Tie Interceptor Finemolds 1/72

Previous topic - Next topic

Iwtcha

Evo ga gotov. Prava uživancija za sklapanje. Nije bilo otrebno kitati ni brusiti ni jedan spoj. Nisam ga jako prljao jer je Imperij držao do svojih borbenih sredstava.

misa

Pravo da ti kažem, uživancija je i za gledanje. Meni najlepši od Sienarovih lovaca (Lambda shuttle nije lovac :P). Wash je ispao taman kako treba. Jedino bih solarne panele prsnuo polu-mat lakom, da se razlikuju od ostatka letelice. Koju si sivu koristio kao boju letelice?

Pozdrav,
Miša :)

ubermagog

vrlo dobro, baš je oštar detalj na tom FM-u

PS. zna se tačno originalna siva boja koja je korišćena na modelima u starim filmovima, može da se iščačka na netu - ako se dobro prisećam boje su bile američke Pactra a nijansa "Battleship Grey".

Iwtcha

Uf, što se boje tiče, prekopao sam cijeli net, mnogo izvora i svaki navodi neku drugu nijansu sive. Ja sam malo pregledavao koliko se može vidjeti u samom filmu, i čini mi se da sam približno pogodio. Koristio sam humbrol 65 (RLM 65) i bijelu u omjeru 30% plave i 70% bijele

misa

Bravo za izbor boje! Taman sam pomislio da nije neka light gray varijanta bez plavog tona, ali izgleda da je to samo loš balans belog na tvojim fotkama.

Pozdrav,
Miša :)

sezan

Odlicno,bas dobro!Svidzau mi se!
Neka sila bude s'tobom!

:cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Iwtcha

Drago mi je da vam se sviđa.
Misa, meni se na monitoru vidi baš ta plavkasta boja ko na maketi, neznam zašto se to kod tebe ne vidi ???

Momcha

menestenasli

Boki

Oduvek sam se pitao zašto baš "Tie fighter" (je li "mašna-lovac" ili "čvor-lovac" ili "nerešeno-lovac"? :think :D ).
Odličan rad :super. Prilično inspiriše :think . Odoh da gledam SW. ;D

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

menestenasli