Fw 190 A-8 1/48 Hasegawa

Previous topic - Next topic

Amon Two

Maketa je hasegawa, jako lijepa maketa, krasno se sklapaju dijelovi, samo me malo razocarao motor, mogli su dat jos samo jedan straznji dio pa da ga radim otvorenog, ali sto je...tu je :wink:
u planu je bio neki set od eduarda ali sam odustao, pojasevi samostalno rađeni isto kao i ono na pedalama (klasika - nisu nesto), da ne duljim, instrument tabla samostalno bojana, desna i lijeva strana su dekali...
poceo sam i nabacivati rivete, a to ce bit ja mislim sutra gotovo, da ne duljim... :D 

a sad je na vama da komentirate  8)

hvala

modellius

ispravi me ako gresim, ali cini mi se da imas neke grudvice na zadnjem delu kokpita kod klizaca poklopca kabine ( conopy ), a i lepak ti je malo " pobegao " kod pojaseva, sitne greske, ali kad pogledam ostatak kako je uradjen ubedjen sam da moze bolje  :cheers
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Amon Two

Quote from: Wittmann on 23-01-2010, 21:29:15
ispravi me ako gresim, ali cini mi se da imas neke grudvice na zadnjem delu kokpita kod klizaca poklopca kabine ( conopy ), a i lepak ti je malo " pobegao " kod pojaseva, sitne greske, ali kad pogledam ostatak kako je uradjen ubedjen sam da moze bolje  :cheers

neznam, to kod canopy-a je vjerojatno do fotografije ili djelovanje prasine ... :)
a ovo za ljepilo - vidio sam da mi je procurilo id ispod, ali mi se nije dalo rjesavat to sada, samo pradjem jedan put kistom prako toga i rjeseno... 8)
hvala Vam na javljanju! :caooo

Kerber

Hehe, imam takav, al' u '72...ista slika kutije...
Dobro im se uklapaju delke, pripazi malo na te detalje jer ce ih biti vise u '48 , da bi maketa bila pun pogodak.
Taman odavno ne videsmo ovde FW.... ;)
A ni Migove... ;)

Pozz !

Amon Two

sada plodovi rada tokom popodneva i veceri....
RLM 74/75/76 iako je trebalo biti 66 ali sve je to skoro isto...
:D

postao sam potpuni rivet maniac (mislim da sada necu moci zapocet nikoju maketu a da ne napravim rivete - nesto u meni mi nece dozvoljavat da bojam bez riveta :cry:cry:D )

ovaj otisak prsta je ostao radi plastelina, skinut cu ga poslije sa vodom i maramicom...

svijetle slike su slikane dok je jos bilo danjeg svjetla, a ove druge pod svijecom, pa bi se ispricao za losijih slika...

inace radim avion gospodina Ernsta Schrodera, evo slike originala, bilo je dvoumljenja izmedju ovoga sa ''sivo-crnim balkenkreuz-ima, ali ipak cu napraviti ovo cistog... :D

svki komentar dobrodosao! :D

misa

Prelepo! Što bi Bane rekao: to je to! A i izgleda da je i Hasegawa konačno izbacila FW190 koji se lepo uklapa. Lepo bi bilo da okačiš neke makro fotke spoja napadne ivice krila i trupa, gledano odozdo. Upravo taj detalj je meni oduzeo puno vremena i živaca na JT90 FW190A3.

Jedina zamerka za sada su riveti - izgleda da si zaboravio da ih ošmirglaš, tako da se sada vide ivice... Nadam se da se uživo to ne vidi toliko...

Pozdrav,
Miša :)

Suhoj

Bravo!
Odlicno izgleda!
Cime radis rivete?

Kerber

Na makro fotki se okolina riveta malo vise vidi i to se da srediti...
Lepo si mu ga dao po tufnama...eh. Doci ce i meni bolji AB....hehehe
Mislim da ovaj, kao i svi lovci od negde '43 imaju talasast prelaz boja na napadnim ivicama krila, a to nije slucaj sa onim Orlicima iz 41/2, koje radimo Misa i ja...mozda gresim, al' takve fotke sam vidjao.
Ovaj talasa po napadnim ivicama samo tako.
Odlicno !
Teraj dalje !

PELE

Jako dobro!  :super

Rivete si mozda mogao pre farbanja da ismirglas, ali nema veze... probaj na sledecoj maketi.

Koje si boje korstio?

Pozz

dusko

:god Stvarno mi se sve dopada, kako si radio pege po trupu aviona?

JUNKERS

Da cini mi se da su pege napravljene cetkicom jel sam u pravu? Lepo izgleda svaka cast .

Amon Two

da, hvala svima, rivete su radjene Trumpeterovim riveterom (cca. 5.50 eura me kostao preko jednog prijatelja) > misljenja o ovom rivet-makeru su podjeljena, meni je jako koristan
pjege su radjene sa airbrushom, @ Kreber >platio sam airbrush nekih 20 Eura, to je ab koji se dobije uz komresor iz Metroa, kineski, znaci ab ne mora bit toliko nesto skupo da napravis dobar paintjob, ovaj moj ima diznu 0.3 mm, a sto se tice prelaza, radio sam po sastavnici i mnogi su takodjer pitali za prelaz boja, i ispalo je da je ovako tocno i dobro :D
pjegee su radjene takodjer airbrushom, iako sam mislio raditi sa cetkicom, ali samo sam malo razrijedio boju i malo vjezbao pa presao na avion...
@ PELE - bojam MM i revell bojama (koristim i akrilke i enammlke)
jest da se maketa super slaze, ali s donje strane, oko motora ima rupa, koje mi se da budem iskren - nije dalo kitat, nisu revelike ali se uocavaju, ovo mi je projekt za odmaranje  ;)
ekipa hvala vam na lijepim rijecima, za nastavak dalje trebam nabaviti MM RLM 23 koje je nestalo iz lokalnog shopa, a dolazi im posiljka boja u petak tako da u subotu ili mozda cak petak ocekujte napredak...
inace hvala puno - dali ste mi inspiraciju za dalje!  :caooo
Josip

Kerber

Samo cepaj dalje, odlican je FW do sada.
Mozda se i ja prevarim da uradim ovu shemu...Al' sa trakom oko trupa.

Amon Two

hvala na javljanju ^^
lakiran i...
...evo poceo sam dekaliranje, nekih pomanjih problema sa dekalima, kod nekih se javio neobjasnjivi silvering (usklicnik na lijevom boku), a obradjivao sam ih sa svim tekucinama (MM solvent + alkoholni ocat + topla voda) - uvijek mi je davalo savrsene rezultate, neki su mi se dekali pogidali (serijski broj na desnoj strani repa) i slicno, nisu jos svi postavljeni, vise slika stavljam kad ih skroz zavrsim...  ;) ;) ;)

komentari, savjeti i kritike pozeljni... :D

JUNKERS

Veoma verno je uradjen. Bas kao na slici. Jako lepo svaka cast. :bravo