Bf-109 E-3 JKRV 1/48 Academy

Previous topic - Next topic

Nemsy_29

Hmm do slika je. Sad videh... Pojasevi su dosta svetliji od ove "zute" sto se vidi na slikama... Pokusacu jos jednom da slikam  :P

Edit: Ipak sam pogresio sa farbanjem pojaseva... Farbao sam ih u svetliju zutu (kao u kutijama trapova mog mig-21bis) pa sam popravio u tu neku maslinasto zelenu/sivu boju

lord sir giga

Pa lepo ja tebi kazem da kad nadjes vremena da ti dostavim sve sto ti treba, al si ti izgleda zaboravio.
Ajd javi mi se pa ti donesem sve sto ti i treba i netreba.
Inace po tebi kakva je maketa sto se sklapanja i detalja tice.
Da li ih ima podosta posto je to ipak 1/48, ili ne.
I ne zaboravi iza kabine do vertikalca treba da ti se vidi spoj, posto je on sklapan iz dva dela.

Nemsy_29

Maketa je generalno dobra za sastavljanje, jedino sto treba da se obradi ledjni spoj gde ima mala stepenicica od pola milimetra i to je to. Ostalo je odlicno leglo.

JASTREB

Nemsy_29

Malo se raduckalo ovih dana. Sklopio sam skoro ceo avion (ostaju jos pito cevi, antene i te gluposti samo). Maketa se lepo sklapa al ipak nema makete bez smirgle  :)
Ja sam celu maketu dole(osim spoja od repa do krila) presao sa gitom za svaki slucaj i par tackica na gornjoj strani. Pre farbanja treba jos samo da sredim spojeve na krilima i to je to.Stvar koju sam zeznuo su ovi bubrezi na krilima, osmirglao sam ivice i sad deluju ovako "dodato" a ne da su "slepljeni" sa krilnim povrsinama. Nista ne obecavam al ja ocekujem da maketu zavrsim do sl ponedeljka  :)

Evo slika

Mikoyan29

super ti ide za sada, ako....ti radis, a ne ko ja radim A7H vec 2 meseca  :headbang
da ga vidimo u mosonu  :mjetal
MK "Oluj"

Nemsy_29

sezan

Lepo to izgleda!Samo napred!  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Nemsy_29

Ne vredi, meni su "Projekti u radu" i "Kampanje" baksuzni... I sabre i messerschmita sam zajebo  :headbang

Umrljao sam totalno zastavu i u svoj toj pometnji na rukama sam malo razredjivaca imao i uzmem maketu u ruke i eto blejala + izgubim onaj jedan tegic koji ide ispod krilca... Nek prenoci u muskolu pa sutra sve ispocetka  :uaaa

JASTREB

kolege ajmo malo podrske za Nemsija!!! :bravo, :super :

nesha

Quote from: JASTREB on 26-03-2011, 22:42:18
kolege ajmo malo podrske za Nemsija!!! :bravo, :super :
:bravo :bravo :bravoNemsy-Nemsy-Nemsy!!! :super :super :super
Ne sekiraj se, sad će da ispadne još lepši, posle kiše sija Sunce , a posle padova slede usponi, a posle...

Nemsy_29

Nadam se, bice OK jer cu popraviti neke greskice koje mi je prajmer pokazao  :)

Hvala na podrsci  :)

Nemsy_29

Evo radilo se, maketa je 98% gotova, ostaje mi samo da mitraljeze ofarbam u gunmetal i da razvucem ram za antetnu. Ove slike su iz procesa rada jer me mrzelo da sredjujem u PS. Sutra ce doci slike mesera "na nogama" po dnevnom svetlu

Farbanje (slikano po noci pa boja malo vara oci)

Zatim dekali (slikano u razlicito doba dana)

I jedna nezgoda prouzrokovana dobrim provodom od prosle noci  :cheers
Tako ja stavim dekal i da ga premazem softenerom, povucem pogresnu bocicu(revel lepak sa cetkicom) neprovalivsi sta je i predjem tako preko dekala koji se u roku od sec raspao. Sva sreca te sam imao rondelu viska pa sam samo dobro osmirglao to mesto i posle nalepio drugu rondelu  :headbang

Ja nesto i nisam zadovoljan maketom, ima dosta gresaka (najvise me je prasina iznervirala koja je padala po maketi dok sam brzo sisao da pogledam ortakov nov auto ispred kuce i ostavio neprekriveno  :headbang).Zadnji tocak treba jos da uradim i da ga ofarbam u RLM 2(ovo sam nesto bzvz ofarbao). Al definitivno mi se tematika propova u 48 jako svidja, sad merkam Eduardov Bf-108 u 48 i bice naravno domacin  :)

Sutra bolje slike

ubermagog

Jel ti farbaš tu gde si slikao?
Mislim na tom parčetu papira?

Nemsy_29

Da, al ne drzim inace avion na njemu nego na sundjeru, a ovo sam bezveze spustio tu jer mi stoji na stolu