Bf-109 G6 1/48 Academy

Previous topic - Next topic

Suhoj

Za pocetak ZIVELA TAMIYA!
Definitivno najbolje boje sa kojima sam imao prilike da radim, savrseno legle na podlogu cak iako ih uopste nisam razredio (mada sledeci put ipak ocu malo radi reda).
Evo ofarban RLM 76, mesao sam XF-23 i XF-2 i meni se cini da sam 90% potrefio boju.
Preshading nisam radio jer sam se bojao sta ce se desiti ako radim preshade uljima a onda osnovnu akrilnu, nadoknadicu to blagim postshadingom kasnije i prljanjem pigmnetima.
Evo slika pa i vi ocenite.

Kerber

Dobro ofarbano...malo mi vise vuce na sky...ali, valjda je do fotke.
Ako je G-5/6 verzija, gde su mu "cirevi' na nosu ispred kabine, tzv "guke" ?
Il ja ne vidim dobro.... ???

Goran A.

Bice da je do fotke. Mogao si prvo uljanu pa posle akrilnu, nista ne bi bilo.

Suhoj

Eh da, sto se tih delova tice imao sam malu nezgodu ako se tako moze nazvati, pre ce biti moja glupost  :headbang
Izgubio sam jedan od njih i onda mi je bilo glupo da stavim sa jedne strane a da sa druge nema, jbg.
Tako mi i treba kad skinem sve delove sa rama i ostavim po stolu.

Elem, sto se boje tice, jel ok ovako? Da znam da istu formulu primenim i za drugi meser ili treba malo vise da vuce na plavu ili sivu?

Goran A.

Radi G2 ili G-4, Kerber ce ti reci sve sto je vezano za ove varijante, ja to ne znam napamet morao bih da prevrnem par knjiga. Oni nemaju blistere.

Kerber

Da, mozes kasni G-2, sa ispupcenjima na krilima ili G-4....skoro su identicni.
Te guke na nosu su dodate da se smesti teze naoruzanje - 2 mitraljeza 13mm, pa su im zatvaraci, redenici i ostale zezalice malo virile preko originalnog ruba trupa....
Onda bi i shemu bojenja morao da mu promenis...nije to isti avion...jbg...probaj da to nacinis od konada plastike, slicno kao onaj sto ti je ostao...ako je ostao.

Suhoj

Ok moze i tako, da radim G-2/4.
Da li su postojali neki sa standardnim splinter kamuflazama sa RLM 74 i 75?
Neke slike bi dobro dosle ako nije problem   ;D

Goran A.

Ukucaj u google  Bf-109 G2 ili G4 i nacices brdo slika i profila, ima ih i u toj kombinaciji a i u mnogim drugim. Vidi kakve dekale imas pa proceni sta mozes da uradis.

Kerber

jedan links u moji skupljeni profili:

http://www.sendspace.com/file/gnwoum

a drugi:

http://hyperscale.com/index_air_messerschmitt.htm

pa biraj da vidis...jako lepih radova ima, sa objasnjenjima, pogledima sa svih strana...

Srecan rad na dalje i ne gubi delove!

Suhoj

Malo sam imao incident al sve je u redu sredio sam na vreme ;D
Nego, treba mi mala pomoc.
Koje RLM boje su na ova 2 aviona?

Jadgkommando

Prvi i drugi standard za taj period RLM 76/75/74  ;)

eventualno malo sa strane nekada ima Rlm02 ili Rlm70 za motling... ali ovde ne.

Suhoj

E onda ocigledno MM boje ne valjaju za taj biznis.
Mnogo su tamnije nego sto treba.

A jel ovaj prvi (zaokruzeni) sigurno 74 i 75 posto vidim tu neke 2 sive nijanse, a 74 je sivo zelenkasta?

Goran A.

Ne bih rekao da je zelenkasta, to je do fotografije.

Suhoj

Mislim da si mme pogresno shvatio.
Ja mislim da na onom zaokruzenom boje nisu RLM 74 i 75, jer su 2 nijanse sive tamo, a RLM 74 je graugrun odnosno u prevodu sivo-zelena, zato kazem.

Kerber

Jeste ta RLM74 malo zelenkasta u nijansi.
Ionako treba da ih posvetlis bar 10%...za tu razmeru, a mozda i jace....ja ih do 20% posvetlim za '72...kako kad. ;)
Standardne su ovo seme, nema mnogo tu setanja levo-desno.
Ovi iz Rusije umeju da budu sareni k'o papagaji, ali kontinentalni...Evropa - jok !