Italeri SM.82 Marsupiale 1/72

Previous topic - Next topic

gasha

Zanimljiv avion i jos lepsa maketa. Vrlo detaljna i laka za sklapanje. Detaljan opis na http://www.hyperscale.com/2007/reviews/kits/italeri1270reviewbg_1.htm
Evo slika unutrasnjosti, pojaseve nisam stavljao posto su bili specificni od kombinacije platna i konopca. Kacili su se za kuku na zadnjem delu sedista tako da ih nema nigde na slikama. Verovatno su se slabo i koristili.

Potom je usledilo sklapanje polutki i krila i vracanje izgubljenih panela i riveta na spoju polutki

Nastavak sledi

Neca i Misko

ajoooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!  :o vrhunski odradjeno  :o :o :o

Profa

Odlično izgleda za sada, Gasho, šteta što se veći deo unutrašnjosti neće videti kad staviš stakliće :-\
Bogu fala što sam Lala! :)

Goran A.

Videce se bar nesto. Zanimljiv za promenu da se malo odmorimo od migova. Evo adrese http://warandgame.com/2009/10/11/savoia-marchetti-sm-82-marsupiale-in-africa/

Milan18111

Odlicno izgleda ovaj Double-decker.
Kabina je uradjena perfektno.Svaka cast.

medico

bravo gasho samo napred , odlicno napreduje . italeri se stvarno potrudio da izdetaljise unutrasnost ! ocekuje te zahtevna kamuflaza mozda malo meditacije pred farbanje  :zvizduc

ubermagog

mora da je bilo mnogo prijatno leteti zgčen u tom sanduku na sprat :D

jel će biti onaj sa Rodosa što je na kutiji?

oddball

uh, odlicna unutrasnjos Gasho. svaka cast. pitanje? da li treba da bude onolika razlika izmedju instrument table i trupa?
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

gasha

@Suba, da Rodos, tigrasta trobojna sema. Ova pegava mi se ne svidja kako stoji na njemu. Inace imam knjigu Ali D'Italia SM-82 ima lepih fotkica u njemu. Prostor unutra nije upste tako mali mislim da je mozda bilo malo saginjanja pri hodanju ali nista sto bi znacajno smetalo. Uglavnom pri sedenju je bilo vise nego komotno u svim pravcima. I ja sam isto pomislio na prvi pogled medjutim grdosija je to.

@oddball Taj prostor je popunio canopi. Staklarija ulazi u zljeb tako da uglavnom sve "lici" na pravi.

gasha

Posle dva meseca smirglanja, gitovanja, smirglanja,gitovanja ...... evo konacno dosao na red farbanjac.

Nemsy_29

Odlicna kamuflaza! Bas mi se svidja  ;D

Suhoj

Bas je super i meni se svidja

misa

Baš luda kamuflaža, podseća na neke nemačke tenkove. Izgleda mi kao da si prskao bez maskiranja; ja bih u 1/72 koristio blutac zmijice. Samo napred!

Pozdrav,
Miša :)

gasha

@ Misa, ne moze zmijice, mora da bude meka kamuflaza i to da se vidi. Pesak boja i kod pravih se preliva preko maslinasto zelene i tamno braon. Ostra ne bi bila po PS-u.  D:) Naravno nije sve gotovo, jos ce se tu ublazavati prelazi i treba malo suziti pesak povrsine. Ima da se radiiii.