King Tiger Porche,Tamiya 1/35

Previous topic - Next topic

Momcha

Kako sam sad na kratkom odmoru,ne izlazim iz svoje radionice  ;D .Posto mi je projekat "Cecenija" na cekanju do skupljanja ostatka sredstava,resio sam da zavrsim davno zapoceti rad.U pitanju je Tamiya model K.T.-a Porche varijanta.
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,8937.0.html
Maketa je O.O.B. sa dodatkom zimmerita koji sam radio od Revellovog gita.Figure su rezinske.Sad ce neko reci mozda sta ce ti ss vojnici pored ovog vozila kad se zna da ih ss jedinice nisu imale.Moj odgovor bi mogao biti da je tih dana iskrcavanja u Normandiji bio opsti haos u Nemackim jedinicama tako da je moguce bilo mesanje prilikom nekih dejstava.
Da ne duzim,mozda cu pored tenka dodati neki tocak od zapreznih kola ili neku mrtvu kravu i mozda odradim jos nesto na vozilu.Ali da kazem da je to otprilike ono sto sam hteo da izvedem  :)

Svi komentari su dobrodosli
Pozdrav

Kerber

Lele, poceo si k'o Draganche da izbacujes po tenak nedeljno... ;)
Ajd' ajd' zavrsavaj to, vidis da jos malko ima...pa posle d te usrafim.... 8)
Tenak je ko lutka !

Hammond_Lord

Sve lepo izgleda, svaka cast, ali ne znam, da li zbog blica, ili loseg osveteljenja, ali maskirni kombinezon sasiven od italijanskog kamuflaznog materijala (Telo Mimetico) M1929, izgleda suvise drecavo zelen. Mislim da nije kasno za prepravke, mozes da korigujes boju.

http://www.ww2-camouflage.com/page1.php

Messerschmitt

О па свака част! Јако лепо изгледа и овако јер је идеја добра мада кад убациш још неки детаљ биће још боље! Слажем се са колегом за боју униформе, ублажи мало дречавост. Иначе, све похвале за рад, идеју и изглед! :super

Видим да си доста сладоледа полизао :super :lol

LordNelson

Lepa diorama; sinteticka trava izgleda super.  :bravo

Pop

Lep rad...Svaka cast...Moram samo da te ispravim.Naime nije ti  tacan podatak da SS u svom sastavu nije posedovao tenkove tog tipa...Klasican primer je Madjarska marta 1945.godine i nemacka operacija Fruhlingserwachen poznatija kao Spring Awakening...1 SS divizija Leibstandarte AH je posedovala u sastavu Panzerabteilung-a 501 4 Konigstiger-a.
Druga stvar je sto si ti odabrao da to bude Normandija...Jos jednom sve pohvale.
Pozdrav :cheers

Momcha

Taj cuveni beli king tigar je jedini porseov koji se borio na istocnom frontu.Sto se tice ova cetri komada,
jesi li siguran da su bili porseovi ili henselovi?

Pop

Nisam siguran u potpunosti...najverovatnije je da su to bili henselovi mada...Taj primer sam naveo cisto onako...Sto se tice Zapadnog fronta prva SS jedinica koja je primila Ktigrove bio je 101 bataljon 1 SS Leibstandarte AH divizije krajem jula 1944 i za nju se osnovano pretpostavlja da je u svom sastavu posedovala barem jedan porseov...Sve ovo je i dalje predmet rasprava a ja ti ciso to navodim kao primer da ako si zainteresovan krenes tim tragom...Od oko 489 Ktigrova-ovaj podatak se takodje razlikuje od autora do autora- njih oko 150 je dodeljeno SS jedinicama...
Jos jednom svaka cast diorama je strava !!! Smatraj da ovo nije bila  kritika vec samo jedan pravac ka daljem razmisljanju i prosirivanju znanja!!!
Veliki pozdrav !!!