T-72M u 1/35 "Kasarna 4.Juli" Voždovac

Previous topic - Next topic

Patriota

Evo jedan T-72M u 1/35 od ZVEZDE, kao tenk iz sastava kasarne "4.Juli" sa Voždovca. Top je od RB-Models-a, vojnici i tenkista od KIRIN-a, ZVEZDE i ALANGER-a. Inače oko kupole ima dosta lične izrade, da bi se izveo neki razuman maksimum od ove makete i proizvođača. Oči ovih figurica biće još naknadno obrađene.

Najvažniji deo je isto odrađen: čeona ploča tenka sa 4 rebra, bez dodatnog oklopa, tipičan znak za ovu varijantu tenka. Dosta maketara greši na ovom mestu pri izradi, pre svega oni koji koriste TAMIYU.

Zvezdina kupola je po obliku nešto tačnija od one koju nudi Tamiya, međutim nije savršena, pozadi nedostaje nekih 3mm od iskošene ivice kupole. Zato sam nabavio dve kupole od KIRIN-a. Moju BLAST MODELS sam prodao za dobre pare i kupio masivne i tačne resinske kupole od KIRIN-a. Tako da ću pod obavezno da izvedem dva T-72M JNA/VJ/VS.

Nadam se da je po JUS-u i GHOST-u i da će vam se svideti !

Srdjan

E a da pitam ja tebe nesto... Da li si ti sine noramlan?  :doh :doh :doh

Hawkeye

'Уживај младићу за младости своје!'

Patriota

Srđane, kako to misliš, u kom kontekstu ?

Evo moja žena mi iz pozadine dobacuje da si potpuno u pravu. Kaže: "Zakrčio podrum njegovim maketicama".  ;D

Srdjan

U kontekstu: Kad porastem, zelim da maketarim kao ti  ;D

Plavac

Maketa je ok ali imam par zamerki,stoji na travi a tockovi i gusenice su mu jako blatnjavi,imas jako veliki kontrast u nijansama zelene boje(to su dve potpuno razlicite boje),balvan ti stoji u vazduhu-fale ti drzaci,burad si mogao da skines,nijedan ih nije imao na sebi (barem 2003. kada sam ja tamo bio)Pozdrav
Nemanja

Patriota

Znam Plavac, u pravu si šta se tiče nekih stvari. Hteo tenk samo da postavim na jednu običnu podlogu, onako čisto radi opšteg prikaza. One dve različite nijanse zelene su zato, jer su tenkovi u SFRJ došli u ruskim bojama, pa naši onda naknadno prefarbali u SMB. Tokom rata i kasnije, ne znam iz kojih razloga ta boja je na nekim mestima bukvalno probijala ispod ove SMB. Ne znam kako je bilo 2003 godine, ali ova informacija je 100% proverena i ovde na kutku, u mom prethodnom životu, potvrđena od pojedinih članova.

Pošto u šteku imam još 5-6 T-72M, dva će svakako dobiti KIRIN-ovu resinsku kupolu i obratiću više pažnje na detalje. Ipak je ovo bila Zvezdina maketa.  :caooo

milten

Gde si nabavio Kirinove kupole? mislim da sam te ovo vec pitao...
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

Patriota

Zdravo Milten.

Kirinove kupole za T-72 sam nabavio preko EBAY-a, za nekih 10,- Eura po komadu. Kupole od M-84 su iz KIRIN-ovog  kompleta istoimenog tenka. Dva kompleta su kupljena u Nemačkoj davne 1996-1997 godine, a dva opet preko EBAY-a.

Koliko ja znam, u Nemačkoj samo još jedna prodavnica ima ovu KIRIN-ovu T-72 kupolu.  Cena je 12,78 Eura.