Sukhoi Su-27 ICM 1/72

Previous topic - Next topic

Nemsy_29

Ovaj projekat moj otac radi kao povratak u maketarstvo. ICMova maketa, standardno losa od aftermarket detalja koristi rezinski kokpit, nos i bice dosta detalja u samogradnji. Projekat ce ici sporo a kraj se ocekuje u najboljem slucaju oko BG Pobednika. Za sada izlazim sa slikama rezinskog kokpita. Uradio je HUD u samogradnji i par dodataka na sedistu(rucica za katapultiranje).

Posto tata to voli detaljno, spremio je svaku mogucu sliku svakog moguceg detalja i dokumentaciju o avionu i prikljucio laptop na svoj radni "kutak"

Maketa ce biti ovaj ukrainac sa slike  :)

dragan_mig31

Daj nek bude Ukrajinac :P Za sad kokpit obecava :)

Nemsy_29

Da zaboravio sam da napomenem, bice Ukrainac kao ovaj sa slike  :)

Goran A.

Sta se ti javljas, nek taja sam napise i neka okaci sliku mozda ga i znamo!

Nemsy_29

Ja sam PR  ::)

Salim se, teoretski znam vise od tate u maketarstvu i "baratam" sa izrazima, a za prakticno cemo jos da vidimo  :headbang

dusko

Prelepo za pocetak ajde samo napred.

Nemsy_29

Nastavak

Polutke i kokpit su spojeni, bilo je dosta smirglanja a i bice jos dosta. Ivice su delimicno doradjene al se i dalje vidi kolko lose nalezu polutke jedna na drugu. Rezinski nos je uzet zbog katastrofalnog uklapanja a ne zbog tacnosti/netacnosti(mada su isti). Ova linija gita po trupu je zbog pukotine koja je bila na tom mestu.

Evo slika pa vi procenite kakva je maketa  :)

I moje poslednje javljanje ovde, cale ce ovih dana napraviti profil pa ce on da vodi topic  :)

sezan

Odlicnio,samo napred!  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

drakii

Moj je deda radio makete, a meni je te 55. leto, moj sin, sada 27 leta je probao, video da ume, pa prestao, nedaj mu da posustane i pomozi ako treba, samo napred, ja se malo ulenjih, zadnjih petnaestak godina......, pozdrav

wulf

Ako nije tajna gde ste nabavili rezinski kokpit, i da li je bas za ICM ?
Hvala

Nemsy_29

Nos je nabavljen na NG kupu od Liska. E sad ne znam da li je za ICM, nos je lepo legao al treba da se malo srede ivice i to je to. Slike ovih dana  :)

Miroslav

Kako je doslo do te pukotine na trupu?

Nemsy_29

Stajao je ispod neceg teskog pa je nagnjecilo trup

JASTREB

Poz.kolegama evo posle duzeg vremena (smirglanja) da vam pokazem sta sam uradio i pitam za savet. Posto radim ukrainski blue 56 da li najsvetlija svetloplava koja se pojavljuje odozgo po avionu ide i odozdo i koja je to  boja?

Unapred hvala i nadam se da cu uspeti da zavrsim 56icu za takmicenje

Suhoj

Ista je boja i odozdo a ja mislim da komotno moze da prodje RLM 76, mozda na tom 56 malo vise vuce na plavo pa bi mogla da se doda kap plave u RLM76
Sve zavisi od stanja aviona i kamuflaze
Evo tog 56 sa 2 verzije kamuflaze, sa jacim i slabiim bojama (ili nisu 2 verzije nego su izbledele boje?)
Moj predlog za RLM 76 se odnosi na verziju sa druge slike
http://images3.jetphotos.net/img/2/4/5/8/51742_1087286854.jpg
http://www.czechairspotters.com/photos/2010/668.jpg