije, lichi :P :D Sta cu, ulenjio sam se :)

Pa drugari, do sledeceg vidjenja, nadam se i izvestaja o zavrsetku ovih zanimljivih radova (volim kada mogu na maketi da radim glodalicama i slicnim masinama :D )
Ako se ne cujemo pre, Srecna Nova i sve naj!!!
poz Voz,
Dada

Miroslav Š.

Дадо мајсторе! Још малко шминкице (као што си и сам навео) и ИК-3 је бомбоница :cheers
Свака част! :super
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Warhawk

Super će ovo da izgleda. Što više boja u šemi - to bolje  :mjetal
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

voja

Cekamo nastavak radova. Razguli ga  :)

.