Moja prva diorama (Mig 29 RViPVO Srbije) 1/72

Previous topic - Next topic

Mikoyan29

Za ovu dioramu koristio sam maketu Mig 29 1/72, proizvodjac Airfix....kao prvo da pomenem maketa je bila uzasna za rad  :headbang i ne preporucujem je nikome (strasno se lose uklapa i ako nemate 1kg gita i celicne zivce nemojte je raditi!).
Pista je radjena od linoleuma i u nju su usecani paneli, inace moram da se zahvalim kolegi  :god Lordu Nelsonu za pomoc!

Svi komentari dobrodosli  :caooo
MK "Oluj"

lord sir giga

Diorama sama po sebi je jako lepo i domisljato odradjena (da nekazem realisticna, da me neko ne bi kritikovao, posto bi to znacilo da su piste stvarno takve), svidja mi se kako si napravio prostor za rakete jako zanimljivo.
Vutra-trava je fenomenalna, e sad malo o avionu (nemislim da pisem TT podatke ;D):
Vidim cetkica je radila, pa ti je na nosu deo malo pobego, ali nije strasno, a i pitanje zasto si stavio ciradu je suvisno, posto ja kad kupih tu maketu (Italeri ,a ne Airfix) videh da je staklic ogreban :headbang, sta da se radi.
A mozda te je mrzelo da radis kabinu, pa je jednostavnije pokriti je (mozda to i ja uradim).
Sve u svemu ZACIN "C", svidja mi se, odlicno, samo napred, svaka sledeca bice bolja.
A i jedno pitanje u vezi nasih migova 29 da li zavrsni lak treba da bude sjajan ili polu sjajan?

Petar_II

Za prvi pokusaj dosta dobro ali mislim da ovo zoves dioramom mislim da nisi u pravu koliko vidim nemas ljudi na njoj,na primer da bi nesto bilo vinjeta treba da ima do tri figure,a sve preko toga je diorama ,zato se potrudi i oplemeni je figurama.

Mikoyan29

Kokpit je bio skroz muljav i ne providan, a unutrasnjost je uradjena samo sam odlucio, kada vec ide kao poklon da napravim ceradu da se nebi videle fleke po kokpitu  :caooo
MK "Oluj"

dusko

Lepo vidi se da si ulozio trud u sve ovo,kako si pravio travu posto dosta realisticno izgleda?

Warhawk

Jedna mala greška što se mene tiče: asfalt mi ne liči na asfalt, jer je sjajan. Mislim da to treba više mat i mnooogo štrokavije (fleke od ulja, pikavci  ;D)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Mikoyan29

Trava je pravljena od silikonske trave  :hahaha ,a asfalt nisam hteo puno da prljam jer nisam znao gde je granica
:caooo
MK "Oluj"

pekar

na primer da bi nesto bilo vinjeta treba da ima do tri figure,a sve preko toga je diorama

Otkad je pravilo da diorama bude diorama mora da ima preko tri figure????
Ko izmisli ovo?
IL-76

LordNelson

Hvala na pohvalama s obzirom da je i moja diorama...  ;)  Trava je inace sinteticka(za to sam ja bio zaduzen), gledao sam da bude sto realisticnije u smislu malog prelaska preko piste i slicno... Inace smo ja i Mikoyan odradili dobar posao s obzirom na to kakva je Aifix maketa...  :)

matilda

piste i podloge,nisu moja specijalnost pa necu nista ni da pricam o tome,.
   sad, sam avion ne deluje lose ali mislim da treba da uradis barem dve stvari a to je
1: udari nekakav tamniji "wash" po linijama panela
2: obavezno izmatiraj prekrivac preko kabine, ovako sjajan deluje plasticno suvise.

Sijamski_Mrmot

Quote from: pekar on 24-06-2010, 13:25:27
na primer da bi nesto bilo vinjeta treba da ima do tri figure,a sve preko toga je diorama

Otkad je pravilo da diorama bude diorama mora da ima preko tri figure????
Ko izmisli ovo?

Tacnije, po domacem pravilniku (sa kojim se i slazem i ne slazem ali ipak je pravilnik ne?) Vinjeta je sve sto ima jedno vozilo/avion i gde 1-3 figure "dodiruju podlogu nogama" a Diorama je sve sto ima jedno ili vise vozila na sceni, gradjevinu, i gde ima vise od 3 figure koje su nogama "na zemlji".

Ovo je jednostavno Avion kao Avion prestavljen na stajanci tj podlozi umesto da stoji "go na tockovima" i na svakom takmicenju bi bilo smesteno u kategoriju Avioni - Jet - razmera 1/72.

Btw, dobro uradjen avion!  ;D

Pozdrav,
Mirko

pekar

Vinjeta je sve sto ima jedno vozilo/avion i gde 1-3 figure "dodiruju podlogu nogama" a Diorama je sve sto ima jedno ili vise vozila na sceni, gradjevinu, i gde ima vise od 3 figure koje su nogama "na zemlji".

Dodiruje jedan ili njih 1000 ili ne dodiruje ni jedan  to je           G L U P O S T
ali ajd

A što se urađene makete tiče : biće i boljih
IL-76

Sijamski_Mrmot

Prijatelju sa tim delom oko dodirivanja nogama ili ne se i ja ne slazem, ali to je zvanicni pravilnik  :rtfm   :headbang

Svejedno, samo avion, bez figura na podlozi je jednostavno samo avion :) isto vazi i za tenkove. Kod tenkova cak kao "samo tenk" moze da se prijavi i tenk sa posadom ukoliko nijedna figura ne dodiruje tlo, u suprotnom je vinjeta :)