SU35 Bort 902 Prototype (GWH 1/72)

Previous topic - Next topic

Scaling Slav

Dobro vece, predstavljam vam poslednji od mojih radova i prvi avion u 2025oj godini.
U pitanju je veoma kvalitetna i detaljna maketa proizvodjaca GWH.

Ja sam se odlucio da napravim prototip aviona su35 pod brojem 902, veliki poznavaoci ce odmah uociti gresku ,a to je da ova maketa nije tacna reprezentacija tog aviona, zato sto, dok je on bio u prototip fazi vise licio na regularan su27, nego na serijski su35 sto ova maketa veoma verno predstavlja. Sad kad smo prosli kroz to, malo o projektu.

Po meni, najurednija i kvalitetnija maketa koju sam radio. Radjena odmah posle Revelovog Eurofightera i otprilike me je zalecila i vratila volju da maketiranjem. Naravno da nije bez mane, ima malo gitovanja tu i tamo ako zelite bas vrhunski model. rekao bih, najvise kod korena vertikalnih stabilizatora.

Boje su Tamija i MrColor. Mix sam sam mesao po referencama, i znam koje su boje bile, al vise ne znam tacne razmere. odlucio sam se da ne radim maskiranje od najsvetlije boje pa do najtamnije kako je "tehnicki" obicno najbolje vec sam naucen iz jednog su57 koji sam radio, odlucio da odradim osnovne sive boje, i na to maskiram po potrebi kako se kamuflaza preklapa, svaki sloj je ponovno shade-ovan. Naravno sve je to suptilno posto je prava masina, bar na slikama izuzetno cista i uredna, sto mi se u ovom slucaju i svidja.

Washevi su miksevi uljanih boja.
Finalni finish je neki satenski koji je vise puta smirglan.
Cockpit je Quinta.
Dekali su Begemot.

Sto se tice fotki, ovaj put sam se udruzio sa jako finim covekom iz Atelje-a Žig u Zemunu, Željkom Radovićem, zato sto sam hteo profesionalnije fotografije, naravno i tu postoji proces ucenja al ispalo je veoma fino. Neke slike su moje, telefonom, ove na suncu, pogotovo ove odispod koje su uzete pre 5 minuta posto to uvek zaboravim.

Nadam se da ce vam se svideti.

Uzdravlje maketari,
Petar

dragan_mig31

Steta sto nisi sredio spoj radoma i trup i nisi osmirglao linije kojennastaju prilikom livanja olastike jer su bas vidljivi.

Inace lep rad.Ne vidja se ovaj prototip tako cesto kao uradjena maketa.

Scaling Slav

Quote from: dragan_mig31 on 01-03-2025, 23:43:09Steta sto nisi sredio spoj radoma i trup i nisi osmirglao linije kojennastaju prilikom livanja olastike jer su bas vidljivi.

Inace lep rad.Ne vidja se ovaj prototip tako cesto kao uradjena maketa.

Sto se tice obe stvari, tako je, i meni bodu oči. I sad sedim i kao, al mi je kasno da to ispravljam, ali ustvari je ovo od izlivka lako ispraviti i to ću zapravo sutra uraditi (inace kad sam video prvi put nisam ni bio siguran da to treba da diram, posle sam skontao). A sto se tice radoma, nažalost ne bi dirao zato sto mislim da bi izgubio detalje a rescirbovanje nikad nije dobro kao fabrika. Samo moram biti pažljivije sledeći put. I hvala na komplimentima ,a i kritikama.

dragan_mig31

Ma ne diraj sjebaces nesto 100%.Sad je gotovo.Maketa je skroz ok i ovako.Sledeci put to sredis pre farbanja i to je to.

p.s.zaj***o sam se i ja sto puta ovako :D :D :D

chikavili

Eto prednosti kada imas 50+ godina i svakodnevno provodis 8-16 sati buljeci u monitor - ja to nista ne vidim i ovo izgleda sjajno  :super

Lykos

Quote from: chikavili on 03-03-2025, 09:34:52Eto prednosti kada imas 50+ godina i svakodnevno provodis 8-16 sati buljeci u monitor - ja to nista ne vidim i ovo izgleda sjajno  :super
Bravo! Mi to ne vidimo.🤣🤣🤣

flanker

Lep je. Ja bih ga radio kao operativnu mašinu, ali ova šema je jedinstvena, slična kao na MiG-29SMT 9.17.
Preskupa maketa pa još ne pasuju radom i trup  :uaaa  :uaaa 
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.