Yak 3 u 1/48 - Eduard + LH dekali (sept 1949 shumadijski manevri)

Previous topic - Next topic

milogor_strashni

Srdjan

djnik

Samo napred. Ja sam radio bas tu maketu sa istim dekalima pa potrazi slike ako hoces da vidis kako je napredovao i kako se zavrsio projekat ;)

Dada

Hm, Jak shumadinac... Jako lep izbor. Radio sam ga pre nekog vremena i malte ne jedina dorada koja mu je potrebna su pojasevi u kabini...
Obrati paznju kada budes spajao krila sa trupom... Malo je cudan rasklop, pa da ti ne pobegne na jednu stranu...
Cekamo napredak.

milogor_strashni

hvala drugari na interesovanju.. sto se tice sumadinca.. sklopio sam ga nedavno na suvo i deluje skroz kako treba.. zapravo odusevljen sam (jedino cu ja nesto da zeznem, koliko se meni cini) :)

kokpit je skoro gotov, zanima me da li neko ima neku slidzu, kako izgledaju pojasevi.. planirao sam da to napravim i to nije problem, samo mi treba neka, bilo kakva, referenca.. sto pre, to bolje...

Uskoro slike nastavka akcije..

Pozdrav,
Milan

Dada

evo slicke pojaseva...

Mozda bih vise verovao ovoj drugoj sto se tice boje

EDIT:
Lep link, koji ti moze posluziti oko pravljenja tvoje trojcice...
http://www.olddogsplanes.com/yak3.html
i josh jedan:
http://modelingmadness.com/reviews/allies/ussr/grueyak3.htm

milogor_strashni

Drugari, hvala na referencama i savetima...
malo sam farbao i lepio.. pravio pojaseve.. uglavnom je kokpit gotov... spojio sam polutke trupa, poklopac motora, krila .. za sad izgleda ok.. trebalo bi malko da se gituje. a to cu u sledecoj iteraciji...

saljite komentare i kritike za sad. ako sam se nesto zeznuo, sad je pravi trenutak :)

Pozdrav,
Milan

milogor_strashni

Nastavak radova...

Uglavnom je uklapanje super.. korisceno vrlo malo gita oko polutki trupa i spojeva sa krilima

Preshade

I bela boja za krajeve repa i krila...

Uskoro krecu ozbiljni molerski radovi :)

Zivele kampanje!!

Pozdrav,
Milan

oddball

taj sam momenat cekao!  :)  koliko vidim spoj polutki sa trupom je prosao dobro. imam dva komada i upravo je to jedini detalj koji me je brinuo kod sklapanja. meni je to pomalo cudno resenje, isto je i na Il-2m3 u 1/72. zasto su tako resili zaista pojma nemam...
lepo ti ide sastavljanje, a krenulo i mackanje. aj samo napred, ne posustaj, nisam postovao ali pomno pratim svaki tvoj korak.
btw, kabina jako dobra, meni najbolji detalj je naslon sedista.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

ubermagog

kad postoji ovakav spoj krila i trupa uvek može da se na krilima dodaju mali odbojnici (vođice) da trup bolje nalegne...

i mala napomena za kasnije kod bojenja - dva kružića na krilima sa gornje strane su zapravo merni instrumenti, pa bi kao takvi i trebalo da se urade!

milogor_strashni

@Suba - znam da je svetogrdje, ali mislim da za to imam dekale  :hahaha .. ako ne.. cetkica pa polako..

Hvala.

Pozdrav,
Milan

oddball

upravo sam to hteo da kazem :) eduard je napravio dekale za to.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

ubermagog

odlično, zaboravio sam da daju nalepnicu (imam i ja maketu al nije pri ruci :) ), to je još i bolje!

Profa

Bogu fala što sam Lala! :)