M-84A u 1:35, Vukovar

Previous topic - Next topic

Patriota

Zdravo drugovi maketari i ljubitelji savremenog oklopa.
Evo da priložim i ja jedan od mojih radova. Radi se o M-84A u 1/35. Izvršio sam konverziju resinske kupole firme KIRIN, kombinovao sa šasijom T-72M1 od Tamiye i uradio neke detalje oko dimnih bacača, dodatnog filtera itd.
U forumu ću sa vremena na vreme izlagati većinom moje gotove radove, pošto za opširne opise izrade nemam vremena, a ni volje. Može se desiti da uskoro iznesem detaljniji način izrade MERKAVE III u okviru jedne diorame.

Dodatni filter je ispao kako je ispao, pošto u toku izrade nisam imao na raspolaganju detalje, već samo slike sa veće udaljenosti i neadekvatnog ugla! Pošto još imam neka 4-5 tenka na raspolaganju koje još treba napraviti, posvetit ću više pažnje na ovaj detalj.  ;D

Nemsy_29

Ne razumem se bas najbolje u tenkove, al meni ovo super izgleda. Uvek je lepo videti domaci tenk  ;D

dragos

Patriota=Majstor Kole?Ako jeste,dobrodosao natrag,ako nije,moja greska.Video sam vec negde ove fotke.Dobar je tenk,Samo su mu sapice na gusenicama sive,bolje bi mu legao drybrush sa steel.Ofarbaj gabaritna svetla,ova sto gledaju pozadi u crveno,a ostala u zeleno,odnosno belo.Doradjivao si trake sto drze deblo,to u stvarnosti nisu sajle,vec trake sirine 3-4 cm,lako se izradi od lima ili case od jogrta...Postuj jos radova,svidja mi se tematika.

Patriota

Zdravo Dragoše, nije greška u pravu si.  ;D
Oko ovog tenka neću više praviti poboljšanja, već će oni novi tenkovi morati da pretrpe dodatne mere izrade.

flanker

Vrlo uverljivo, još kad bi upao u neku dioramu...
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Suhoj

Odlican ti je M-84.
Mnogo bolje nego tvoji stariji radovi.
Koju si boju koristio?

Patriota

Koristio sam onu moju čuvenu mešavinu Revell 362 i 45 (2:1) i dodao nekih 10% bele boje. Nakon toga pastelna kreda i to bi bilo to.

Šta se tiče diorame, biće bez brige. Ima da uđe u nju i onaj moj T-55A od Tamiye koji je nekima već poznat. Samo imam mali problem. Sve ovo moram još da uradim:

Nemsy_29

Aa 29ke  :love

To jedva cekam da vidim

ubermagog

Dobar M-84, posebno da pohvalim dimne kutije jer ih maketari obično postave u 'lepezu', kod tebe mi izgledaju kako treba  :super

dragos

E,jbg,imas oko soma i po evra u kutijama .Imaj obzira kad kacis ovakve fotke,nas ovde deru carinici i ostale gulikoze,svoj prvi Tamijin T-55 cekam vec mesec dana da stigne iz HK.Koji su ti ono T-72,sa valjkovima,plugovima i ostalim zaj*****jama?

Patriota

Jaoo Dragoše, ma kakvi bre 1500,- Eura vrednosti, maksimum 800,- Eura. Imam ja cincarske krvi u sebi ! Onaj Tamijin T-55A me koštao samo 19,- Eura po komadu. Kupio sam jednom 10 komada odjednom u veleprodaji. Dobra cena po komadu + besplatna pošiljka. Onda sam ih preprodao nekim drugovima sa nemačkog foruma i tako faktički za džabe finansirao te tenkove. To ti je moja ekonomska politika ! ;D

Oni T-72 su ti svi od MHM-Mini Hobby Models-a, znači T-72 A/M1 i T-72M2. To ti je plagijat od TAMIYE sa strane Trumpetera pod pseudo imenom. Ništa se ne razlikuju sem jednog sitnog detalja na kupoli i nešto lošijih gusenica. One plugove/točkove protiv mina sam prodao, jer ću od ovih tenkova da uradim još dobre M-84, M-84A i T-72M verzije JNA. Ima tu još nekih resinskih dodataka/maketa/konverzija i okačio bih ja još nekoliko tih slika iz ostatka moje kolekcije ne napravljenih maketa, međutim i supruga prati dešavanja pa se plašim da bi mogla da proradi oklagija po mojoj glavi.  :hahaha

nesha

Bas fini tenk, super odradjeni detalji, bez preterivanja i sasvim lepo zaprljan. jedino nisam bas siguran da uniforme tenkista odgovaraju JNA, a i vojnik u maskirnoj mi je malko mnogo cist, ili sam nesto propustio. Sve u svemu, kapu dole, odlican rad! :cheers

PS: He-he, fini stek, drago mi je da nisam jedini koji pati od bolesti zavisnosti, a i jasno mi je ono za oklagiju  D:)

bungynik

Evo, ono sto sam prvo primetio je da si morao doraditi taj deo oko periskopa vozaca, jer izgleda tamya to nije dobro odradila. Manji je taj prostor oko periskopa do dodatne pancirne ploce. I ne proteze se skoro do rebra kao na maketi. Evo to izgleda ovako:

milten

Gde si nabavio Kirinovu rezinsku kupolu za M-84?
Bas si patriota, vidim sva moguca pakovanja 29-ki ...
:mjetal
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Hawkeye

A ja mislio da sam dovoljno dobar cincarin...  ;D .Sve pohvale za izradu makete i jedva cekam da vidim tvoj sledeci rad i samo jedna zamerka,verovatno cu sitnicariti,ali ajde.Rucica na nasim jurisnim puskama familije M-70 nikada nije bila drvena kao kod ostalih clanica Istocnog bloka,tako da to samo u crno ili neku drugu boju.Pozdrav  :) !

'Уживај младићу за младости своје!'