Revell 1/24 Ferrari F1 F2005 car number 1 Michael Schumacher

Previous topic - Next topic

Vuksha_Cage

Reko sam uskoro, samo sumnjam da je neko mislio ovako brzo. :D Radove nisam hteo ovaj put da kacim na maketarski kutak da i ovu ne izbaksuziram i mogu vam reci, delovalo je :D
Hvala kolega pavlepav dobar savet :D

2005. godina je bila godina promena, i to velikih, posle za neke "dosadne" 2004. godine kada su sumaher i ferari urnisali konkurenciju i pobedili na vise od 80 procenata trka, desilo se da u 2005. godini ferrari zavrsi sa JEDNOM POBEDOM, i to na VN USA u Indianapolisu, kada zbog problema sa Michelin Gumama je samo 6bolida koji su bili na Bridgestonu startovali...Po meni to je bila najzanimljivija trka sezone, jer je doslo tada i do konacnog razlaza Barikela i ferrarija kada je barikelo u pokusajima da bude prvi i prestigne sumahera umalo izbacio obojicu van staze, nakon cega su iz pit stopa vikali TWO CARS TO FINISH, TWO CARS TO FINISH. Pobednik je bio MSCH, i time ostvario jedinu pobedu za ferrari te godine.
Te godine je Alonso posto prvi put svetski sampion, a kimiju za nekoliko bodova izmakla titula, najvise zbog glupih kvarova motora i pucanja gume u poslednjem krugu na nirnburgringu.

Eto, dovoljno sam davio, sada cu prikazati slike kako sam radio a nakon toga i slike zavrsene makete same, i makete sa njenim starijim bratom, radjenim u avgustu prosle godine, kada sam bio dosta neiskusniji i losiji nego sada, nadam se da su razlike vidljive i da je ova maketa dosta bolja :)
Svaki komentari, saveti i kritike su naravno dobrodosli!
Farbano je svetlo crvenim lak sprejem iz merkura, brzo se susi a boja se idealno slaze sa bojom ferrarija iz te godine :)
Uzivajte, u ovoj ja jesam :)

ovde su prikazani delovi spremni za lepljenje, a nakon toga je islo prajmovanje i stavljanje prvog sloja crvene :)

stavljen prvi sloj a dok se susilo, ja uzeo i sekao dekale...nocna mora kolko ih je, neke carbon fibere nisam hteo da iskoristim...

usput je sastavljeno bilo i prednje krilo...

ostatak delova ofarban, a moje noge ignorisite :D

nakon toga doso je red i na tockove :)

vecina dekala zalepljena, kokpit ugradjen :)

tockovi zavrseni

a sad zavrsne slike:

uporedne slike sa prvim ferrarijem f2005 :)

i zavrsna slika cele kolekcije:

izvinjavam se za dugacki post, samo eto hteo sam da pokazem malo i slika  tokom rada i zavrsnog rezultata!
za referentne slike sam koristio knjigu istorija f1, sampioni f1, pregled f1, i naravno google images :D

malifly

Odlican, vrhunski odradjen, da si mi je pokazao samo zavrsenu pomislio bi da je tako kupljena (kao gotova)  :hahaha STVARNO SVAKA CAST :god :bravo
p.s. Imas lep vozni park, a posebno mi se svidja onaj donji. ;) :caooo

Vuksha_Cage

hvala!  ;D ;D jedina ispravka je bila busenje kanala posto je ovako zatvoren, pa sam imao izbor ili da ofarbam u crno, ili da bi bilo realnije probusim, naravno izabrao sam verziju da ga probusim. Posle secenja plastike, sa onim malim turpijicama, sam sve to lepo izglancao... :)

Sto se formula tice, jako su retke u srbiji, ima ih tek svega nekoliko, malo idea, malo dexy co, sveukupno 3...a posto ja u mom steku imam 20tak formula, jasno da je internet jedina varijanta. revell i stara hasegawa su ih pravili u 1/24, fujimi i tamiya u 1/20, a ima nekoliko revelovih i tamijinih u 1/12(koje su jako skupe, od 50 pa do 150e).
Da bih popunio kolekciju revelovih formula u 1/24 fale mi samo 4(jordan 197, ferrari 312 t1b, ferrari 312 t2, ferrari f2007),cak mi je uspelo i da nabavim specijalnu ediciju dremel revell f1.
a zelim da nabavim jos jedan mp4/20 da bih mogao da ga uradim u test varijanti iz predsezone(narandzasti).

Mario

Prvo pozdrav od mene.Dakle ova Revellova F 2005 je skroz fulana a pogotvo razmak između kotača a to nisi ti kriv nego proizvođač,ispravit ćeš tako da pobrusiš unutarnji dio na felgi sve dok ne pokriješ cijeli bubanj kočionog sistema,a to možeš i sa bušilicom samo stavi nastavak onaj okrugli abrazivni i probaj ako na bušilici još i imaš potenciometar za regulaciju brzine okretaja da skineš koliko treba samo pažljivo.Evo kako moj izgleda,nevide se bubnjevi.

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,4858.0.html