Sukhoi SU-30KN 1/48 (Academy)

Previous topic - Next topic

nex999

Umalo da (opet) zaboravim, sondu za gorivo...tako da je danas dosla na red.

Ivice sam fino osmirglao, nadam se da one linijice koje su otisle tu i tamo nece praviti problem, tj da ce ih farba sakriti. Mozda opet ismirglam za svaki slucaj...

Suhoj

Fino ti to izgleda, samo napred.
Jedino vec se bojim vetrobrana kad gledam ovo  ;D ;D
Ja sam poceo Su-35BM u medjuvremenu, otprilike sam u istoj fazi izrade ko ti sa Su-30, mada uradio sam i kokpit al me mrzi nevidjeno da kacim fotke na forum  :P :)

nex999

Sta!
Daj ne zezaj, otvaraj temu i kaci slike!  :)

Miha

Pozzz.

Ja trenutno radim Su-27 od MHM-a,koji je,čini mi se kopija Akademijeve makete.Uklapanje slabo,paneli plitki pogotovo na donjoj strani,gotovo neprepoznatljivi.
Ako mi objasnit kako da okačim slike-videćete o čemu seradi

nex999

Najzad nastavak...

Stigao neomega set, zaista sjajno izgleda uz par zamerki-

jedan od canopy prstenova je dosao ostecen, a i jednom sedistu fali delic, mocice da se sredi. Kapiram da je to tako sa resinskim delovima. Macka u dzaku, pa ako dodje 95% neostecen, uspeh :D Uzasno mi tesko za obradu, odvajanje viska plastike...bilo je i par nezeljenih lomova, ali sredice se.
Nema uputstva, lol...morao sam da trazim po netu. I na kraju nadjoh, ali mi sad nije jasno sta se odseca kao visak na "sinama" koje idu po levoj i desnoj ivici canopyja, i cine unutrasnji "ram". Kao da to uputstvo nije tacno kad su ta dva dela u pitanju ???

Canopy koji stize uz ovo je - onako...trebace mu poliranja i uopste nisam srecan zbog toga. Ceono staklo mi deluje bzvz zbog vrrrlo malog IRST-a... bas jadno deluje.

I malo poredjenje izmedju "tacnog" i Academyjevog nosa ako nekoga zanima :) Ja tek na slici mogu da provalim razliku :P

PELE

Odlican posao za sada!

Iako nisam ljubitelj modernih mlaznjaka, ovo cu pratiti sa zanimanjem!  :)

Pozz

nex999

Hvala Pele :)

Sad nesto konkretnije...izvinjenje za slike, videcu uskoro da slikam fotoaparatom.

Kerber

Oho, ovo izgleda veoma dobro !
Nivo detalja mi se cini na visokom nivou, ako me ne laze moj  crkaljivi monitor...jako lepo ofarbano.
Sad, daj i ostatak na ovom nivou i nema zime za tebe i ovaj avion.

dusko

Sto rece Kerber kabina i sedista su za pohvalu.

Suhoj

Sandman

Iako sam nekada bio protivnik aftermarket setova, priznajem da ih sada prosto obozavam, jer iako predstavljaju dodatni troshak ulozen u maketu, poprilichno poboljshavaju autentichnost i finalni izgled makete ;)

Kokpit si jako lepo uradio, chekamo nastavak radova...

Milan18111

Sudeci po tome kako si kokpit uradio detaljno i pedantno,
nema sumnje da ce i ostatak posla biti uradjen na istom nivou.Cekamo nastavak....
Pozdrav,
Milan

nex999

Suhoj

Extra, extra bas mi se svidja!  :)
Pazi se samo spoja usisnika sa ostatkom trupa, onaj spoj gde su sad kao turbine tu ces morati dosta da gitujes, msm bar je na jednosedu taj problem.
Ovo ce biti bas vrhunska maketa imam osecaj.
Samo napred!