Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72

Previous topic - Next topic

Smajser

Evo mog pocetnickog napretka na polju brodomaketarstva  :) Ova maketa je ''odmor za mozak'' koji sam morao da napravim od mamutskog projekta Tigra II u 1:16.

Eduard set + malo mog petljanja sa zicom. PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni. Tokom farbanja unutrasnjosti trupa, izletelo je malo crno - sive sto se i vidi na fotografijama.
Kad se farbanje zavrsi, dva seta Warriors podmornicara u 1:72, cekaju da budu ''tresnjica na vrhu torte''  :naughty

Nadam se da lici na nesto  :) Raspalite sa kritikama  ;D

Ako neko ima ideju kako da napravim keramicke izolatore za antene, bio bih mu veoma zahvalan. Ono sto sam pronasao po netu nije me bas odusevilo.

mutayu

Kapljica belog stolarskog lepka na niti od antene veoma lici na keramicki izolator u 1/72. Mozes i da je obojis cetkicom.

Smajser

Quote from: mutayu on 15-05-2010, 23:59:14
Kapljica belog stolarskog lepka na niti od antene veoma lici na keramicki izolator u 1/72. Mozes i da je obojis cetkicom.

Vec mi je Drvofiks padao na pamet. Problem u tome sto on samo oblikom podseca na izolator. Ja bih (ako moze) da se nekako vide i uzduzni zlebovi, u kojima je zica koja obavija keramiku.

tripko

Smajser u ovoj razmeri ti nista ne preostaje nego da ih napravis od stirena. Zato zilet i skalpel u ruke pa se baci na pravljenje, jedino ako ih neko u rezinu. Baci pogled negde po netu kako su ljudi resavali taj problem

Smajser

Pronaso sam ovo http://models.rokket.biz/index.php?topic=388.0 sto je najpribliznije ''originalu''. Nije mi jasno sta mu je ovaj Dacron (najlon nije) i na sta misli kad kaze ''cotton buds stretched on top of the cigarette lighter'' ....ali eto meni nove zanimacije  ;D

milten

Smaki care,  :bravo
Treba biti vrlo hrabar pa poceti nesto ovako veeeelikoooo
Super ti ide, samo nastavi, zanima me kako ces da izvedes farbanje...
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

menestenasli

cotton buds su verovatno stapici za usi tj ona plastika na cijim se krajevima nalazi vata. Taj plasticni deo je supalj, tj cevast,  pa ga do odgovarajuceg precnika mozes razvuci na plamenu, kao spru, a ostace mu rupa u sredini.

Smajser

Nameravam na napravim U 995 koju cu najverovatnije da posetim tokom leta u Laboeu. Mora da je dobar osecaj kad se ''udje'' u maketu koju si prethodno napravio  :love Na licu mesta vidis gde si pogresio  ;D

aca

Nemoj druze zaboraviti foto aparat pa da vidimo i mi gde si pogresio a za maketu svaka cast voleo bi da vidim kao ce izgledati na kraju  :super :super :super

Smajser

Vrh napadnog periskopa morao sam ponovo da preradjujem . Zice koje sluze za smanjenje vibracija tokom kretanja kroz vodu, nisu bile dobro napravljene.
Bile su predebele i postavljene prenisko. Sada je to makar priblizno originalu.

Cela maketa je prefarbana prajmerom.

Supruga mi je pronasla i odgovarajuci poklopac krmene torpedne cevi. Bakarni cep od velike spenadle  ;D

tripko

Kad cemo da vidimo te figurice kako poziraju na podmornici ;o)

Smajser

Quote from: tripko on 17-05-2010, 20:52:00
Kad cemo da vidimo te figurice kako poziraju na podmornici ;o)

Cim zavrsim ''inicijalno'' farbanje U Boota  ;D

Uzeo sam ove dve ekipice. Do sada nisam nikad farbao tako male figurice, ali za sve postoji prvi put.

gasha

E sada mi se vec mnogo dopada. Oziveo si je. Ono sto po meni nedostaje je malo shejdinga po podmornici.

Smajser

Quote from: gasha on 18-05-2010, 08:43:01
E sada mi se vec mnogo dopada. Oziveo si je. Ono sto po meni nedostaje je malo shejdinga po podmornici.

To tek sledi. Ovo je samo osnovna podloga, cisto da boja lakse ''ugrize''  :)