Luis i Klark 1/72

Previous topic - Next topic

Mixon

IMEX komplet. Figure su lepo uradjene, ali je plastika malo jača, tako da su neka postolja prelomljena, ali sve se da srediti!
Slikao sam samo par figura, ostale su takođe gotove, ali trenutno nemam aparat...

Vizant

Meni se svidjaju tvoje figure  ali stoji ono sto kaze airsuba malo senkice ovo ono (na onoj sa ubpokom sve sam kapirao kako ce iz kuce da istrci Ceda i da vice nije kriv)

evo jedna knjigica ako je slucajno nisi imao pa baci oko!

http://www.sendspace.com/file/z9a0t8

Mixon

Hvala na pohvalama i zamerkama!
Ma ne znam sa tim Washom, nekako se bojim da ne zabrljam nesto! :o
Nego, se blago meni vi lepo naviknite na ovakve figure, pa kad ja ofarbam sve sto imam (jos oko 6000), onda cu da ih washujem! ;D
A postolja cu da menjam, naravno ali sad sam u fazi farbanja, paaa....
Pozdrav

Delja

Sve je to jako lepo, nego stvarno malo sencenja, pa mogle bi i okice, ja im radim i sencenje i toniranje lica i mnogo znaci, a i postolja je lepo napraviti, retko pravim diorame, nego postolja 2,5x2,5 cm ulepim figuru, pa malo zemlje, trave, neki kamen, drvce, moze kasnije da se upasuje i u diorame. Samo smor mi je da slikam i kacim, ali neka Mixon, dobor je i ovako, radis nema sta, ko regrutacioni centar si pocetkom devedestih

meloras

Neko je spomenuo wargamere?Za wash koze koristi se flesh wash (ili u manjku istog neki brown wash).To je sve akril i treba sa vodom da se lepo rastvori,pa da vidis kako onda figure u 72ci mogu da imaju lice,oci,zube,obrve... kao i one u 35ci.

Ja sam za svoje italeri ruse u 72 skidao postolja i kacio ih na novcice od po recimo 50 para ili dinar.Tako dobijes 50 postolja za 50 figura za oko 30-50dinara ;D

Mixon

Ja sam za svoje italeri ruse u 72 skidao postolja i kacio ih na novcice od po recimo 50 para ili dinar.Tako dobijes 50 postolja za 50 figura za oko 30-50dinara ;D

Skupo! Ja imam skoro 8000 vojnika, ma nek je postolje i 50 para, a tek 1 dinar... ::) ;D

Delja

To bi stvarno bilo skupo, a i jako tesko i jako mnogo metala. Dobra je i pluta, one stare linoleum ploce, i ja imam isti problem sa svojih 10 000 vojnika, ciji broj stalno raste, evo od pre par dana tu su i Streletsi, pa Kartaginjani, pa srednjovekovna artiljerija sa sve bombardom, a jos toga i pristize!

Balder

Evo... i ja da se javim...
Svidjaju mi se detalji na ovako sitnim figurama...
Za ovu velicinu bi super dosao Flash Wash, narocito ako je lice malo bolje isteksturisano, ali blago, razvodni ga, pa pogledaj, lako se skida, ako nije osusen...
Kod vecih figura (vec kod 28mm) Wash/Ink tesko moze da pomogne kod lica... Ali bolje i to, nego nikakav highlight...

Odelo, opet, kod tako sitnih figura, blagi wash, pocnes od bas razvodnjene, pa ako je preterano, malo dodas boje, snacices se... Racunaj da wash malo izgubi intenzitet kad se osusi... Opet, pre nego sto se sasvim osusi, ocistis cetkicu, pa skupljas vodu, ako si se negde za*ebao... :) Ziveli akrili :)

I poslednje, ako koristis Ink-ove, nemoj da lakiras (ako lakiras) akrilnim lakom, jer se akrilni inkovi izjedaju od akrilnih lakova, tako da na kraju, ne samo da izgubis ono sto si inkovao, vec i upropastis celu figuru... Koristi uljane lakove :)